X

مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری - دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: جمعه 14 آبان 1400

 شکایت از برادرم بابت فحش ناموسی و توهین در پیامک

با سلام و خسته نباشید. برادرم با تماس و پیامک به من فحش ناموسی میده میگه میام دم درتون ابروتو میبرم. میگه من از کارت‌های اعتباری مادر خودم پول دزدیدم در حالی که مادرم خودش میگه اشتباه میکنید اما دست بردار نیست چیکار کنم ؟ برای شکایت از برادرم بابت فحش ناموسی و توهین از طریق پیامک شکایت کنم ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 203695

فحاشی و توهین با پیامک

 

پیامک فحش های ناموسی و توهین

  • به موجب قانون مجازات اسلامی بکار بردن الفاظ رکیک و زشت نسبت به شخص یا اشخاص دیگر موجب تحقق جرم فحاشی بوده و از مصادیق توهین بشمار می آید.
  • همچنین اگر فحاشی حاوی عنوان ناروای ناموسی به اعضای خانواده ی او باشد، در صورت احراز قاضی نسبت به این مسأله که فحاش در واقع منظور و قصد دادن نسبت زنا داشته است، به حد قذف که هشتاد ضربه شلاق می باشد محکوم می گردد؛ در غیر این صورت مجازات فحاش تنها مجازات مقرر برای جرم فحاشی خواهد بود. جرم فحاشی یا قذف، نظر به قانون مجازات اسلامی از طریق نوشتن الکترونیکی همچون پیام یا درج و انتشار در فضای مجازی مانند شبکه های اجتماعی نیز محققق می گردد.

 

 نکته - چنانچه شخص فحاش در پیامک علاوه بر فحاشی، به مخاطب توهین نموده یا به او تهمت بزند، علاوه بر مجازات جرم فحاشی، برای هر یک از این جرایم بطور جداگانه محکوم به مجازات می گردد.

 

  • به موجب ماده 697 قانون مجازات اسلامی هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را‌صریحاً نسبت دهد یا آن‌ها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی که‌موجب حد است به یک ماه تا یک سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق و یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد.البته این جرم نشر اکاذیب محسوب شده و با آنچه شما توصیف کردید متفاوت است.
  • افترا نسبت دادن امری به شخص و عدم اثبات است و تهمت، نسبت دادن بزه یا عمل مجرمانه به شخص دیگر در صورتی که نتواند آن را اثبات نماید می باشد.

 

نکته - به موجب ماده 669 قانون مجازات اسلامی هرگاه کسی، دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او نماید ، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد، به مجازات شلاق تا 74 ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.

 

  • لازم به ذکر است که ارتکاب این جرم صرفا با ترساندن محقق شده و نیاز به عملی نمودن تهدید نیست. بنابراین جرایم فوق مظابق قانون با پیامک هم محقق گردیده و امکان اثبات تهدید، توهین و فحاشی با پیامک وجود دارد.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص شکایت فحش ناموسی و توهین در پیامک

♦  در پاسخ به پرسشی که طرح فرمودید و شکایت فحش ناموسی و توهین باید گفت که شما می توانید با توجه به محتوای پیامها بر حسب اینکه چه جرمی واقع شده است، نسبت به ایشان شکایت کیفری طرح نمایید با عناوین توهین یا افترا یا قذف. بنابراین چنانچه محتوای پیامکهای ارسالی متضمن توهین باشد اگر حاوی نسبت دادن عنوان زنا یا لواط باشد قذف بوده و در غیر این صورت توهین میباشند.

♦  علاوه بر این در مورد اینکه برادرتان مدعی دزدیده شدن پولهای مادرتان توسط شما میباشد، در این صورت جرم افترا نیز تحقق یافته .

♦  برای شکایت از برادرتان باید دعوای خود را با در دست داشتن ادله ی کافی همچون شهود یا مدارک دیگر در دادگاه کیفری مطرح نمایید و جهت اثبات آن، اگرچه بصورت مکتوب و در فضای مجازی بوده باشد، علاوه ‌بر پیامک‌ها به ادله دیگری مانند شهادت شهود، اقرار مرتکب، اسناد، تحقیقات محلی، سوگند، کارشناسی و … استناد نمایید.

♦  مرجع صالح برای رسیدگی به شکایت فحش ناموسی و توهین در پیامک شما می باید به دادسرای محل سکونت یا کار خود یعنی جایی که جرایم مذکور در آنجا رخ داده مراجعه کنید.

 

 

مستندات قانونی - شکایت توهین و فحاشی

ماده 245 قانون مجازات اسلامی
قذف عبارت است از نسبت دادن زنا یا لواط به شخص دیگر هر چند مرده باشد.


ماده 246 قانون مجازات اسلامی
قذف باید روشن و بدون ابهام بوده، نسبت دهنده به معناي لفظ آگاه و قصد انتساب داشته باشد گرچه مقذوف یا مخاطب در حین قذف از مفاد آن آگاه نباشد.
تبصره- قذف علاوه بر لفظ با نوشتن، هرچند به شیوه الکترونیکی نیز محقق می¬شود.


ماده 250 قانون مجازات اسلامی
حد قذف، هشتاد ضربه شلاق است.


ماده 255 قانون مجازات اسلامی
حد قذف حقالناس است و تعقیب و اجراي مجازات منوط به مطالبه مقذوف است. در صورت گذشت مقذوف در هر مرحله، حسب مورد تعقیب، رسیدگی و اجراي مجازات موقوف می¬شود.


ماده 608 قانون مجازات اسلامی
توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه و یا پنجاه هزار‌ تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.


ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی
هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید،‌اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه یا زندان از دو‌ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.


ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی
هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را‌صریحاً نسبت دهد یا آن‌ها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی که‌موجب حد است به یک ماه تا یک سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق و یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد.
تبصره - در مواردی که نشر آن امر اشاعه فحشا محسوب گردد هر چند بتواند صحت اسناد را ثابت نماید مرتکب به مجازات مذکور محکوم خواهد‌شد.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

ارتباط با وکیل متخصص دعاوی کیفری و مجازات ها  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات

یکشنبه, 10 بهمن,1400

اسما اسماعیلی

سلام شخصی با پدرشوهرم خصومت دارد ولی از طریق پیامک همسرم را مورد تهدید و فحاشی و تهمت قرار داده همسرم راضی به شکایت نمی‌شود از آن شخص آیا من می‌توانم با خطی که پیامک داده و به نام پدرشوهرم هست من شکایت کنم ؟ چون علنی اسم همسرم را آورده در پیامک ها.


پاسخ وکیل:
با سلام
برای شکایت توهین ذینفع و شاکی کسی است که به او توهین شده است نه همسر و سایر بستگان.ضمناً توهین از جمله جرایم مادی صرف بوده که جنبه عمومی ندارد.

دوشنبه, 05 شهریور,1403

نیکی

سلام وقت بخیر
اگر تهدید به بی ابرو کردن بصورت فیلم مخفیانه گرفته شده باشد ان هم در شورای حل اختلاف پیش قضات، ایا میشود از آن بعنوان مدرک استفاده کرد یا صرف مخفیانه بودن فیلم خودش جرم است؟!
ممنون میشم جوابگو باشید

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آرشیو موضوعی

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.