X
مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 02 آذر 1400

 مجازات توهین به خواهر شوهر از طریق پیامک

حدود دوسال است که ازدواج کردم. زندگی خوبی دارم و شوهرم پسر خالم هست من دوران عقد از طرف خانواده شوهرم خیلی اذیت و ازار شدم و خواهر شوهرم حرفای بدی پشت سرم و حتی تو روی خودم می گفت. تا یه روز من یه سیم کارت پیدا کردمو شیطنتم گل کرد و بهش توهین کردم پیامهای خیلی بدی دادم شماره شوهر و اقوام شوهرشم پیدا کردم و به اوناهم حرفها و حقایقی از دوران مجردی این خانم گفتم . حالا از من شکایت کرده منتها نمیدونن منم شماره موبایل رو نتونستن پیدا کنن مال کیه. از روی شماره سریال موبایل و شماره کارت عابر بانکی ک اون سیم کارت شارژ میشده میخوان پیگیری کنن. که مطمئنم پیدا میکنن منم حالا اگه منو دادسرا خواست و من انکار کنم و بگم گوشیم دست کسی دیگه ای بوده قبول میکنه دادگاه ایا ؟ ترو خدا کمک کنید خیلی حالم بده و به خاطر زندگیم میترسم. عنوان این جرم چیه و مجازات توهین و فحاشی چقدره ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 2212

نحوه دفاع – توهین به خواهر شوهر با پیامک

  • در رابطه با مجازات جرم مزاحمت تلفنی باید گفت مطابق ماده 641 قانون مجازات اسلامی هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاههای مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت ‌مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد.
  • جرم مزاحمت تلفنی آگاهانه و از روی عمد  با تماس های مکرر  شخص مرتکب  واقع می گردد. شخصی که از طریق تلفن اقدام به مزاحمت تلفنی کرده و آسایش فرد دیگری را برهم بزند، برابر قانون مجازات اسلامی مجرم شناخته شده و علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، به مجازات حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد.
  • لازم به ذکر است که این مجازات صرفا برای مزاحمت از طریق تلفن یا سایر وسایل مخابراتی یا هرگونه راه های ارتباطی دیگر بوده و در صورتی که شخص مزاحم جرایم دیگری همچون تهدید، تهمت، افترا، فحاشی و.. گردد، علاوه بر مجازات مزاحمت تلفنی به مجازات آن جرم هم محکوم خواهد گردید. 
  • در رابطه با مجازات توهین از طریق پیامک باید گفت ایجاد مزاحمت تلفنی می تواند با ارسال پیام های حاوی فحاشی، توهین، تهمت و .. باشد. ماده ی 608 قانون مجازات اسلامی بیان می دارد توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد به مجازات شلاق تا 74 ضربه و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزاي نقدي خواهد بود.
  • فحاشی به معنای بکار بردن الفاظ رکیک و زشت نسبت به شخص یا اشخاص دیگر است و از مصادیق توهین بشمار می آید.
  • همچنین اگر فحاشی حاوی عنوان ناروای ناموسی به اعضای خانواده ی او باشد، در صوررت احراز قاضی نسبت به این مسأاله که فحاش در واقع منظور و قصد دادن نسبت زنا داشته است، به حد قذف که هشتاد ضربه شلاق می باشد محکوم میگردد؛ در غیر این صورت مجازات فحاش تنها مجازات مقرر برای جرم فحاشی خواهد بود. افترا نسبت دادن امری به شخص و عدم اثبات است و تهمت نسبت دادن بزه یا عمل مجرمانه به شخص دیگر در صورتی که نتواند آن را اثبات نماید میباشد.
  • لازم به ذکر است در صورتی که شخص علاوه بر فحاشی، الفاظ و عباراتی بکار ببرد که از مصادیق جرم افترا یا از مصادیق جرم تهمت باشد، شاکی می تواند بطور جداگانه یا مشترکا با شکایت از فحاشی، و با در دست داشتن ادله کافی، نسبت به جرم افترا و تهمت نیز شکایت نماید که هریک مجازات خاص خودش را دارد.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص مجازات توهین با پیامک

♦  در پاسخ به پرسشی که طرح فرمودید باید گفت بله ممکن است که از طریق پیگیری نحوه شارژ رد شما گرفته بشود. چنانچه کارت بانکی به نام خودتان باشد، انکار شما پذیرفته نمی شود.

♦  راه دیگری که وجود دارد این است که قاضی دادسرا (دادیار یا بازپرس) ریز مکالمات را استعلام گرفته و با شماره هایی که با این خط در تماس بوده اند تماس گرفته و کشف واقع کند. در هر حال کار شما حسب مورد می تواند توهین یا تهدید یا مزاحمت تلفنی یا همه این جرایم باشد.عنوان جرم ارتکابی ایجاد مزاحمت تلفنی و توهین می باشد و میزان مجازات در متن بالا ذکر گردید.

♦  نوع مجازات هم به نظر قاضی بستگی دارد. لازم به ذکر است که جرم مزاحمت تلفنی از جرایم قابل گذشت نمی باشد، بنابراین در صورت گذشت شاکی نیز تعقیب کیفری و  اجرای مجازات متوقف نخواهد گردید. 

 

 

مستندات قانونی - مجازات جرم توهین

ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی
هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاههای مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت ‌مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد. 

‌قانون اصلاح تبصره2 ماده 14 قانون تأسیس شرکت مخابرات ایران مصوب 1350
‌ماده واحده -
تبصره 2 ماده 14 قانون تأسیس شرکت مخابرات ایران به شرح زیر اصلاح می‌شود:
‌تبصره 2 - هر کس وسیله مخابراتی در اختیار خود را، وسیله مزاحمت دیگری قرار دهد، یا با عمد و سوء نیت ارتباط دیگری را مختل کند، برای بار اول‌پس از کشف، ارتباط تلفنی او به مدت یک هفته همراه با اخطار کتبی قطع و تجدید ارتباط مستلزم پرداخت هزینه‌های مربوطه خواهد بود. برای بار دوم‌پس از کشف، ارتباط تلفنی او به مدت سه ماه همراه با اخطار کتبی قطع و تجدید ارتباط مستلزم تقاضای مشترک و پرداخت هزینه‌های مربوطه خواهد‌بود. و برای بار سوم، شرکت ارتباط تلفنی وی را به طور دائم قطع و اقدام به جمع‌آوری منصوبات تلفن نموده و ودیعه مربوط به مشترک را پس از
تسویه‌حساب مسترد خواهد نمود.


ماده 245 قانون مجازات اسلامی
قذف عبارت است از نسبت دادن زنا یا لواط به شخص دیگر هر چند مرده باشد.


ماده 246 قانون مجازات اسلامی
قذف باید روشن و بدون ابهام بوده، نسبت دهنده به معناي لفظ آگاه و قصد انتساب داشته باشد گرچه مقذوف یا مخاطب در حین قذف از مفاد آن آگاه نباشد.
تبصره- قذف علاوه بر لفظ با نوشتن، هرچند به شیوه الکترونیکی نیز محقق می¬شود.


ماده 250 قانون مجازات اسلامی
حد قذف، هشتاد ضربه شلاق است.


ماده 255 قانون مجازات اسلامی
حد قذف حقالناس است و تعقیب و اجراي مجازات منوط به مطالبه مقذوف است. در صورت گذشت مقذوف در هر مرحله، حسب مورد تعقیب، رسیدگی و اجراي مجازات موقوف می¬شود.


ماده 608 قانون مجازات اسلامی
توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد به مجازات شلاق تا 74 ضربه و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزاي نقدي خواهد بود.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.