X

 آنچه لازم است در مورد عقد صلح عمری بدانید !

آنچه لازم است در مورد عقد صلح عمری بدانید !

عقد صلح عمری عقدی است که بر اساس آن شخص حق استفاده از مال یا منافع مال خود را برای مدت عمر خود یا عمر متصالح یا عمر شخص دیگر، برای خود نگه می دارد و عین مال را به متصالح واگذار می نماید.در صلح عمری، مدت قرارداد زمان مشخصی نیست و بر اساس عمر شخص معین در نظر گرفته می ‌شود. همچنین لازم به ذکر است که عقد صلح عمری یک عقد لازم می باشد و طرفین نمی توانند بی دلیل آن را فسخ نمایند و همچنین با جنون، سفاهت و فوت هر یک از طرفین نیز منفسخ نمی‌ شود. عقد صلح عمری دو طرف دارد: مصالح و متصالح. مصالح شخصی است که مال خود را به موجب این عقد به فرد دیگری صلح می نماید. متصالح فردی است که مصالح ملک خود را به نفع او صلح‌ نموده است. 

 

  |  
بازدید: 176755
  |  
امتیاز: Article Rating

عقد صلح عمری

 

انواع صلح عمری

صلح عمری انواع ندارد اما عقد صلح دو نوع می باشد :

صلح در مورد دعوا 

صلح در دعوا زمانی است که طرفین آن به دلیل رفع تنازع و اختلاف پیش آمده یا جلوگیری از اختلافی که قرار است در آینده ایجاد شود آن را تنظیم می نمایند.

صلح در معامله 

صلح در مورد معامله عقدی است که به جای بعضی از اعمال حقوقی می آید و اثر همان عمل حقوقی را دارد ولی احکام خاص آن را ندارد. عقد صلح در این قالب جانشین عقود دیگر می شود.

 

موارد کاربرد صلح عمری

صلح عمری جهت انتقال اموال برای بعد از فوت و به انگیزه های متفاوتی صورت می پذیرد.  علت این امر می تواند یکی از موارد زیر باشد :

1- گریز از قواعد ارث و انتقال اموال به فرزندان یا اشخاص دیگر برای بعد از فوت برخلاف قواعد آمره ارث

2- مزیت صلح عمری نسبت به عقد بیع

مزیت عقد صلح عمری برای انتقال اموال نسبت به عقد بیع این می باشد که با انعقاد عقد صلح عمری، شخص می تواند تا پایان عمر از ملک یا اموال مورد صلح استفاده نموده و صاحب منافع آن ها خواهند بود. این در حالی است که عقد بیع موجب انتقال مالکیت مبیع می شود و طرفی که اموالش را انتقال داده است دیگر نمی تواند از آن استفاده نماید. 

3- مزیت صلح عمری نسبت به وصیت

 صلح عمری نسبت به وصیت این ویژگی را دارد که فرد می تواند تمام اموال خود را به شخصی که می خواهد واگذار کند و هیچ محدودیتی برای او وجود نخواهد داشت در حالی که وصیت تنها نسبت به یک سوم اموال نافذ است و بیشتر از آن نیاز به اجازه ی ورثه دارد. در صورتی که ورثه زائد ب ثلق را اجازه ندهند وصیت بر بیش از یک سوم امول باطل می گردد. این درحالی است که صلح عمری این محدودیت را ندارد.

 

راه های انعقاد قرارداد صلح عمری

انعقاد صلح عمری در دفتر اسناد رسمی

در صورتی که صلح عمری در دفاتر اسناد رسمی ثبت گردد تمامی امضاها و محتویات آن رسمی و معتبر است و اشخاص دیگر نسبت به آن نمی توانند ادعای تردید یا انکار نمایند بلکه فقط می‌توانند ادعای جعل آن را مطرح نمایند.

در این روش مالک ﺑﺎ ﻣﺮاﺟﻌﻪ ﺑﻪ دﻓﺘﺮ اﺳﻨﺎد رﺳﻤﯽ، عقد صلح عمری را با درج شروطی ازجمله موارد زیر منعقد می نماید:
1- این شرط که تا زمانی که مالک در قید حیات است، حق استفاده از منافع ملک و اجاره دادن آن را به مدت عمر خود دارد.
2- این شرط که متصالح تا زمانی که مالک در قید حیات است ملک ا به کسی نفروشد.

انعقاد صلح نامه به صورت عادی

صلحنامه می تواند عادی یا دستنویس باشد. در واقع صلحنامه اگر تمامی ارکان صحت قرارداد در آن موجود باشد از نظر قانونی نافذ و در تمامی دادگاه‌ ها و سایر مراجع رسیدگی قضایی قابل استناد می باشد.

این شرایط صحت عبارت اند از اهلیت طرفین، موضوع مشروع، موجود بودن مال مورد صلح در زمان صلح. همچنین صلح نامه بعد از فوت دارای اعتبار است چراکه صلحنامه عقدی است لازم و کسی که صلح به نفع او شده است حتی اگر صلحنامه دستنویس باشد مالک اموالی است که به موجب صلحنامه به او منتقل گردیده است. صلح نامه عادی ممکن است مورد ادعای انکار، تردید یا جعل قرار بگیرد. 

 

آثار صلح عمری

آثار صلح عمری پس از عقد و قبل از فوت 

با انعقاد صلح عمری مالک می تواند ملک خود را به متصالح منتقل کند بدون آن که منافع نیز منتقل گردد. بنابراین تا زمان فوت مالک او حق سکونت در آن منزل را خواهد داشت و متصالح در این عقد دارای اختیارات محدودتری نسبت به سایر انتقالات است.

ممکن است در قرارداد صلح شرط شده باشد که متصالح تا زمانی که مصالح یعنی مالک در قید حیات است، حق فروش یا انجام معامله نسبت به ملک را نداشته باشد. با این حال، در صورتی که شخص حق انجام معامله را داشته باشد، می تواند آن را با همان شرایطی که بین او و مالک مقرر بوده معامله نماید.

لازم به ذکر است که شخص خریدار می‌بایست با درنظر گرفتن صلح عمری انجام شده ملک را خریداری نماید و امکان تخلیه متصالح را از ملک ندارد.

آثار صلح عمری پس از فوت

بعد از فوت مصالح، در صورتی که عقد صلح اعم از رسمی یا عادی منعقد گردیده باشد، متصالح صاحب ملک و مالی که مورد صلح عمری بوده است گردیده و بر مال مذکور تسلط و اختیار دارد و مانند سایر اموال متعلق به خودش می تواند از آن بهره برداری کرده یا نسبت به آن معامله نماید.

 

 

نمونه یک قرارداد صلح عمری

ماده 1 - طرفین معامله

مصالح :  آقای علی .....  فرزند ..... با کدملی ...... صادره از تهران متولد 26/1/58  به نشانی :
متصالح :  خانم ناهید .... فرزند .... با کد ملی ..... صادره از تهران متولد 19/4/63  به نشانی :

 

ماده 2 - مورد صلح ، حدود و محل آن 

تمامی حقوق عینی اصلی و تبعی و حقوق دینی واقعی و متصوره راجع به شش دانگ عرصه و اعیان یک واحد آپارتمان مسکونی در طبقه همکف واقع در تهران ............... قطعه یک تفکیکی مفروز و مجزا شده از هشت فرعی از اصلی مذکور به پلاک ثبتی .... فرعی از ... اصلی بخش دو حوزه ثبتی ..به مساحت 145/84 متر مربع واقع در سمت شمال همکف با قدرالسهم از عرصه و سایر مشاعات و مشترکات طبق قانون تملک آپارتمان ها و آیین نامه اجرایی آن با جمیع توابع عرفی و قانونی آن به شرح مندرج در سند مالکیت با شناسه یکتا ....
تمامی حقوق عینی اصلی و تبعی و حقوق دینی واقعی و متصوره راجع به شش دانگ عرصه و اعیان یک واحد آپارتمان مسکونی در طبقه یک واقع در یوسف آباد .......... قطعه چهار تفکیکی مفروز و مجزا شده از .... فرعی از اصلی مذکور به پلاک ثبتی .... فرعی از .... اصلی بخش سه حوزه ثبتی .. به مساحت 75/85 متر مربع واقع در سمت شرق طبقه یک به انضمام پارکینگ قطعه یک تفکیکی به مساحت 12 متر مربع واقع در زیر زمین به انضمام انباری قطعه 5 تفکیکی به مساحت 8/2 متر مربع واقع در زیر زمین با قدرالسهم از عرصه و سایر مشاعات و مشترکات طبق قانون تملک آپارتمان ها و آیین نامه اجرایی آن با جمیع توابع عرفی و قانونی آن به شرح مندرج در سند مالکیت با شناسه یکتا .....
تبصره 1: متصالح با اطلاع کامل از کمیت و کیفیت و محل وقوع مورد صلح اقدام به قبول مورد صلح نمود.
 

ماده 3 - عوض قرارداد ( وجه المصالحه ) 

عبارت است از مبلغ 400/000/000ریال که به اظهار مصالح فی المجلس تماما به وی پرداخت شده و مصالح اقرار به دریافت نمود.

 

ماده 4- خیارات

متصالحین تمامی خیارات من جمله خیار غبن و تدلیس را از خود سلب و ساقط نمودند.
تبصره 1 : طرفین قرارداد به مدت 40 سال از تاریخ وقوع عقد صلح برای مصالح بصورت یکجانبه خیار فسخ قرار دادند تا هر زمان اراده نموده اقدام به فسخ قرارداد نماید و صرف ارسال اظهارنامه به متصالح مبنی بر اعلام اعمال حق فسخ  بدون نیاز به صدور حکمی از مراجع قضایی کفایت  می نماید و به قرارداد صلح پایان می دهد.
تبصره 2 : .................... .

تبصره 3 : .................... .

تبصره 4 : ................... .

تبصره 5 : .................... .

 

ماده 5 - منافع مورد صلح 

بنا به اظهار مصالح ، منافع مورد صلح قبلا به کسی واگذار نگردیده لکن ضمن همین قرارداد صلح ، متصالح منافع مورد مصالحه را برای مدت عمر مصالح و به صورت حق عمری به مصالح واگذار نمود تا در مدت عمر خود از منافع آن بصورت رایگان استفاده نماید و مورد مصالحه کمافی السابق در تصرف مصالح باقی می ماند.
تبصره 1 : پس از فوت مصالح در هر زمان ، منافع مورد صلح در مالکیت متصالح مستقر می گردد و به جهت برقراری منافع به مدت عمر مصالح، پس از فوت مصالح حق استفاده از منافع پایان یافته و به وراث وی منتقل نخواهد شد.
تبصره 2 : ........................ .
تبصره 3 :  ....................... .

تبصره 4 : ......................... .

تبصره 5 :  ....................... .

 

ماده 6 - سایر شرایط معامله 

1- به اقرار و اظهار مصالح و متصالح ، طرفین جزو اشخاص ممنوع المعامله نبوده و نمی باشند و هرگونه مسئولیت ناشی از اظهارات خود را شخصا به عهده گرفتند.
2- مصالح به موجب این قرارداد اظهار نمود عین یا منافع مورد صلح قبلا به کسی واگذار نگردیده است و کلیه معاملات و قراردادهای مغایر با متن این سند صلح بین مصالح و افراد دیگر بی اعتبار است.
3-  ................... .
4-  ................... .

5- .................... .

 

ماده 7 - حل اختلاف

در صورت بروز اختلاف در تفسیر مفاد این قرارداد طرفین می توانند به دادگاه ها و محاکم و مراجع حقوقی مراجعه نمایند.
این قرارداد در تاریخ ................. مابین طرفین قرارداد در کمال صحت عقل و اختیار و با رضایت طرفین و در حضور شهود امضا کننده ذیل قرارداد در چهار صفحه و در دو نسخه تنظیم گردید و هر دو نسخه اعتبار واحد را داراست.    

 

 

قرارداد صلح عمری

 

مستندات قانونی در خصوص قرارداد صلح عمری

ماده ۷۵۲ قانون مدنی
صلح ممکن است یا در مورد رفع تنازع موجود و یا جلوگیری از تنازع احتمالی در مورد معامله و غیر آن واقع شود.

ماده ۷۵۳ قانون مدنی
برای صحت صلح طرفین باید اهلیت معامله و تصرف در مورد صلح داشته باشند.

ماده ۷۵۴ قانون مدنی
هر صلح نافذ است جز صلح بر امری که غیر مشروع باشد.

ماده ۷۵۵ قانون مدنی
صلح با انکار دعوی نیز جائز است بنابراین درخواست صلح اقرار محسوب نمیشود.

ماده ۷۵۶ قانون مدنی
حقوق خصوصی که از جرم تولید میشود ممکن است مورد صلح واقع شود.

ماده ۷۵۷ قانون مدنی
صلح بلاعوض نیز جائز است.

ماده ۷۵۸ قانون مدنی
صلح در مقام معاملات هر چند نتیجه معامله را که به جای آن واقع شده است میدهد لیکن شرایط و احکام خاصه آن معامله را ندارد ‌بنابراین اگر مورد صلح عین باشد در مقابل عوض نتیجه آن همان نتیجه بیع خواهد بود بدون اینکه شرایط و احکام خاصه بیع در آن مجری شود.

ماده ۷۵۹ قانون مدنی
حق شفعه در صلح نیست هر چند در مقام بیع باشد.

ماده ۷۶۰ قانون مدنی
صلح عقد لازم است اگر چه در مقام عقود جائزه واقع شده باشد و بر هم نمیخورد مگر در موارد فسخ به خیار یا اقاله.

ماده ۷۶۱ قانون مدنی
صلحی که در مورد تنازع یا مبنی بر تسامح باشد قاطع بین طرفین است و هیچ یک نمی‌تواند آن را فسخ کند اگر چه به ادعاء غبن باشد‌ مگر در صورت تخلف شرط یا اشتراط خیار.

ماده ۷۶۲ قانون مدنی
اگر در طرف مصالحه و یا در مورد صلح اشتباهی واقع شده باشد صلح باطل است.

ماده ۷۶۳ قانون مدنی
صلح با کراه نافذ نیست.

ماده ۷۶۴ قانون مدنی
تدلیس در صلح موجب خیار فسخ است.

ماده ۷۶۵ قانون مدنی
صلح دعوی مبتنی بر معامله باطله باطل است ولی صلح دعوی ناشی از بطلان معامله صحیح است.

ماده ۷۶۶ قانون مدنی
اگر طرفین به طور کلی تمام دعاوی واقعیه و فرضیه خود را به صلح خاتمه داده باشند کلیه دعاوی داخل در صلح محسوب است اگر چه ‌منشاء دعوی در حین صلح معلوم نباشد مگر اینکه صلح بحسب قرائن شامل آن نگردد.

ماده ۷۶۷ قانون مدنی
اگر بعد از صلح معلوم گردد که موضوع صلح منتفی بوده است صلح باطل است.

ماده ۷۶۸ قانون مدنی
در عقد صلح ممکن است احد طرفین در عوض مال‌الصلحی که میگیرد متعهد شود که نفقه معینی همه ساله یا همه ‌ماهه تا مدت معین ‌تادیه کند این تعهد ممکن است به نفع طرفین مصالحه یا به نفع شخص یا اشخاص ثالث واقع شود.

ماده ۷۶۹ قانون مدنی
در تعهد مذکوره در ماده قبل به نفع هر کس که واقع شده باشد ممکن است شرط نمود که بعد از فوت منتفع نفقه به وراث او داده شود.

ماده ۷۷۰ قانون مدنی
صلحی که بر طبق دو ماده فوق واقع میشود به ورشکستگی یا افلاس متعهد نفقه فسخ نمی‌شود مگر اینکه شرط شده باشد.

 

جهت ارتباط با وکیل متخصص امور قراردادها کلیک کنید  - 88019243

    

ایجاد شده توسط مسعود محمدی، وکیل پایه یک دادگستری
3.72 از 5 (58 امتیاز)
اشتراک گذاری
نظرات

پنجشنبه, 17 خرداد,1403

ف.ج

سلام و خسته‌نباشید، آیا این امکان هست که در قرارداد شرطی گذاشته بشه برای اینکه درصورت فوت متصالح پیش از مصالح مالیکیت ملک به مصالح برگردد یا قرارداد صلح فسخ‌شده محسوب شود؟


پاسخ وکیل :
با سلام
درج خیار شرط طبق قواعد عمومی قرارداد ها موضوع ماده 399 تا 401 قانون مدنی

یکشنبه, 13 خرداد,1403

طالب پور

سلام، پدر بنده فوت کرده اند و بچه های آن مرحوم قصد داریم ملک را به نام مادرمان بزنیم ولی به جهت جلوگیری از اختلافات بعد و اینکه مادرمان ملک را به کسی منتقل نکند میخواهیم با بند صلح عمری اینکار را انجام بدهیم آیا امکان پذیر است؟ و اینکه سند کامل منتقل می شود و سند تک برگی به نام مادرمون صادر می شود؟


پاسخ وکیل :
با سلام
اگر ملک به مادر صلح شود وی مالک می شود و می تواند سند تک برگی برای خود بگیرد و دیگر شما حقی نسبت به آن ملک نخواهید داشت . اما می توانید ملکی در همگی در آن شریک هستید را حق انتفاع (سکنی) آن را واگذار کنید.در این صورت شما همچنان مالک خواهید ماند و فقط حق انتفاع آن به مادر واگذار خواهد شد.

یکشنبه, 06 خرداد,1403

فرهاد

باسلام و عرض ادب جناب وکیل مادر بنده منزل خودش رو بنام من و دوتا برادر دیگه ام صلح عمری کرده ، سوالم اینه درصورت فوت من بعنوان یکی از متصالحین، قبل از فوت مادرم بعنوان مصالح حقوق وراث بنده از این عقد عمری بقوت خود باقیست؟باتشکر


پاسخ وکیل:
با سلام
عقد صلح از عقود لازم است و چون در زمان حیات شما به تملیک شما در امده است و جز اموال شما محسوب می شود پس اگر شما فوت کنید جز ماترک شما محسوب میشود و به وراث شما می رسد. اما در نظر داشته باشید که طبقات ارث بری در ماده 862 قانون مدنی مطالعه بفرمایید و در نظر داشته باشید که اگر شما زودتر از مادر فوت کنید مادر از شما مجددا ارث خواهد برد.

چهارشنبه, 26 اردیبهشت,1403

مجتبی جوادی

سلام همسر من منزل خود را با بنده صلح کرده است (فرزند نداریم) و چون در سند اسم بنده نوشته شده است نگران این است که بعد از فوت بنده این ملک به وراث برسد. آیا بعد از فوت من ملک به همسر بنده میرسد یا وراث من؟


پاسخ وکیل:
با سلام
عقد صلح از جمله عقود لازم محسوب می شود و به این معناست که بعد از انعقاد عقد هیچ یک از طرفین حق برهم زدن عقد را ندارند مگر به موجب خیارات قانونی و همسر شما در زمان حیات خود حق هرگونه تصرف در اموال خود را در اهلیت کامل خواهد داشت. پس یک عقد صحیح و دارای تمام شرایط قانونی واقع کرده اید و مضافا که عقدی است لازم و غیرقابل فسخ. ضمنا پس از انعقاد قرارداد صلح مال الصلح از ملکیت همسر شما خارج شده است و دیگر جز ماترک همسر شما بعد از فوت محسوب نمی شود.

چهارشنبه, 12 اردیبهشت,1403

میکائیل

باسلام، آیا میشه سند آپارتمانی را سه دانگ را صلح عمری کرد، که بعد از فوت ۳ دانگ به یه فرزند و بقیه ۳ دانگ بین ورثه تقسیم بشه.؟؟ یعنی ۳ دانگ برای خودم بمونه و ۳ دانگ را صلح کنم، آیا امکان داره؟


پاسخ وکیل:
با سلام
بله، مانعی برای انعقاد چنین صلحنامه ای نیست.

دوشنبه, 03 اردیبهشت,1403

امید رحمانی

سلام وقت بخیر سهل عمران مالکیت را تغییر نمی دهد یعنی چه؟ آیا شخصی خانه 6 دانگ خود را به طریق سهل عمران به زنش انتقال دهد و فوت می کند آیا می تواند بدون اجازه بچه های خود آن را بفروشد و زمینی بخرد؟


پاسخ وکیل :
با سلام
صلح عمری عقدی است لازم و پس از عقد به تملیک متصالح در می آید و دیگر مصالح یا هیچ شخص دیگری حقی نسبت به آن نخواهد داشت.

پنجشنبه, 23 فروردین,1403

نوید

با سلام و عرض تشکر اگر مصالح مادر بیسوادی باشد ومتصالح دخترش باشد ودر هنگام عقد صلح عمری شوهرش را بعنوان شاهد به دروغ شخصی دیگری معرفی کند میتوان قرار داد را فسخ کرد ؟ با توجه به اینکه حق فسخ برداشته شده باشد.


پاسخ وکیل:
با سلام
این امر نیازمند اثبات عدم اهلیت در زمان معامله می باشد که امری بسیار سخت و مشکل است. اصل صحت قرارداد ها جاری است

چهارشنبه, 22 فروردین,1403

نوید

با سلام و عرض تشکر اگر مصالح مادر بیسوادی باشد ومتصالح دخترش باشد ودر هنگام عقد صلح عمری شوهرش را بعنوان شاهد به دروغ شخصی دیگری معرفی کند میتوان قرار داد را فسخ کرد ؟ با توجه به اینکه حق فسخ برداشته شده باشد.


پاسخ وکیل:
با سلام
اسقاط کافه خیارات موجب سقوط بعضی از خیارات نمی شود مانند خیار تدلیس چرا که با نظم عمومی مغایرت دارد از طرفی اعمال خیارات بر خلاف اصل استحکام قرارداد ها می باشد. و کسی که مدعی خلاف اصل باشد باید دلیل ارایه کند در واقع شما باید ثابت کنید که تدلیس رخ داده است و نیاز به اثبات فریب توسط شماست

یکشنبه, 19 فروردین,1403

امیر رادپور

باسلام و احترام سوالم اینه که مادر من خونه خودش رو به من صلح عمرا کرده و سند قطعی تک برگی زدیم،الان خواهر برادرام میتونن با ابراز اینکه ایشون هوشیار نبوده یا سابقه بیماری اعصاب و روان داشته چنین تصمیمی گرفته و شکایت کنن و مدعی بشن؟


پاسخ وکیل :
با سلام
آنها مدعی باطل بودن معامله به دلیل عدم احراز شرایط اساسی صحت هستند. لذا اثبات چنین ادعایی بر عهده آنهاست. بسته به این دارد که از چه دلالیل و مدارکی جهت اثبات ادعای خود استفاده می کنند.

یکشنبه, 20 اسفند,1402

علا گلستانه

سلام وقت بخیر آیا بعد از فوت مصالح و انتقال اموال به منصالح، هزینه ای جهت انتقال باید پرداخت گردد ؟ مورد صلح شده یک‌باب آپارتمان می باشد. پیشاپیش از شما تشکر میکنم


پاسخ وکیل :
با سلام
اگر منظور شما هزینه های تنظیم سند رسمی می باشد، تعرفه دفاتر اسناد رسمی هر ساله به روز می شود و طبق همان اخذ خواهد شد.

یکشنبه, 06 اسفند,1402

مریم احمدی

سلام ممنون از اطلاعات ارزنده میخواستم بدانم اگر مادر من ملک هایش را بنام ۳ تا دخترانش صلح بکند آیا در زمان حیات مادرم دخترها می‌توانند ملک را بفروشند ؟ اگر مادرم مخالف باشد آیا باز هم می‌توانند ملک را در زمان حیات ایشان بفروشند یا اجاره دهند؟ و سوال بعدی اینکه آیا مادرم می‌تواند متراژ خاصی از ملکش را صلح کند؟ مثلا دختر بزرگ ۶۰ متر دختر وسطی ۲۵ متر و سومی ۸۰ متر؟


پاسخ وکیل :
با سلام
عقد صلح عقدی است لازم؛ اما در مورد اینکه به مجرد عقد تملیک صورت می گیرد یا اینکه به مجرد عقد تعهد به انتقال مال الصلح انجام می شود بین حقوقدانان اختلاف نظر است اما در لازم بودن عقد صلح شکی نیست (ماده 760 قانون مدنی) یعنی مادر شما نمی تواند عقد را برهم بزند و مجددا خود او مالک شود اما اگر عقد به صورت صلح عمری واقع شده باشد، مادر حق انتفاع از ملک را خواهد داشت. در مورد سوال دوم نیز پاسخ مثبت است و اشاعه شکل خواهد گرفت و متصالحین شریک خواهند شد و احکام اشاعه جاری خواهد شد.

شنبه, 04 آذر,1402

امید

سلام. ایا میشود ارثی که هنوز به شخص نرسیده را صلح کرد؟ مادر فوت کرده(۲تا پسر داره ۱ دختر) قبل از مرگ با دست نوشته ای اموالشو به پسراش صلح کرده. بعد از مرگ مادر معلوم میشه پدرِ مادر (پدربزگ بچه ها که خود هم فوت کرده) زمینی داشته که الان میشود بین ورثا تقسیم کرد. ایا پسرها با استفاده از صلحی که دارند میتوانند این زمین(که از پدربزرگشون به مادرشون خواهد رسید) را به نام خود کنند و به دختر چیزی ندهند؟


پاسخ وکیل:
با سلام
در صورتی که مادر همه اموال یا سهم ارث خود را صلح نموده باشد، آن عقد نافذ است.

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

دسته بندی مطالب و مقالات

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.