شکایت از بدهکار برای مطالبه و گرفتن وجه نقد و طلب !

شکایت از بدهکار برای مطالبه و گرفتن وجه نقد و طلب !

منظور از عنوان مطالبه وجه و مطالبه طلب به طور خاص گرفتن وجه نقد و پول رایج است (ریال یا تومان). البته در معنای عام تر این دعوا شامل مطالبه هر نوع مال کلی (در مقابل مال عینی و قیمی) که دارای امثال و اعوان متعدد و متکثر است نیز می شود. در هر فرضی که کسی بابت پول یا طلب یا یک مال کلی و مثلی از دیگری طلبکار باشد می تواند با شکایت از بدهکار  طلب، وجه یا مال مورد ادعای خود را مطالبه نماید. این دعوا از جمله دعاوی مالی بوده و حسب مورد با توجه به میزان و ارزش خواسته در دادگاه عمومی حقوقی و یا شورای حل اختلاف مورد رسیدگی قرار می گیرد. از جهت صلاحیت محلی هم برای رسیدگی به دعوای مطالبه وجه یا مطالبه طلب دادگاه اقامت خوانده صالح به رسیدگی است. به دلایل مختلف ممکن است یک نفر از دیگری وجهی را طلبکار باشد مثل اینکه معامله ای انجام شده و مبلغ آن پرداخت نشده باشد یا اینکه پولی به قرض داده شده باشد و یا خسارت پولی و مالی به خواهان وارد شده و به واسطه آن وجه موضوع طلب خواسته شده باشد. دعوای مطالبه طلب، موضوع و منشأ آن هرچه که باشد ویژگی هایی دارد که در ادامه تلاش می شود به آن ویژگی ها اشاره شده و نیز نمونه یک پرونده مطالبه وجه از جمله نمونه دادخواست و نیز یک نمونه رای دادگاه در موضوع مطالبه وجه و طلب ، به اطلاع مخاطبان برسد.

 

  |  
بازدید: 405350
  |  
امتیاز: Article Rating

پس گرفتن طلب

 

چند نکته مهم در خصوص دعوای مطالبه وجه نقد و طلب

1- مطالبه طلب دعوایی مالی بوده و مستلزم پرداخت هزینه دادرسی می باشد.

2- دعوای مطالبه طلب را بسیار بسیار بعید است که بتوان کیفری جلوه داد و علیه خوانده اعلام جرم نمود آنچنان که بسیاری از افراد به دلایل مختلف در صدد آن هستند.این دعوا ذاتاً حقوقی است و طرح آن به صورت کیفری اعلام جرم علیه مرتکب در بسیاری از مواقع خواهان را به بی راهه می برد و وقت و هزینه او را هدر می دهد.

3- خواهان و طلبکار در دعوای مطالبه طلب می تواند قبل از تقدیم دادخواست و یا بعد از تقدیم دادخواست اموال بدهکار را توقیف کند.(به توقیف اموال، تامین خواسته هم گفته می شود.)

4- دعوای مطالبه طلب همیشه در دادگاه محل اقامت خوانده مطرح می شود و دادگاه محل نشانی خوانده صالح به رسیدگی است.

5- در دعوای مطالبه طلب خواهان و طلبکار علاوه بر امکان درخواست اصل خواسته و اصل طلب اگر طلب از نوع وجه رایج (پول ایران) باشد، می تواند خسارت تأخیر تأدیه را نیز مطالبه نماید.

6- همواره در دعوای مطالبه طلب این امکان و امتیاز برای بدهکار در نظر گرفته شده است که در صورت عدم توانایی پرداخت یکجای محکوم به تقاضای اعسار یا تقسیط بدهد که البته راه هایی برای جلوگیری از این موضوع وجود دارد که مهم ترین آنها توقیف اموال به طور پنهانی و مخفیانه و قبل از ابلاغ به طرف است.

 

نمونه پرونده عملی مطالبه طلب و وجه نقد

قبل از ورود به جزئیات این نمونه پرونده لازم به توضیح است که این پرونده در سال 1393 مطرح شده و مخاطبان گرامی باید توجه داشته باشند که از سال 93 تا الان ارزش پول ملی تقریباً 20 درصد کاهش داشته است؛ به این معنا که مثلاً در آن تاریخ قیمت دلار حدوداً 2400 تومان و قیمت سکه بهار آزادی حدودا 600 هزار تومان بود !!!! این توضیح از آن جهت ذکر شد که از رقم پایه خواسته تعجب نکنید، این مبلغ در آن زمان مبلغ قابل توجهی بود.

دادخواست مطالبه طلب

خواهان : ..........

خوانده : ...........

وکیل : مسعود محمدی وکیل پایه یک دادگستری

تعیین خواسته و بهای آن: 

مطالبه طلب بابت ... (مطالبه وجه به انضمام خسارت تاخیر تادیه از تاریخ دادخواست تا زمان اجرای حکم) به مبلغ 420,000,000 ریال تامین خواسته (تامین خواسته بابت مبلغ 420,000,000 ریال) مطالبه خسارات دادرسی

دلایل و منضمات:

1- وکالت نامه به شماره .......... مورخ 09/12/1393 میزان تمبر مالیاتی به مبلغ 579,000 ریال باطل شد.

2- فیش نقدی بانک به شماره ........... مورخ 06/12/1392

متن دادخواست مطالبه طلب

ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی تهران

با سلام

احتراما به استحضار می رساند:

1- براساس توافق شفاهی فی مابین موکل و خوانده (در زمانی که موکل در خارج از کشور بوده است) مبنی بر خرید یک واحد آپارتمان، موکل مبلغ 100,000 کرون را به صرافی .... می دهد تا معادل ریالی آن را در ایران (مبلغ 420,000,000 ریال) به حساب خوانده واریز نماید تا این وجه به عنوان بیعانه تا زمان بازگشت موکل به ایران و تنظیم مبایعه نامه فی مابین موکل و خوانده نزد خوانده باشد.

2- اما پس از واریز وجه مذکور و مراجعت موکل به ایران خوانده محترم از انجام تعهد خود مبنی بر تنظیم مبایعه نامه با موکل خودداری می نماید و از آنجایی که هیچ قرارداد کتبی مابین موکل و خوانده تنظیم نگردیده و صرفا وجه مذکور به حساب خوانده واریز شده بود لذا امکان الزام خوانده به انجام تعهد مبنی بر تنظیم مبایعه نامه و انتقال آپارتمان وجود ندارد.

3- نتیجتا صدور حکم به محکومیت خوانده به پرداخت مبلغ 420,000,000 ریال و خسارت تاخیر تادیه از زمان دادخواست تا زمان تادیه وجه مذکور به انضمام جمیع خسارات قانونی و نیز هزینه دادرسی و حق الوکاله وکیل مستندا به ماده 265 قانون مدنی در حق موکل مستدعی  است.

4- ضمناًً مستدعی است آقای ......... (کارمند صرافی که وجه مذکور را به حساب خوانده در ایران واریز نموده است) به عنوان مجلوب ثالث جهت تایید مراتب فوق و واریز مبلغ فوق از جانب موکل به حساب خوانده در دادرسی احضار گردد.

5- بدواً وفق ماده 108 قانون آیین دادرسی مدنی صدور قرار تامین خواسته و اجرای فوری قرار قبل از ابلاغ وفق ماده 117 آن قانون مستدعی می باشد.

هزینه دادرسی دریافت شده مبلغ: 12,880,000

 

رای دادگاه مطالبه طلب و وجه نقد         

پرونده کلاسه : ...........                

شعبه : ..... دادگاه عمومی حقوقی مجتمع قضایی         

شماره دادنامه : .........

خواهان : خانم ......... فرزند ....... با وکالت خانم .......... فرزند ......... به نشانی تهران ......... .

خواندگان : آقای ......... به نشانی تهران ............ و آقای ............ به نشانی تهران ............... .

خواسته ها:

1- مطالبه طلب  

2- مطالبه خسارت دادرسی

متن رای دادگاه مطالب طلب 

در خصوص دعوی خواهان خانم .......... با وکالت خانم ........... به طرفیت آقای ........... به خواسته مطالبه وجه به میزان 420,000,0000 ریال توام با خسارات دادرسی و تاخیر در تادیه، دادگاه نظر به محتویات پرونده، شرح خواسته خواهان و وکلای وی، مستندات ابرازی علی الخصوص فتوکپی فیش نقدی بانک به شماره ........... مورخ 6/12/1392 و اظهارات و توضیحات آقای ............ به عنوان مجلوب ثالث دعوی که تصریحا مراتب ادعای خواهان مبنی بر وصول ارز و تبدیل آن به ریال و تودیع به حساب خوانده مورد تایید قرار دادند و دفاعیات و ایرادات به عمل آمده از ناحیه خوانده با توجه به عدم وجود هیچ گونه دلیل و مستندی بر پرداخت وجه حتی به صورت تدریجی به نحوی نبوده که بتواند موجبات تزلزل ادعای خواهان و تخدیش مستندات آن را فراهم سازند لذا با رد دفاعیات معموله دعوی مطروحه را محمول بر صحت و مستندا به مواد 265 و 1284 از قانون مدنی و مواد 519، 515، 198 و 522 از قانون آیین دادرسی مدنی حکم بر محکومیت خوانده به پرداخت مبلغ اصل خواسته به میزان 420,000,000 ریال از بابت وجه تودیعی در حق مشارالیه و به حساب وی توام با پرداخت هزینه های دادرسی متعلقه و حق الوکاله وکیل و نیز خسارت تاخیر در تادیه از تاریخ تقدیم دادخواست مورخ 18/12/1393 لغایت زمان اجرای حکم و تودیع محکوم به، حسب شاخص تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی در حق خواهان صادر و اعلام می نماید و اما در رابطه با دعوی خواهان نامبرده به طرفیت آقای ............... به خواسته معنونه به عنوان مجلوب ثالث، دادگاه توجها به بررسی جمیع اوراق پرونده و نحوه طرح دعوی از سوی خواهان و وکلای وی و دفاعیات به عمل آمده از ناحیه خوانده به لحاظ عدم احراز توجه دعوی مستندا به ماده 89 ناظر به بند چهارم ماده 84 از قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد دعوی صادر و اعلام می نماید. رای صادره حضوری محسوب و ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.

رئیس شعبه ....... حقوقی تهران

 

 

شکایت مطالبه طلب

 

پاسخ وکیل به سوالاتی در خصوص مطالبه وجه و طلب


1- منظور از دعوای مطالب طلب و وجه چیست ؟

به هر دلیلی که شخصی به عنوان طلبکار، وجه رایج یا پولی را از دیگری طلبکار باشد به خواسته او مطالبه طلب یا وجه گفته می شود.منشأ دعوای مطالبه طلب می تواند یک قرارداد باشد و یا یک تعهد و مسئولیت قانونی و یا اسناد تجاری و حاوی وجه و طلب.


2- دعوای مطالبه طلب کجا مطرح می شود و دادگاه صالح کدام است ؟

به طور کلی دعوای مطالبه طلب و وجه دعوای منقول محسوب می شود و در صلاحیت رسیدگی دادگاه محل اقامت خوانده است(صلاحیت محلی). صلاحیت ذاتی رسیدگی به دعوای مطالبه طلب و وجه هم با دادگاه عمومی حقوقی است.


3- هزینه دادرسی دعوای مطالبه طلب چقدر است ؟

این دعوا یک دعوای مالی محسوب شده و هزینه دادرسی آن مطابق سایر دعاوی مالی برای مرحله بدوی سه و نیم درصد ارزش خواسته و  برای مرحله تجدیدنظر، واخواهی، فرجام خواهی و اعاده دادرسی تقریباً چهار و نیم درصد ارزش خواسته می باشد.


4- چه دلایل و مدارکی برای دعوای مطالبه طلب لازم است ؟

دلایل و مدارک مخصوص و منحصر بفردی برای رسیدگی به این دعوا تعریف نشده است و دلایل اثبات خواسته مطالبه طلب همان دلایل عمومی اثبات ادعا است.اما بیشتر قرارداد یا رسید یا فیش واریز بانکی یا اسناد تجاری مانند چک و سفته، به عنوان دلایل اثبات این ادعا ارائه و عرضه می شود.


5- همراه با دعوای مطالبه طلب تکلیف خسارت تاخیر تادیه و خسارت دیرکرد چیست ؟

خسارت تاخیر تأدیه یا به تعبیر عامیانه، خسارت دیرکرد چهار شرط ضروری لازم دارد تا بتوان آن را مطالبه کرد :

الف- دین از نوع وجه رایج باشد.

ب- موعد مطالبه رسیده باشد.

ج- خواهان و طلبکار طلب خود را مطالبه نموده باشد.

د- داین و بدهکار توانایی پرداخت داشته باشد.

در این خصوص قانون آیین دادرسی مدنی در ماده 522 می گوید : ""در دعاویی که موضوع آن دین و از نوع وجه رایج بوده و با مطالبه داین و تمکن مدیون، مدیون امتناع از پرداخت نموده، در صورت تغییر فاحش شاخص قیمت سالانه از زمان سر رسید تا هنگام پرداخت و پس از مطالبه طلبکار، دادگاه با رعایت تناسب تغییر شاخص سالانه که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می گردد محاسبه و مورد حکم قرار خواهد داد مگر اینکه طرفین به نحو دیگری مصالحه نموده باشند.""


6- حق الوکاله دعوای مطالبه طلب چقدر است ؟

رقم ثابت را به عنوان حق الوکاله خواسته و دعوای مطالبه وجه نمی توان در نظر گرفت اما اجمالاً روش ما در دفتر وکالت دادگران این است که بسته به پیچیدگی و ارزش خواسته رقمی در حدود پنج تا ده درصد ارزش خواسته به عنوان دستمزد و حق الوکاله وکیل در نظر گرفته می شود.طبیعتاً هر چه ارزش خواسته بالاتر رود درصد حق الوکاله پایین تر می آید و برای خواستته هایی با مبلغ پایین تر درصد بیشتری ممکن است در نظر گرفته شود.

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 88019243

 

2.98 از 5 (162 امتیاز)
پرسش و پاسخ‌های متداول
به هر دلیلی که شخصی به عنوان طلبکار، وجه رایج یا پولی را از دیگری طلبکار باشد به خواسته او مطالبه طلب یا وجه گفته می شود.منشأ دعوای مطالبه طلب می تواند یک قرارداد باشد و یا یک تعهد و مسئولیت قانونی و یا اسناد تجاری و حاوی وجه و طلب.
به طور کلی دعوای مطالبه طلب و وجه دعوای منقول محسوب می شود و در صلاحیت رسیدگی دادگاه محل اقامت خوانده است(صلاحیت محلی). صلاحیت ذاتی رسیدگی به دعوای مطالبه طلب و وجه هم با دادگاه عمومی حقوقی است.
این دعوا یک دعوای مالی محسوب شده و هزینه دادرسی آن مطابق سایر دعاوی مالی برای مرحله بدوی سه و نیم درصد ارزش خواسته و  برای مرحله تجدیدنظر، واخواهی، فرجام خواهی و اعاده دادرسی تقریباً چهار و نیم درصد ارزش خواسته می باشد.
دلایل و مدارک مخصوص و منحصر بفردی برای رسیدگی به این دعوا تعریف نشده است و دلایل اثبات خواسته مطالبه طلب همان دلایل عمومی اثبات ادعا است.اما بیشتر قرارداد یا رسید یا فیش واریز بانکی به عنوان دلایل اثبات این ادعا ارائه و عرضه می شود.
رقم ثابت را به عنوان حق الوکاله خواسته و دعوای مطالبه وجه نمی توان در نظر گرفت اما اجمالاً روش ما در دفتر وکالت دادگران این است که بسته به پیچیدگی و ارزش خواسته رقمی در حدود پنج تا ده درصد ارزش خواسته به عنوان دستمزد و حق الوکاله وکیل در نظر گرفته می شود.طبیعتاً هر چه ارزش خواسته بالاتر رود درصد حق الوکاله پایین تر می آید و برای خواستته هایی با مبلغ پایین تر درصد بیشتری ممکن است در نظر گرفته شود.
دلایل و مدارک مخصوص و منحصر بفردی برای رسیدگی به این دعوا تعریف نشده است و دلایل اثبات خواسته مطالبه طلب همان دلایل عمومی اثبات ادعا است.اما بیشتر قرارداد یا رسید یا فیش واریز بانکی یا اسناد تجاری مانند چک و سفته، به عنوان دلایل اثبات این ادعا ارائه و عرضه می شود.
نظرات

یکشنبه, 25 شهریور,1403

حمید استاد محمدی

با سلام و ادب
بنده یه محصولی رو تحویل مشتری دادم . این بنده خدا نصف مبلغ رو به عنوان پیش پرداخت ، پرداخت کرده اما مابقی حساب رو نمیده و میگه فروش نداشتم و ... . هیچ سندی از قبیل چک یا سفته یا قراردادی هم ازش ندارم . فقط پیام هایی که به همدیگه دادیم موجوده . سه تا چک هم به نامم ثبت کرد و عکس ثبت رو برام فرستاد اما چک ها رو نفرستاد . بعدم چک ها رو از سیستم حذف کرد .
میشه راهنمایی کنید باید چیکار کنیم .؟؟

دوشنبه, 19 شهریور,1403

Ali

سلام
خسته نباشید بنده اول دیماه 1402 مقداری ذرت تحویل سیلو دادم ولی تا امروز هنوز پولی بهم ندادن و فقط رسید تحویل ذرت به سیلو رو دارم. با این رسید میشه شکایت کرد یا نه؟

شنبه, 17 شهریور,1403

سجاد

سلام یک شرکت کارکردم کمرم اسیب دید الان بعد 8 ماه کار بیرون انداختن منو پرونده داخل شرکت ندارم برا حادثه کمرم فقط شاهد دارم ایا میشه شکایت کرد..سفته و کل حساب هام هم بسته .

دوشنبه, 05 شهریور,1403

سمیه کریمی

سلام وقت بخیر بنده چند روز پیش از طرف دوستم به جایی دعوت به کار شدم وقتی آنجا رفتم و مشاوران با من صحبت کردند احساس کردم شرکت هرمی است و از همکاری امتناع کردم ولی آنها با مشاوران مختلف و به مدت ۴ ساعت با من صحبت کردند و بلاخره راضی شدم و ده میلیون تومن خرید اینترنتی برایم ثبت کردند البته پکیج آنها بیست و دو میلیون بود فردای آن روز من پشیمان شدم مراجعه کردم گفتم من خدماتی دریافت نکردم و الان پول من رو پس بدهید گفتند یک هزار تومن هم نمی‌دهیم در ضمن ایشان مجوز صنف رو هم ندارند و لوگوی آن را در سایت خود گذاشتند در واقع مجوز برای خدمات دانش بنیان گرفتند و زیر مجموعه آن دارند فعالیت هرمی انجام می‌دهند میشه منو راهنمایی کنید از وقتی ک برای راهنمایی میگذارین بسیار ممنونم

ﺳﻪشنبه, 30 مرداد,1403

بهنام

با سلام
بنده یک و نیم سال پیش مبلغی را در سه مرحله برای انجام کاری برای کسی کارت ب کارت کردم اما ایشان کار انجام ندادن و پولم را پرداخت نمیکنند و جواب تلفن هم نمیدهند. چون ریالش ۲۱ میلیون هستش وکیلی گفت برام صرف نمیکنه انجام بدم. خودم شخصا چطور باید شکایت کنم و اینکه ارزش پول بعد یک و نیم سال بروز محاسبه میشه؟ ممنون میشم راهنمایی کنید

چهارشنبه, 10 مرداد,1403

اکبری

سلام بنده طبق توافق شفاهی پول یک دستگاه موبایل رو واریز کردم برای یک شخص . بعد ایشان راه های ارتباطی خودشون رو قطع کرد و وسیله رو برام نفرستاد اظهار نامه هم زدم براش ولی بازم عمل نکرد به کارش . رسید بانکی واریز وجه هم دارم
الان باید چکار کرد.

ﺳﻪشنبه, 02 مرداد,1403

علی

با سلام و خداقوت
بنده با یک ویزیتور پنجره ساز صحبت کردم قرار شد برای خانه من پنجره نصب کنه،یه مبلغی بابت بیعانه به حساب ویزیتور واریز کردم و الباقی رو چک دادم در وجه صاحب مغازه پنجره ساز که آنجا صحبت کردیم و مغازه دار به ما پیش فاکتور داد و قرار شد پنجره بسازد،چند ماه گذشت پنجره ساز میگه با این مبلغ من پنجره نمیدم و ویزیتور به من بدهکاره و بیایید چکتون رو پس بگیرید،
از طرفی ویزیتور هم بیعانه رو پس نمیده
از ویزیتور یک پیش فاکتور دارم که پرداختی ها درونش نوشته شده و امضا زده ولی مهر مغازه نداره
از طرفی مغازه دار میگه منم میام دادگاه میگم ویزیتور پولتون رو پس نمیده
ممنون میشم راهکار بدید

یکشنبه, 17 تیر,1403

خانم وحید

با سلام .بنده حدود ۴ ماه پیش در فروشگاه مبل در تهران سفارش خود را ثبت کرده و مبلغی بعنوان بیعانه واریز کردم . بعد از دو هفته نمونه کاری که خاستن تحویل بدهند بهیچ عنوان طبق سفارش بنده نبود . الان بهیچ عنوان حاضر به برگشت بیعانه ی بنده نمیباشن میخاستم بدونم شکایتم رو بصورت آنلاین و غیر حضوری کجا و چطوری میتونم ثبت و جهت پیگیری اقدام کنم . با تشکر


پاسخ وکیل :
با سلام
شما می توانید دادخواست الزام به ایفای تعهد تقدیم دادگاه صالح بکنید. مگر اینکه قراردادی بین شما وجود داشته باشد و حق فسخی در آن درج کرده باشید.

ﺳﻪشنبه, 15 خرداد,1403

صابر منصوری

سلام وقت بخیر ممنون از پاسخگویی ها شما، بنده در پخش مواد غذایی فعالیت دارم ، به یکی از سوپر مارکت ها چند فاکتور تحویل دادم ، ولی ایشان با بدهی حدود ۴٠ میلیون مغازه رو واگذار کردند و تا به امروز حساب خود را تسویه نکردند ، از ایشان فاکتور مهر شده دارم ، بهترین راه برای مطالبه طلب و پیگری قانونی چیست؟


پاسخ وکیل :
با سلام
ابتدا می توانید یک اظهارنامه رسمی تهیه بفرمایید تا مبدا خسارت تاخیر تادیه به طور رسمی آغاز شود در ادامه نیز می توانید در دادگاه عمومی محل اقامت خوانده اقامه دعوا نمایید و در حین تقدیم دادخواست یا پس از آن از نهاد تامین خواسته جهت توقیف اموال برای وصول طلب استفاده نمایید .

پنجشنبه, 10 خرداد,1403

هلیا

سلام خسته نباشین من از شخصی بابت پولی که قرض دادم شکایت کردم و حق دادگاه به نفع من شد ولی طرف پول رو پس نداده الان چطور باید به مقام قضایی خبر بدم ؟


پاسخ وکیل:
با سلام
اگر همچنان در مرحله دادرسی هستید یا در مرحله تجدید نظر می توانید اقدام به تامین خواسته خود بکنید در غیر اینصورت می توانید پس از صدور رای قطعی پرونده را در واحد اجرای احکام پیگیری نمایید.

چهارشنبه, 02 خرداد,1403

Sahar

باسلام من و همسرم چندماه پیش به ترکیه رفتیم مقداری یورو خریدیم و پیش او به امانت گذاشتیم چندماه بعد به ایران امدیم و پپل خود را طلب کردیم و ایشان گفتند برایتان واریز میکنم به مبلغ ریالی واریز کردندطی چند فیش از اسم های مختلف واریز شد الان بعداز چند ماه یک خانمی زنگ زده و طلب پول خود را از ما میکند و شاکی است که پول من رو برایم واریز کنید ما بلید چیکار کنیم لطفا راهنمایی کنید 😔😔


پاسخ وکیل :
با سلام
بسته به مبلغ وجه می توانید به شورای حل اختلاف یا دادگاه عمومی مراجعه کرده و صرفا شکایت حقوقی اقامه کنید چرا که وجه پول از اموال مثلی می باشند و نمی توان از آن به عنوان مال یاد کرد تا بتوان شکایت کیفری کرد .

دوشنبه, 24 اردیبهشت,1403

جوان مهر

با سلام و احترام، در دادخواست اولیه مطالبه وجه آیا میتوان دستور فوری توقیف اموال را تقاضا کنیم و آیا توقیف اموال نیاز به پرداخت دارد؟ با تشکر از زحمات شما.


پاسخ وکیل:
با سلام
خواسته ممکن است مستند به سند رسمی باشد یا مستند به سند عادی. در مواردی که سند رسمی باشد با مراجعه به اجراییات ثبت می توانید نسبت به توقیف اموال اقدام کنید اما اگر دعوا مستند به سند عادی باشد ، اگر مبلغ بالای بیست میلیون تومان باشد به دادگاه عمومی و اگر کمتر از آن به شورای حل اختلاف مراجعه بفرمایید. همچنین می توانید قبل از اقامه دعوا اصلی یا ضمن دادخواست اصلی یا حین رسیدگی به دعوای اصلی ، تقاضای تامین خواسته یا دستور موقت را بدهید البته چون موضوع دعوا اصلی با موضوع تامین خواسته نباید یکی باشد، بهتر است از اقدام به دستور موقت بکنید.

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

دسته بندی مطالب و مقالات

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.