X
مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: شنبه 25 دی 1400

 بررسی صحت انتقال اموال توسط پدر به دو پسر در زمان حیات

آیا پدری با وجود داشتن سه فرزند پسر و سه فرزند دختر که دو فرزند عقب مانده ذهنی هستند میتواند تمام اموالش را به دو فرزند پسرش بدهد.اگر با سند رسمی داده باشد بقیه فرزندان میتوانند ارث طلب کنند؟ در چه صورتی بقیه فرزندان میتوانند حقشان را از دو برادر بگیرند ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 2144

آیا پدر می تواند در زمان حیات همه اموالش را فقط به دو پسرش بدهد ؟

  • ارث به معنای انتقال قهری اموال و دارایی های فردی است که فوت شده به وراث وی می باشد.
  • شرایط ارث بردن عبارت است از  :

1- مرگ مورث

2- زنده بودن وارث

3- وجود رابطه ی نسبی و سببی

4- وجود ترکه

5- تأدیه دیون

6- عدم وجود موانع ارث بری یعنی قتل مورث، کفر، لعان و ولادت از زنا.

  • مطابق ماده 862 قانون مدنی طبقات ارث که به موجب رابطه ی نسبی ارث می برند به شرح زیر می باشد:

اولین طبقه: والدین، فرزندان و فرزندان فرزندان
دومین طبقه: اجداد، خواهر، برادر و فرزندان آن ‌ها
سومین طبقه: خواهران، برادران والدین و اولاد آن ‌ها

  • ترکه پس از فوت فرد متوفی به صورت قهری به وراث تعلق می یابد اما به موجب ماده 225 قانون امور حسبی دیون و حقوقی که به عهده متوفی است بعد از هزینه کفن و دفن و تجهیز متوفی و سایر هزینه‌های ضروری از قبیل هزینه حفظ و اداره‌ ترکه باید از ترکه داده شود.
  • سپس برای تصرف در سهم الارث توسط هریک از وراث نیاز است تا انحصار وراثت صورت گیرد.
  • در گواهی انحصار وراثت تقسیم ترکه انجام نمی گیرد بلکه سهم هرکدام از ورثه مشخص خواهد گردید.
  • در رابطه با صحت انتقال اموال توسط پدر به دو پسر در زمان حیات باید گفت امکان انتقال مال و اموال قبل از فوت اشخاص به فرزندان وجود دارد. با این حال این انتقالات دیگر ارث محسوب نمی شود.
  • در واقع ارث مفهومی است که پس از فوت افراد محقق شده و قوانین آن تابع مقررات قانونی خاصی است در حالی که انجام معامله و انتقال اموال در زمان حیات با هر انگیزه ای که باشد همچون انجام سایر معاملات و تابع قوانین هر عقدی است که در قالب آن انجام می شود.
  • برای نمونه شخص می تواند در زمان حیات خود اوالش را تحت عقد صلح عمری به هرکسی که می خواهد و به هر میزانی که اراده کند منتقل نماید و این عقد تابع مقررات عقد صلح عمری خواهد بود نه ارث.
  • در واقع یکی از اهداف اصلی از انتقال اموال بنام فرزندان در زمان حیات فرار نمودن از مقررات ارث می باشد. 
  • بنابراین، ارث شامل کلیه اموال، دارایی ها، بدهی‌ها،  حقوق و وظایف شخص پس از مرگش گفته می‌شود که به موجب قانون به شخص یا اشخاص دیگری منتقل می‌گردد و به هر فرد میزان سهمی مطابق قانون اعطا خواهد شد در حالی که تقسیم اموال پیش از فوت می تواند منصفانه یا غیرمنصفانه بوده یا همه ی اموال به یک فرزند یا چند فرزند منتقل گردد و این انتقال ارث محسوب نمی شود.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص انتقال اموال در زمان حیات

♦  در پاسخ به پرسشی که طرح نمودید باید گفت به موجب ماده 30 قانون مدنی هر مالکی نسبت به مایملک خود حق همه گونه تصرف و انتفاع دارد مگر در مواردی که قانون استثناء کرده باشد. بنابراین همه ی افراد تا زمانی که زنده هستند بصورت مطلق بر اموال و دارایی شان مسلط می باشند مگر آنکه قانون مواردی را استثناء نموده باشد.
♦  انتقال اموال در زمان حیات بنام فرزندان در صورت رعایت شرایط صحت معاملات قانونی و معتبر بوده و نمی توان به آن ایرادی وارد نمود. علاوه بر این، اصل آزادی قراردادها ایجاب می کند که هر فرد بتواند در هر زمانی که بخواهد  با هرکسی که بخواهد قراردادهایی منعقد نموده و اموال خود را به صورت معوض یا مجانی به آن ها انتقال دهد. این انتقالات تابع قوانین و مقررات عقودی است که در قالب آن صورت می گیرد و شامل قوانین ارث نمی شود چراکه شخص در زمان حیاتش اقدام به این کار نموده و مقررات ارث برای بعد از فوت است.

 

 

مستندات قانونی - انتقال اموال بعد از فوت

برای اطلاع از مقررات حاکم بر انتقال اموال بعد از فوت مقررات زیر را مطالعه نمایید :

مواد قانون مدنی از ماده 30 تا 905

متن ماده ۲۲۵ قانون امور حسبی
دیون و حقوقی که به عهده متوفی است بعد از هزینه کفن و دفن و تجهیز متوفی و سایر هزینه‌های ضروری از قبیل هزینه حفظ و اداره‌ ترکه باید از ترکه داده شود.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.