X
مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: یکشنبه 17 بهمن 1400

 نحوه اطلاع از ثبت طلاق

میخواستم بدانم چگونه می شود فهمید که ایا طلاقی به اسم بنده در اداره ثبت به ثبت رسیده است یا نه؟ چون به مشکل خوردم و فکر می کنم شوهرم مرا طلاق داده ولی به من اطلاع نداده.احتمالا طلاق غیابی انجام شده.راهی برای اطلاع از ثبت طلاق وجود داره ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 9715

چگونه از ثبت طلاقم کسب اطلاع کنم ؟ 

  • اگرچه مطابق قانون، اختیار طلاق با مرد است و او هر زمان که بخواهد بدون نیاز به آوردن دلیل خاصی میتواند همسرش را طلاق دهد، اما در شرایطی تقاضای طلاق از سوی زن نیز امکانپذیر می باشد، ازجمله اعطای وکالت به زن در طلاق، عجز یا امتناع از پرداخت نفقه توسط زوج یا عسر و حرج زن.
  • طلاق مطابق ماده 1134 قانون مدنی باید با جاری نمودن صیغه ی آن و در حضور لااقل دو مرد عادل که طلاق را بشنوند صورت گیرد؛ بنابراین صحت وقوع طلاق میان زوجین باید با رعایت تشریفات بیان شده انجام گیرد، در غیر این صورت باطل می باشد.
  • وقوع طلاق علاوه بر جاری نمودن صیغه طلاق و وجود دو شاهد، مطابق قانون نیازمند موارد دیگر ی نیز می باشد. از جمله اینکه طلاق نباید در زمان قائدگی زن صورت گیرد یا آنکه از زمان پاکی زن تا جاری شدن صیغه طلاق نباید هیچگونه نزدیکی میان زوجین باشد.
  • تشریفات قانونی طلاق بدین صورت است که متقاضی طلاق دادخواست طلاق را به دادگاه خانواده تقدیم نموده و پس از آن و با بررسی دلایل و مدارک، حکم طلاق و گواهی عدم امکان سازش صادر می گردد.
  • پس از گذشتن مراحل تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی، حکم دادگاه قطعیت یافته و از آنجایی که مطابق ماده 29 قانون حمایت از خانواده  ثبت طلاق موکول به تادیه حقوق مالی زوجه است، حقوق زوجه پرداخت و صیغه طلاق جاری می گردد.
  • لازم به ذکر است که بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش و صدور رأی طلاق در طلاق توافقی، طرفین باید ظرف مدت سه ماه برای اجرای صیغه طلاق به دفتر اسناد رسمی مراجعه نمایند.
  • در صورت عدم حضور طرفین، برای هر دو اخطاریه ای مبنی بر حضور در دفتر اسناد رسمی صادر می گردد و در صورتی که بعد از صدور اخطاریه مجدد نیز طرفین در دفتر حاضر نشدند، تمام مراحل طلاق متوقف شده و برای انجام طلاق می باید مجددا اقدام نمایند.
  • ماده 36 قانون حمایت از خانوداه در خصوص طلاق توافقی و عدم حضور زوجه بیان می دارد که هرگاه گواهی عدم امکان سازش بنا بر توافق زوجین صادر شده باشد، درصورتی ‌ که زوجه بنا بر اعلام دادگاه صادرکننده رای و یا به موجب سند رسمی در اجرای صیغه طلاق وکالت بلاعزل داشته باشد، عدم حضور زوج، مانع اجرای صیغه طلاق و ثبت آن نیست.
  • در صورتی که زوج برای طلاق در دفتر اسناد حاضر نگردد، دفتر اخطاریه ای برای آقا ارسال نموده و در صورتی که باز هم به دفترخانه مراجعه نماید، صیغه طلاق بدون حضور ایشان جاری می گردد.
  • در صورت عدم حضور زوجه در دفترخانه برای اجرای صیغه طلاق، ابتدا اخطاریه ای برای حضور ایشان در دفترخانه ارسال می گردد و یک هفته به او مهلت حضور در دفترخانه برای اجرای صیغه طلاق داده می شود. در این صورت اگر زوجه در دفترخانه حاضر نگردد، صیغه طلاق جاری شده و مراتب به اطلاع زوجه می رسد. 
  • پس از جاری شدن صیغه ی طلاق، ثبت واقعه طلاق در دفاتر رسمی ازدواج و طلاق الزامی بوده و عدم ثبت آن ضمانت اجرای حقوقی و کیفری دارد.
  • لازم به ذکر است که عدم ثبت طلاق منجر به باطل شدن صیغه طلاق نمی گردد و اگر صیغه در حضور دو شاهد عدل و عاقل جاری گردد، طرفین دیگر زن و شوهر نخواهند بود.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص نحوه ثبت طلاق

♦  در پاسخ به پرسش شما در خصوص نحوه اطلاع از ثبت طلاق باید گفت راه حل مشخص و تعریف شده ای برای اینکار وجود ندارد با این حال شما می توانید با مراجعه حضوری به دادگاه های خانواده محل اقامت خود و همسرتان تا حد زیادی از وقوع این امر اطمینان حاصل نمایید.راه حل دیگر مراجعه به اداره ثبت احوال و پیگیری ثبت احتمالی واقع طلاق است.

 

چگونه یک وکیل خوب برای طلاق پیدا کنم؟

 

مستندات قانونی - ثبت طلاق

جهت اطلاع از مقررات حاکم بر ثبت و اجرای طلاق مقررات زیر را مطالعه نمایید :

قانون مدنی از ماده ۱۱۴۳ تا ماده ۱۱۵۷

ماده ۳۴ قانون حمایت خانواده 1391
مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش برای تسلیم به دفتر رسمی ازدواج و طلاق سه ماه پس از تاریخ ابلاغ رای قطعی یا قطعی  شدن رای است. چنانچه گواهی مذکور ظرف این مهلت تسلیم نشود یا طرفی که آن را به دفترخانه رسمی طلاق تسلیم کرده است ظرف سه ماه از تاریخ تسلیم در دفترخانه حاضر نشود یا مدارک لازم را ارائه نکند، گواهی صادرشده از درجه اعتبار ساقط است.
تبصره ـ هرگـاه گواهی عـدم امکان سازش صادرشده بر اساس توافق زوجین به حکم قانون از درجه اعتبار ساقط شود کلیه توافقاتی که گواهی مذکور بر مبنای آن صادر شده است ملغی می‌گردد.

ماده ۳۵ قانون حمایت خانواده 1391
هرگاه زوج در مهلت مقرر به دفتر رسمی ازدواج و طلاق مراجعه و گواهی عدم امکان سازش را تسلیم کند، درصورتی که زوجه ظرف یک هفته در دفترخانه حاضر نشود سردفتر به زوجین اخطار می‌کند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند. درصورت عدم حضور زوجه صیغه طلاق جاری و پس از ثبت به وسیله دفترخانه مراتب به اطلاع زوجه می‌رسد.
تبصره ـ فاصله بین ابلاغ اخطاریه و جلسه اجرای صیغه در این ماده و ماده (۳۴) این قانون نباید از یک هفته کمتر باشد. در مواردی که زوج یا زوجه مجهول‌المکان باشند، دعوت از شخص مجهول‌المکان از طریق نشر آگهی در جراید کثیرالانتشار یا هزینه درخواست کننده به وسیله دفترخانه به عمل می‌آید.

ماده ۳۶ قانون حمایت خانواده 1391
هرگاه گواهی عدم امکان سازش بنا بر توافق زوجین صادر شده باشد، درصورتی ‌ که زوجه بنا بر اعلام دادگاه صادرکننده رای و یا به موجب سند رسمی در اجرای صیغه طلاق وکالت بلاعزل داشته باشد، عدم حضور زوج، مانع اجرای صیغه طلاق و ثبت آن نیست.
ماده ۳۶ قانون حمایت خانواده 1391
هرگاه گواهی عدم امکان سازش بنا بر توافق زوجین صادر شده باشد، درصورتی ‌ که زوجه بنا بر اعلام دادگاه صادرکننده رای و یا به موجب سند رسمی در اجرای صیغه طلاق وکالت بلاعزل داشته باشد، عدم حضور زوج، مانع اجرای صیغه طلاق و ثبت آن نیست.
ماده ۳۰۳ قانون آیین دادرسی مدنی
حکم دادگاه حضوری است مگر اینکه خوانده یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی وی در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نشده و به طورکتبی نیز دفاع ننموده باشد و یا اخطاریه ابلاغ واقعی نشده باشد.

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.