X
مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: یکشنبه 03 بهمن 1400

 شکایت بابت گرفتن وجه و مبلغ قرارداد از کارفرما

من شکایت کردم بابت 60 میلیون تومن مطالبه وجه کارکرد سه تا نامه در تاريخ جداگانه خود کارفرما در مورد پرداخت مطالبات امضا کرده و سه تانامه هم کارفرمای کارفرما (کارفرمایی که من با او قرارداد دارم دست دوم است) بابت انجام و اتمام کار من امضا کرده دو تا قرارداد هم با کارفرما دارم.آیا به نتیجه می رسم و آیا باز هم باید وکیل داشته باشم ؟ 

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 2097

مراحل شکایت از کارفرما و گرفتن وجه قرارداد کار

  • کلیه کسانی که در مقابل دريافت حقوق و دستمزد و نظاير آن کار میکنند، به استثنای مشمولین قوانین خاص مثل قانون مديريت خدمات کشوری و نیز کارکنان کارگاه های خانوادگی مشمول قانون کار می باشند.
  • بنا به اين تعريف، کلیه کارکنان بخش های غیر دولتی و نیز آن عده از کارکنان بخش دولتی که مشمول قوانین استخدامی دولتی نیستند، کارگر محسوب میشوند و مشمول دايره حاکمیت قانون کار میباشند.
  • مجموعه قوانینی که به روابط فیمابین کارگر و کارفرما نظارت دارند عبارتند از قوانین کار، تامین اجتماعی، قانون شوراهای اسلامی کار و قانون بیمه بیکاری. مجموعه قانون کار به قوانین آمره مشهور هستند.
  • قواعد آمره به قواعد و مقرراتی گفته می شود که هر گونه توافق برخلاف آن ها مجاز نبوده و باطل است. به عبارت ديگر ، طرفین ولو با رضايت کامل نمی توانند بر خالف اين قواعد توافقی بنمايند.
  • عوامل اصلی قانون کار شامل کارگر، کارفرما، کارگاه و قرارداد کار می باشد. قرارداد کار قراردادی است که رابطه کارگر و کارفرما و جزئیات آن را مشخص می کند.

موارد مذکور در قرارداد کار

1- مشخصات دقیق طرفین
2- نوع شغل یا وظیفه کارگر
3- مدت قرارداد
4- ساعات کار
5- تعطیلات
6- مرخصی ها
7- میزان مزد و مزایا
8- محل انجام کار
9-  تاریخ انعقاد قرارداد
10- سایر مواردی که طرفین توافق نموده و مخالف و مغایر قانون نباشد
11- شرایط و نحوه فسخ قرارداد

  • در قرارداد کار (نامحدود) میتوان مدتی را (حداکثر يک ماه برای کارگران ساده و نیمه ماهر يک ماه و ۳ ماه برای کارگران ماهر و متخصص(و به عنوان دوره آزمايشی پیشبینی کرد. باید توجه داشت که اين مدت دوره آزمايشی فقط در قراردادهای نامحدود قابل اجراست.
  • در صورتی که قرارداد موقت، به موقع تمديد يا تجديد نشود و کارگر به کار خود ادامه دهد، می تواند مدعی شود که قرارداد جديد شفاهاً به صورت نامحدود است و در صورت اقامه دعوا، تشخیص با مراجع حل اختلاف است. تمديد يا تجديد قرارداد با مدت محدود ولو به دفعات، موجب دائمی شدن قرارداد نیست. 
  • در خصوص توافقات کارگر و کارفرما در قرارداد لازم به ذکر است که هر گونه توافقی بین کارگر و کارفرما در قرارداد کار يا بعد از آن در صورتی معتبر و نافذ است که مغاير قانون نباشد و مزايايی کمتر از قانون برای کارگر تعیین نکرده باشد. اين موضوع جزو قواعد آمره قانون است.

موارد خاتمه قرارداد کار 

1- فوت کارگر
2- بازنشستگی کارگر
3- از کار افتادگی کلی (یعنی حالتی که طبق نظر کمیسیون پزشکی تامین اجتماعی کارگر بیش از 66 درصد از توانايی خود را برای کار از دست بدهد)
4- اتمام مدت قرارداد (در صورتی که به صورت ضمنی يا صريح تجديد نشود)
5- پايان کار در قراردادهايی که مربوط به کار معین است.
6- استعفای کارگر
7- فسخ قرارداد به نحوی که در متن قراداد پیش بینی گرديده است.
8- کاهش تولید و تغییرات ساختاری در اثر شرايط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و لزوم تغییرات گسترده در فناوری مطابق با ماده 9 قانون تسهیل و نوسازی.

 

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص مطالبه مبلغ قرارداد از کارفرما

♦  در پاسخ به پرسش شما در خصوص شکایت بابت گرفتن وجه و مبلغ قرارداد از کارفرما باید گفت با شروع کار در کارگاه، کارگر مستحق دریافت حقوق و مزایا در برابر کار برای کارفرما می گردد. با این حال، ممکن است علی رغم ذکر میزان دستمزد و حقوق کارگر، کارفرما این مبلغ را نبپردازد. در این صورت کارگر باید اقدام به ثبت نام در سامانه جامع روابط کار به آدرس prkar.mcls.gov.ir نماید.

پس از ثبت نام و ورود شخص به سامانه، باید به قسمت پنجره خدمات برای ثبت دادخواست رفته و در قسمت اداره کل روابط کار، گزینه ثبت دادخواست بدوی را انتخاب کرده و شکایت خود از کارفرما بابت دستمزد معوقه را ثبت نماید.

پس از ثبت دادخواست، مراتب از طریق ارسال پیامک به کارگر و کارفرما اطلاع داده خواهد شد. لازم به ذکر است که جهت مشاهده وقت رسیدگی باید به سامانه جامع روابط کار مراجعه نمایید.

♦  همچنین انجام این اقدامات در دفاتر پیشخوان دولت نیز قابل انجام است. در خصوص اینکه به نتیجه خواهید رسید یا خیر باید گفت ابتدا طی اظهارنامه ای مطالبات خود را بیان نمایید و در صورتی که اقدامی جهت وصول آنها صورت نگرفت، با طی مراحل فوق اقدام به طرح شکایت کنید.

 

مستندات قانونی - مطالبه وجه قرارداد از کارفرما

برای اطلاع از مقررات حاکم بر قراردادهای کار مقررات زیر را مطالعه نمایید :

مواد قانون کار از ماده 1 تا 50
 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.