X

 مراحل شکایت در دادسرا و دادگاه کیفری چیست ؟

مراحل شکایت در دادسرا و دادگاه کیفری چیست ؟

مراحل شکایت کیفری را اینطور می توان توصیف کرد که از شخصی که مرتكب تخلفي عمومی شده و عمل او طبق قانون جرم تلقی می شود و قانون براي آن مجازات تعیین كرده "شکايت کیفری" نامیده می‌شود. شکایت کیفری ابتدا در دادسرا مطرح می‌شود، یعنی باید شکوائیه خطاب به دادستان نوشته و مشتکی ‌عنه (کسی که از او شکایت دارید) را با اسم و مشخصات و آدرس معین کنید و مشروح شکایت خود را بنویسید و مدارک و مستندات خود را به شكايت پیوست كنيد.نوشتن شکایت در دادسرا شیوه خاصی ندارد و مانند دعاوی حقوقی نیاز به فرم خاصی ندارد، اما خوب است شکايتنامه منظم ومرتب از حیث جمله بندی و خوانا باشد. هر چند که عملاً با رویه فعلی شکایت شفاهی یا شکایت خارج از سامانه ثنا پذیرفته نخواهد شد.

 

  |  
بازدید: 379766
  |  
امتیاز: Article Rating

شکایت کیفری در دادسرا

 

مراحل شکایت کیفری در دادسرا و دادگاه کیفری

تفاوت شکايت کيفري و حقوقی

یکی از مسائلی که مراجعین دادگستری زیاد با آن مواجه هستند، تفکیک دو عنوان دعاوی کیفری و دعاوی حقوقی است و برای موفقیت در دادگستری، دانستن تفاوت‌های این دو عنوان خیلی موثر است:

1- شکایت کیفری مربوط به عملی است که برای مرتکب آن، دادگاه مجازات تعیین می‌کند ولی برای دعوای حقوقی دادگاه مجازاتی در نظر نمی‌گیرد و فقط مرتکب عمل رابه دادن حقوق قانونی دیگران یا انجام تکالیفش ملزم می سازد.

2- شکایت کیفری را در هر کاغذی می‌توان تنظيم و به مرجع قضایی برد، ولی شکایت حقوقی حتماٌ باید در كاغذ مخصوصی بنام دادخواست نوشته شود وگرنه مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد .

3- شکایت کیفری را برای رسیدگی باید ابتداء به مرجعی بنام دادسرا برد و بعد از انجام تحقیقات در کلانتری و دادسرا، جهت رسیدگی به دادگاه فرستاده می‌شود. ولی دادخواست حقوقی باید به صورت مستقيم به دادگاه برده شود.

4- شکایت‌های کیفری را بدون استفاده از وکیل کیفری هم می‌توان در دادگستری مطرح کرد،  ولی اکثر شکایت‌های حقوقی باید توسط وکیل دادگستری مطرح شود.

5- برای مطرح کردن شکایت کیفری (از هر نوعی که باشد) فقط یک تمبر  2000 تومانی لازم است که در دادگستری برروی آن زده می‌شود، ولی برای طرح شکایت حقوقی، باید به تناسب ارزش مالی که راجع به آن دعوا مطرح شده یک و نیم در هزار تمبر باطل کرد.

6- پرونده بسیاری از شکایت‌های کیفری حتی با پس گرفتن شکایت از طرف شاکی هم بسته نمی شوند (مثل شکایت راجع به رشوه، قتل، زنا و.. ) اما شکایت‌های حقوقی با پس گرفتن دعوا از طرف شکایت کننده، خاتمه می‌یابند.

7- در شکایت های کیفری، به شکایت کننده شاکی گفته می‌شود و به طرف او متشاکی یا مشتکی عنه و یا متهم گفته می‌شود و به موضوع پرونده نیز اتهام می‌گویند. اما در شکایت‌های حقوقی، به شکایت کننده خواهان می‌گویند، به طرف او خوانده گفته می‌شود و به موضوع پرونده هم خواسته می‌گویند.

8- برای دعوت کردن طرف شکایت کیفری (متهم) به دادگاه برگه اي بنام احضاریه برای او فرستاده می‌شود ولی برای دعوت کردن طرف شکایت حقوقی(خوانده) از ورقه ای بنام اخطاریه استفاده می‌کند.

9- در شکایت کیفری، اگر متهم (مشتکی عنه) به احضاریه توجه نکند و در وقت تعیین شده خود را به مرجع قضایی معرفی نکند. او را جلب و به اجبار به دادگستری می‌برند ولی در شکایت‌های حقوقی اگر خوانده به موقع حاضر نشود، منتظر او نمی‌مانند و ممکن است حق را به خواهان بدهند.

10- در دعواهای کیفری بدون وکیل هم می‌شود به حکم دادگاه اعتراض و خواستار ارسال پرونده به دادگاه تجدید نظر شد ولی در دعواهای حقوقی فقط وکیل دادگستری باید به وسیله دادخواست تجدیدنظر درخواست تجید نظرخواهی کند.

 

مراحل رسیدگی به شکایت کیفری در دادسرا و دادگاه 

رسیدگی قضائی در دادگستری چند مرحله دارد :

1- مرحله طرح شکایت وشروع تحقیقات
2- مرحله رسیدگی ابتدائی دادگاه اولیه(دادگاه بدوی)
3- مرحله رسیدگی تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر

 

تنظیم شکوائیه و اقامه دعوی کیفری

در تنظیم شکواییه چند نکته و شرط لازم است که عبارتند از :

1- داشتن اهلیت

در جرایمی که تعقیب آن منوط به شکایت شخص زیان دیده از جرم است، شخص باید اهلیت داشته باشد. اهلیت در قانون جمهوری اسلامی ایران داشتن سن لازم است که در دختران سن 9 سالگی و در پسران سن 15 سالگی تعيين شده است.  اما معمولا رویه عملی دادگاه سن 18 سالگی است. در صورتی که فرد هنوز به سن لازم نرسیده باشد باید ولی یا قیم فرد نسبت به شکایت اقدام کند.

 

2- شکایت شاکی

جرایمی هست که تنها با شکایت شاکی قابل پیگیری است و فاقد جنبه های عمومی هستند مانند جرایم افتراء، توهین و فحاشی و در این مسائل بلافاصله پس از تقدیم شکوائیه به دادسرا تعقیب و تحقیقات شروع می‌شود.

 

3- اعلام و اخبار ضابطين دادگستری

در جرایم عمومی و غیر قابل گذشت با اعلام و گزارش ضابطین دادگستری تعقیب جرایم را دنبال می‌کند . قابل ذکر است که ضابطین قوه قضائیه در حال حاضر همان ماموران نیروی انتظامی هستند كه در این حال در برخی موارد نیروی مقاومت بسیج، سپاه پاسداران جمهوری اسلامی نیز به عنوان ضابطین دادگستری محسوب می‌شوند .

 

4- اظهار و اقرار متهم

گاهی متهم در دادگاه یا دادسرا در اظهارات خود به جرایمی غیر از آنچه که در حال رسیدگی است اقرار می نماید که دادسرا وظیفه دارد تحقیقات را در خصوص آن جرایم نیز انجام داده و بر اساس اقرار متهم نسبت به آنها تصمیم بگیرد. همچنین ممکن است فردی خود شخصاً با مراجعه به دادسرا یا ضابطین ضمن اقرار اعلام نماید که مرتکب جرمی شده است؛ که در این فرض نیز هر چند فرد شاکی وجود ندارد مقام تحقیق و تعقیب موظف به رسیدگی و اتخاذ تصمیم است. 

5- جرایم مشهود

منظور از جرایم مشهود جرمی است که در حین ارتکاب توسط ضابطان یا خود شخص دادستان و نماینده وی کشف و مشاهده شود. مانند اینکه حین سرقت از بانک ضابطین سر برسند و سارقین مشاهده شوند یا فردی در حال ارتکاب جرم تکدی گری دیده و دستگیر شود یا در درگیری مسلحانه ضابطین یا دادستان به هر طریقی با حضور در صحنه جرم جرایم ارتکابی را مشاهده نمایند.

 

نکته - شکوائیه را میتوان در کاغذ معمولی صادر کرد و نیاز به کاغذ خاصی ندارد.

 

نکات مهم تنظیم شکواییه در دادسرا

1- نام ، نام خانوادگی ، نام پدر و نشانی دقیق شاکی

2- موضوع شکایت با ذکر تاریخ و محل وقوع جرم ( تاریخ اعلام شکوائیه به داد سرا باید قید شود )

3- ذکر ضرر وزیان مالی که به مدعی وارد شده و قابل مطالبه است.

4- مشخصات و نشانی مشتکی عنه (متهم) یا مظنون

5- ادله و اسامی و مشخصات و نشانی شهود و مطلعین

پس از طی موارد فوق و تکمیل شکوائیه، شاکی باید شکواییه را امضاء کرده و به دادسرا یا دادگاه مربوطه ارائه نماید و دادسرا یا دادگاه با بررسی موضوع، دستورات لازم را جهت پیگیری به ضابطین قضائی اعلام می‌کند.

 

شروع تحقیقات شکايت کيفري در دادسرا

شروع تحقیقات باشنیدن شکایت شاکی است یعنی قاضی دادسرا باید بداند شما از چه کسی شکایت دارید ودلائل شکایت شما چیست ارائه دلیل بسیارمهم است وجود دلیل محکم راه رسیدگی را هموار می‌کند و پرونده درمسیرتحقیقات پیچیده نمی‌افتد و زودتربه نتیجه می‌رسد.

 باوجود دلیل قاضی می‌تواند قرار مناسبی برای متهم صادر کند و پس از گرفتن دفاعیات او سریعا نظرخود را بدهد، اما گاهی شاکی دلیل کافی ندارد و یک سری قرینه‌هائی ارائه می‌دهد که قاضی باید آنها راارزیابی کند و اگرآن را کافی ندید ودر عین حال ظن به مجرمیت متهم دارد تحقیقات بیشتری را ازضابطین قضائی می‌خواهد و دستورات لازم را درمورد کیفیت تحقیق به آنها می‌دهد.

شاکی می‌تواند مواردی را که برای احراز مجرمیت متهم ضروری می‌داند به قاضی اعلام کند تادرصورت لزوم انجام شود ولی اگرقاضی ظن به مجرمیت متهم نداشت قرار منع تعقیب متهم را صادر میکنداین قرار قابل اعتراض در دادگاه خواهد بود.

 

 

تقدیم دادخواست به دادگاههای کیفری!

فرم دادخواست برای دعاوی حقوقی و مالی است و معمولا به دادگاه‌های حقوقی تقدیم می‌شود اما گاهی ممکن است یک امر کیفری با شکایت شما دردادگاه کیفری مطرح باشد که جنبه مالی هم داشته باشد. مثلا علیه کسی شکایت خیانت در امانت مطرح کرده اید و پرونده دردادگاه کیفری درحال رسیدگی است چون دادگاه کیفری صرفا به آنچه شما شکایت کرده اید رسیدگی می‌کند و کاری به جنبه مالی ندارد قانونگذار اجازه داده برای تسهیل کار و اینکه شما زودتر به حق خود برسید دعوی مالی مرتبط با همان شکایت را در همان دادگاه کیفری با تقدیم دادخواست مطرح کنید درچنین مواردی دادگاه کیفری پس از رسیدگی به امر کیفری درصورتی که جرم را ثابت دانست و متهم را به مجازات محکوم کرد به امرحقوقی ادعائی شما رسیدگی ورای مقتضی صادر خواهد کرد.

تظلم خواهی به دوگونه در دادگستری میسر است:

۱- شکایت کیفری

در این صورت به تظلم خواه شاکی گفته می‌شود و کسی که از او شکایت شده مشتکی عنه یا متهم نامیده می‌شود و آنچه علیه متهم مطرح می‌شود، شکایت نام دارد. در این صورت اگر چیزی به متهم نسبت داده شود اسم آن اتهام است.

۲- ادعای حقوقی

درچنین صورتی به تظلم خواه مدعی می‌گویند (یعنی خواهان) و کسی که علیه او ادعائی مطرح شود مدعا علیه نامیده می‌شود(یعنی خوانده)وآنچه راخواهان طلب می‌کند ادعا (یعنی خواسته) نام دارد.

به اموری که در شرع یا قانون مورد امر یا نهی است و تخطی از آن مستوجب مجازات است ،جزائی یا کیفری می‌گویند مانند سرقت ، کلاه برداری ، خیانت در امانت و.... به عبارتی هرگاه قانونگذار فعل یا ترك فعلی را ممنوع كرده و برای مرتكب آن مجازات مشخص كند، انجام یا عدم انجام امر و نهی قانونگذار جرم خواهد بود.در بیشتر موارد قانونگذار از اشخاص می‌خواهد اعمال پیش بینی شده در قانون را انجام ندهند وگرنه مجازات می‌شوند.

به عنوان مثال پیش بینی جرایمی چون قتل، ضرب و جرح و كلاهبرداری به منزله اعلام این امر به اشخاص است كه از ارتكاب این اعمال خودداری كنند و اگر این اعمال را انجام دادید مجازات خواهید شد.

در مقابل،در پاره ای از موارد قانونگذار از شهروندان انتظار دارد كاری را به انجام برسانند و به تكلیفی عمل كنند، در غیر این صورت برای شخصی كه از عمل به این تكالیف امتناع كند، مجازات پیش بینی شده است.

 به عنوان نمونه تأمین هزینه زندگی زن و فرزندان مشترك را قانونگذار به عنوان یك تكلیف بر زوج تحمیل كرده است و شوهر و پدری كه با وجود توان مالی از پرداخت هزینه زندگی زن و سایر افراد واجب النفقه خودداری كنند، متحمل مجازات خواهند شد.

 

طرح شكایت و شکوائیه در دادسرا

بیشتر پرونده‌های مطروحه در دادگستری با شكایت متضرر از جرم آغاز می شود. هر روزه در صحن مجتمع های قضایی شاهد اشخاصی هستیم كه با تنظیم و تقدیم شكایت به مراجع ذی صلاح، مبادرت به طرح و تعقیب دعاوی خود می‌كنند و از مقامات قضایی تقاضای اعاده حقوق از دست رفته خود و مجازات مرتكبین جرایم را دارند. در تنظیم شكایت كیفری، شاكی باید چند مسأله را به طور دقیق در شكایت خود درج كند.

۱ـ مشخصات و آدرس خود (شاكی)

۲ـ مشخصات مرتكب یا مرتكبین جرم (مشتكی عنه) «در صورت امكان» و اعلام نشانی آنها

۳ـ محل وقوع جرم

۴ـ شرح عمل مجرمانه مورد ادعا و چگونگی و تاریخ وقوع آن

۵ـ دلایل ارتكاب جرم درصورت وجود شهود آدرس آنها

۶ـ میزان خسارت وضرر و زیان وارده ـ در صورت ورود خسارت و امكان تعیین آن ـ در شكواییه مطروحه شاكی به بیان شكایت خود با ذكر موارد پیش گفته كرده و از مقامات قضایی دادخواهی می‌كند كه بااین طرح شكایت فرآیند دادرسی كیفری آغاز می‌شود .

 

3.49 از 5 (167 امتیاز)
پرسش و پاسخ‌های متداول
دادسرا یا به تعبیر دیگر مرجع تحقیق و تعقیب وظیفه رسیدگی مقدماتی و تکمیل پرونده و کشف جرایم و اخذ اظهارات و توضیحات شاکی و متهم و شهود را در خصوص کلیه جرایم (به جز بعضی جرایم خاص مثل جرایم جنسی و منافی عفت و جرایم در صلاحیت دادگاه کیفری یک) بر عهده دارد.اما دادگاه کیفری پس از رسیدگی مقدماتی در دادسرا و صدور قرار مجرمیت و جلب به دادرسی مرجع موخر و ثانوی رسیدگی و تعیین میزان مجازات برای مرتکب و مجرم است.البته قاضی دادگاه مقام عالی تری از نظر قضایی نسبت به قاضی دادسرا (دایار یا بازپرس) است و در صورتیکه تشخیص دهد اتهام متوجه متهم نیست می تواند رای بر برائت متهم صادر نماید.
نشانی دادسراهای شهر تهران را در سایت دفتر وکالت دادگران جستجو ومشاهده کنید.
اصولاً و کلاً هزینه شکایت در دادسرا مبلغ زیاد و نگران کننده ای نیست و چیزی در حدود دویست تا سیصد هزار تومان هزینه دادرسی برای رسیدگی به شکایت در دادسرا است. اما حق لوکاله و دستمزد وکیل مبلغ جداگانه ای است که در توافق وکیل با موکل بدست می آید و به طور متوسط مبلغی بین 10 تا 50 میلیون تومان است.
دستمزد وکیل برای رسیدگی به شکایت کیفری در دادسرا مبلغ ثابت و مشخصی نیست ولی به طور متوسط و نرمال حق الوکاله پیگیری و دفاع از هر اتهام و دعوای کیفری در دادسرا مبلغی بین ده تا پنجاه میلیون تومان است.
هر دوی دادیار و بازپرس از مقامات و قضات دادسرا محسوب می شوند.دادیار نماینده دادستان است و به جرایم کم اهمیت تر رسیدگی می کند و بازپرس از آنجا که واجد صلاحیت ذاتی و قانونی رسیدگی و تحقیق و تعقیب جرایم است، به جرایم پر اهمیت تر رسیدگی می کند.البته هیچ کدام از بازپرس و دادیار حق صدور حکم و محکومیت به معنای خاص خود را ندارند و فقط وظیفه تحقیق و تعقیب قانونی بر عهده آنها گذاشته شده است.
تصمیمات دادسرا و مرجع اعتراض به آنها عبارتند از : الف) قرار منع تعقیب - قابل اعتراض در دادگاه کیفری دو ب) قرار موقوفی تعقیب - قابل اعتراض در دادگاه کیفری دو ج) قرار مجرمیت و جلب به دادرسی - غیر قابل اعتراض است. د) قرار بازداشت موقت - حسب مورد قابل اعتراض نزد دادستان یا دادگاه کیفری دو
در حال حاضر و در زمان نگارش این مطلب مهم ترین قوانین کیفری عبارتند از : الف) قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392/02/01 ب) قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392/12/04
نظرات

یکشنبه, 29 مهر,1403

نوری

با سلام به یه خانمی کمک کردم که بتونه رابطه نامشروع همسرشون رو ثابت کنن الان از من شکایت کرده بخاطره رابطه نامشروع درصورتی که گفته بودن من باهات کاری ندارم فقط بیا شهادت بده همین.


پاسخ وکیل: طبیعتا کار درست این است شما واقعیت برای قاضی توضیح دهید و بگوئید این شخص جهت مهیا کردن دلیل همکاری نموده اید بهتر است تکیه شما بر تبانی در جهت ایجاد دلیل برای شکایت آن خانم از همسرش بابت رابطه نامشروع باشد.

جمعه, 20 مهر,1403

مهسا

سلام وقت بخیر زن برادر من در اس ام اس و چت تلگرام به من فحاشی کرده و تهمت ناموسی زده و همینطور تهدیدم کرده به خراب کردن زندگیم ، میخوام شکایت کنم و برام مهمه که بدونم چه جزایی براش در نظر گرفته میشه، یه سوال دیگه هم داشتم، در شهر دیگه ای زندگی میکنه آیا اینکه من در شهر خودم شکایت رو تنظیم کنم اون رو موظف میکنه که به اینجا بیاد؟ ممنونم


پاسخ وکیل: فحاشی ساده اصولا مجازا ش شلاق و جزای نقدی است. فحاشی در صورتیکه عنوان قذف بر آن صدق نماید، خود مجازات مستقل حدی از قرار 80 ضربه ضلاق دارد. تهدید فقط در صورتیکه تمایل جسمانی، حیات و ابرورا هدف قرار گرفته باشد جرم و قابل مجازات است. در مورد قسمت آخر سوالتون هم به طور کلی جرایم مبتدی دستگهای ارتباطی مثل تلفن محل وقوع جرم و مرجع صالحشان، محل دریافت پیام ها یا کحل حضورا شاکی است.

چهارشنبه, 11 مهر,1403

مینا

سلام یکی از خویشا‌وندان نزدیک ام جلوی راهم رو گرفت به من دشنام داد و من رو هول داد از اوشکایت کردم مراحل حل اختلاف رو طی کردم و گفتم من رضایت نمیدم پرونده ام رو بفرستید دادگاه در دادگاه فقط از من شرح اتفاق رو خواستند و ارجاع دادن به کلانتری میخواستم بدونم چرا پرونده من رو به کلانتری فرستاندن ممنون


پاسخ وکیل: در پرونده کیفری هر زمان که مقام تعقیب (حسب مورد بازپرس یا دادیار) انجام تحقیقی را لازم بداند میتوانند این کار را از ضابطان دادگستری که یکی از مهم ترین آنها پلیس و نیروی انتظامی است، بخواهند.

ﺳﻪشنبه, 10 مهر,1403

مریم

سلام مسافربودیم بغل آزادراه درگیری رخ داد سر قیمت جنس سه نفر چاقو کشیدن روی منوهمسرم و بچم که همسرم برای دفاع از ما چاقوی یکیشون گرفت اما صورت یکی زخمی شده قبول نمی‌کنیم مازدیم ولی شکایت کردن فیلم مداربسته نبوده اما من فیلم گرفتم ک دست دونفرشون چاقوهست دست همسرم هم هست الان دادسرای زنجان گفتن بیاین احتمال زندانی کردن همسرم هست؟یا اون طرف دیه بگیره؟😔


پاسخ وکیل: چون درگیری با سلاح بوده علاوه بر پرداخت دیه مجازات زندان برای شما وجود خواهد داشت. ضمنا در زمان رسیدگی هم ممکن است برای همسرتان قرار وثیقه صادر شود. پس برای مراجعه خود وثیقه به همراه داشته باشید. درخصوص دفاع هم چون همسرتان پس از گرفتن چاقو آن را بکار برده به سختی بتوان عمل ایشان را در قالب دفاع مشروع توجیه نمود.

دوشنبه, 12 شهریور,1403

محمد صادق رضائی

سلام .خانم بنده ۴ماه پیش بی دلیل منزل رو ترک کرده بعد دوماه رفته شکایت کیفری کرده که ایشان رو کتک زدم درصورتی که داره تهمت میزنه یه بار به دلیل نداشتن مدارک رای منع تعقیب صادر شده دوباره رفته اعتراض گذاشته آیا در مورد زخمی که مال ۱۱ ماه پیش رو انگشتش بوده میتونه ادعایی داشته باشه؟


پاسخ وکیل: سوال شما این است که آیا همسرتان می تواند ادعایی داشته باشد و در پاسخ باید گفت فلسفه ی ضرورت تحقیق و تعقیب در مراحل رسیدگی به شکایت کیفری در دادسرا، همین رسیدگی به دلایل و امکان اثبات جرم است. در صورتی که اتهام اثبات شود حسب مورد جبران خسارت و تحمل مجازات بر دوش شماست.

ﺳﻪشنبه, 06 شهریور,1403

مجید

سلام . وقت بخیر. بنده در یک شرکت که در خصوص استخراج ارز دیجیتال فعالیت می‌کرد عضو شده بودم .بعد از ۵ ماه دریافت سود، شرکت و سایت شرکت بدلایل تحریم و ورشکستگی و شکایت بسته شد. بنده کسی رو به این شرکت دعوت به عضویت نکردم. البته صاحب شرکت طبق شنیده ها در زندان هستش. آیا میتوانم از کسی که بنده رو با وعده های واهی دعوت به عضویت در این شرکت کرده، شکایت کنم ؟


پاسخ وکیل: صرف دعوت کردن به عضویت در چنین شرکتی جرم نیست. بطور کلی برای تحقق یک جرم باید عناصر سه گانه (عنصر مادی، عنصر معنوی یا سو نیت و عنصر قانونی) وجود داشته باشد و البته نکته ی بسیار مهم این است که اگر قاضی در تحقق جرم دچار تردید شود به قاعده ی دراء یا اصل برائت عمل می کند.

دوشنبه, 29 مرداد,1403

نازیلا فتحی

با سلام. چند روز پیش مرد همسایه به من و دوتا از خواهرام حمله کرد و حتی اونا رو کتک زد و به همه امون تهمت و افترای جنسی زد و فحاشی جنسی کرد و تهدید جانی کرد مارو تو کوچه. همون موقع به 110 زنگ زدم و پلیس اومد و یه برگه نوشت از اونچه اتفاق افتاده و همه امون امضا کردیم. اما روز بعد فقط اون دوتا خواهرم رفتن کلانتری و دادسرا و شکوائیه تنظیم کردن و من نتونستم باهاشون برم و الان تو برگه شکوایه فقط اسم اون دوتا به عنوان شکای هست. میخواستم ببینم با توجه به اینکه من آسیب فیزیکی ندیدم اما بازم هم فحش خوردم و هم مورد حمله قرار گرفتم وقتی داشتم از اون مرد فیلم میگرفتم و با توجه به اینکه پرونده شکایت خواهرهام بسته شده، بهتره الان من یک پرونده جدا و جدید تشکیل بدم و از این مرد شکایت کنم یا تو دادگاه به عنوان شاهد حضور پیدا کنم؟


پاسخ وکیل: برای شکایت باید شخصا خود شاکی یا وکیل وی اقدام نماید. صرف این که شکواییه با امضای شما توسط خواهرتان به ثبت برسد تاثیری به نفع شما نخواهد داشت و از موجبات شروع رسیدگی نیست. در خصوص سوال دومتان باید توجه داشته باشید اگر شما به نوعی شکایتی علیه متهم به جریان بیندازید نمی توانید علیه وی شهادت دهید.

شنبه, 23 تیر,1403

علی

بنده یه پولی از یه آقایی گرفتم به مبلغ ۵۰ میلیون بابت این ۵۰ میلیون یه چک به عنوان ضمانت دادم به مدت شش ماه طی این مدت من ماهانه مبلغی ۴ تومن واریز میکردم در کل جمع این ماه ۵۲ تومن واریز کردم ولی این آقا متاسفانه شکایت کرده و طلب ۵۰ تومن داره و چک بنده برگشت زده/بنده به عنوان خوانده چیکار باید بکنم


پاسخ وکیل: توصیه ی ما به شما این است که در دادگاه حاضر شده و فیش های واریزی خود را ارائه دهید. قاعدتا به اندازه پرداختی تان برئ الذمه خواهید شد. البته ممکن است در یک رسیدگی سختگیرانه وجود چک دست طرف از سوی قاضی نشانه ی بدهکار بودن شما در نظر گرفته شود و دفاعی در این خصوص پذیرفته نشود. در اینگونه روابط توصیه می کنیم به جای پرداخت به حساب طرف، به حساب جاری تان پرداخت کنید تا پس از تکمیل وجه چک پاس شود.

دوشنبه, 18 تیر,1403

بهزاد

سلام و وقت بخیر، از سایت خوب دادگران بخاطر انتشار محتوای جامع و خوب تشکر میکنم.

ﺳﻪشنبه, 12 تیر,1403

حسین از قاین

سلام مقدار سی میلیون پول به کسی برا پیش خونش دادم ،به صورت شبا واریز کردم الان ک میخوام پولو ازش بگیرم میگه مگه من گفتم پول بده میخواستی ندی ،من نمیدم واین حرفا اولاش میگفت میدم ولیتا جور کنم یا تاریخ اجاره نامه تموم شه بگیرم الان داره اذیت میکنه ،ایا من رسید انتقال وجه و مقداری پیام ک در مورد این پول هستش میتونم پولم رو بگیرم یا خیر


پاسخ وکیل :
با سلام
شما می بایست دادخواست استرداد وجه امانی یا همان ودیعه را تقدیم دادگاه کنید.

شنبه, 19 خرداد,1403

سینا از مازندران

سلام وقت عالیتون بخیر . بنده یه گوشی فروختم و طرف بدون بازدید و حق و مهلت تست خرید کرده ینی از راه دور واریز کرده وگوشی گفته باربری بفرستم و بنده هم در سلامت کامل فرستادم گوشیو و مقداری که مانده بود از پول در عوض انتقال مالکیت نگهداشتم گوشی که رسید مابقی واریز کرد و انتقال مالکیت دادم .حالا طرف گوشی فروش بوده و تا میتونسته دستکاری کرده گوشیو .درصورتی گوشی سالم و بدون تعمیر و تعویض جز باطری بوده .بعد مدام هی ژنگ میزنه و پیام تهدید امیز داره و مزاحمت شبانه روزی و پیام های فحاشی ناموسی داره .بنده هم مدرک دارم بصورت اسکرین شات از پیام هاش که ارائه بدم . منتها میخوام شکایت کنم الان نمیدونم تو شهر خودم باید شکایت کنم و دادگاه همین شهر خودمه یا ن تو شهر اون طرف باید برم شکایت کنم و دادگاه اونجا برگزار میشه؟


پاسخ وکیل :
با سلام
مطابق رای وحدت رویه شماره 721 هیات عمومی دیوان عالی کشور ، در مواردی که اجرای مزاحمت از یک حوزه قضایی شروع و نتیجه آن در حوزه قضایی دیگر حاصل شود، محل حدوث نتیجه مزبور ، محل وقوع جرم محسوب و مناط صلاحیت دادگاه رسیدگی کننده نیز همین امر خواهد بود.

پنجشنبه, 10 خرداد,1403

علی

با سلام و احترام شخصی از من شکایت کرده و سوال من اینه که آیا صد در صد دادگاهی تشکیل می شه که من هم بتونم از حقم دفاع کنم؟ و از سوی دیگه در سامانه ثنا در قسمت اطلاع رسانی پرونده عنوان شده که (( دستور قضایی مبنی بر تکمیل شدن پرونده عینا به دستور قاضی می رسد))،....می خواستم بپرسم به چه معناست؟


پاسخ وکیل:
با سلام
پس از تنظیم شکواییه به طرفین ابلاغ خواهد شد .(ماده ۱۷۱- فاصله میان ابلاغ اوراق احضاریه و زمان حضور نزد بازپرس نباید کمتر از پنج روز باشد.)

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

دسته بندی مطالب و مقالات

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.