مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری - دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: یکشنبه 28 فروردین 1401

 چگونگی اطلاع از پرونده های قضایی احتمالی 

۱ ماه است که مادر همسرم همسر بنده را از خانه بردند و همسرم هم جواب بنده را نمیدهد.خواستم ببینم از کجا بفهمم که دادخواست طلاق از طرف زن داده یا نه؟ ایشون حق طلاق و وکالت در طلاق ندارد و وکالت طلاق هم ندارد ؟ کلا چطور متوجه بشم پرونده قضایی دارم یا خیر ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 8546

اطلاع از پرونده قضایی

 

چگونه می توان از وجود یک پرونده قضایی احتمالی اطمینان حاصل نمود ؟

  • در گذشته، روش های سـنتی رسـیدگی قضایی از تشکیل پرونده تا مرحله اجرا ،حاکم بود. امروزه پیشرفت تکنولوژی در همه ابعاد، رسیدگی قضایی سنتی را نیز تحت تاثیر قرار داده است. پرونده ها، الکترونیکی دسته بندي می شوند؛ رسیدگی به نحو مجازی می باشد و نحوه ارایه ادله الکترونیکی شده است.
  • اطلاع افراد از شکایاتی که علیه آن ها در جریان است یا مراحل پرونده های قضایی شان امروزه بصورت و الکترونیکی ممکن گردیده است.
  • به موجب ماده 175 قانون آیین دادرسی کیفری، استفاده از سامانه‏ های (سیستم های) رایانه‏ ای و مخابراتی، از قبیل پیام نگار (ایمیل)، ارتباط تصویری از راه دور، نمابر و تلفن، برای طرح شکایت یا دعوی، ارجاع پرونده، احضار متهم، ابلاغ اوراق قضائی و همچنین نیابت قضائی با رعایت مقررات راجع به دادرسی الکترونیکی بلامانع است.
  • همچنین، ماده 655 آیین دادرسی کیفری در هر مورد که به موجب قوانین آیین دادرسی و سایر قوانین و مقررات موضوعه اعم از حقوقی و کیفری، سند، مدرک، نوشته، برگه اجرائیه، اوراق رای، امضاء، اثر انگشت، ابلاغ اوراق قضائی، نشانی و مانند آن لازم باشد صورت الکترونیکی یا محتوای الکترونیکی آن حسب مورد با رعایت سازوکارهای امنیتی مذکور در مواد این قانون و تبصره‌های آن کافی و معتبر است.
  •  این امر دارای مزایایی است از جمله:

1- افزایش سرعت
2- افزایش دقت
3- امکان ارائه خدمات تمام وقت
4- کاهش هزینه ها
5- بهبود انجام خدمات
6- تسهیل دسترسی
7- کاهش هزینه ها
8- کاهش تعداد مراجعات حضوری
9- صرفه جویی در وقت

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص اطلاع از پرونده های احتمالی قضایی

♦  در پاسخ به پرسش شما در خصوص چگونگی اطلاع از پرونده های قضایی احتمالی باید گفت پس از ثبت نام در سامانه ثنا می توان با مراجعه به این سامانه در قسمت ابلاغیه ها، نسبت به شکایاتی که علیه شما شده است آگاهی پیدا کرد. برای ثبت ‌نام در سامانه ابلاغ ثنا باید به صورت حضوری به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و با ارائه اطلاعات هویتی تان ثبت نام خود را انجام دهید. پس از ثبت نام، با استفاده از نام کاربری و رمز عبور خود می توانید به سامانه ابلاغ مراجعه نمایید.
پس از این مرحله، در صورتی که شخص از وجود پرونده آگاه گشت، می تواند با مراجعه به سامانه خدمات قضایی یا عدلیران، به آدرس http://www.adliran.ir پرونده ی قضایی خود را پی گیری نماید. 
♦  لازم به ذکر است شما می توانید از ابلاغیه های خود را در سامانه ابلاغ الکترونیک eblagh.adliran.ir اطلاع حاصل نمایید. 
♦  لازم است بدانید از زمانی که در سامانه ثنا ثبت نام می کنید از آن زمان به بعد می توانید اخطارها و پرونده های خود را ملاحظه نمایید و شکایت گذشته خود را در پروفایل خود نخواهید یافت.

نکته - حتی اگر در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشید راه هایی وجود دارد که شما از وجود شکایت مطلع نشوید !! 

 

مستندات قانونی - اطلاع از پرونده های قضایی

ماده ۱۷۵ قانون آیین دادرسی کیفری
استفاده از سامانه‏ های (سیستم های) رایانه‏ ای و مخابراتی، از قبیل پیام نگار (ایمیل)، ارتباط تصویری از راه دور، نمابر و تلفن، برای طرح شکایت یا دعوی، ارجاع پرونده، احضار متهم، ابلاغ اوراق قضائی و همچنین نیابت قضائی با رعایت مقررات راجع به دادرسی الکترونیکی بلامانع است.
تبصره- شرایط و چگونگی استفاده از سامانه‏ های رایانه‏ ای و مخابراتی موضوع این ماده بر اساس آیین‏ نامه‏ ای است که ظرف شش ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون توسط وزیر دادگستری تهیه می‌شود و به تصویب رئیس قوه قضائیه می‏ رسد.
ماده ۶۵۵ قانون آیین دادرسی کیفری
در هر مورد که به موجب قوانین آیین دادرسی و سایر قوانین و مقررات موضوعه اعم از حقوقی و کیفری، سند، مدرک، نوشته، برگه اجرائیه، اوراق رای، امضاء، اثر انگشت، ابلاغ اوراق قضائی، نشانی و مانند آن لازم باشد صورت الکترونیکی یا محتوای الکترونیکی آن حسب مورد با رعایت سازوکارهای امنیتی مذکور در مواد این قانون و تبصره‌های آن کافی و معتبر است.
تبصره ۱- در کلیه مراحل تحقیق و رسیدگی حقوقی و کیفری و ارائه خدمات الکترونیک قضائی، نمی‌توان صرفاً به لحاظ شکل یا نحوه تبادل اطلاعات الکترونیکی از اعتبار بخشیدن به محتوا و آثار قانونی آن خودداری نمود. قوه قضائیه موظف است سامانه‌های امنیتی لازم را جهت تبادل امن اطلاعات و ارتباطات بین اصحاب دعوی، کارشناسان، دفاتر خدمات الکترونیک قضائی، ضابطان و مراجع قضائی و سازمان‌های وابسته به قوه قضائیه ایجاد نماید.
تبصره ۲- قوه قضائیه می‌تواند جهت طرح و پیگیری امور قضائی مراجعان موضوع این قانون در فضای مجازی نسبت به ایجاد دفاتر خدمات الکترونیک قضائی و جهت هماهنگی فعالیت دفاتر، نسبت به ایجاد کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضائی، با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی اقدام نماید. دفاتر خدمات الکترونیک قضائی می‌توانند از بین دفاتر اسناد رسمی و غیر آن انتخاب یا تاسیس شوند. آیین‌نامه اجرائی این ماده ظرف سه ماه از تاریخ لازم‌الاجراء شدن این قانون توسط شورا تهیه می‌شود و به تصویب رئیس قوه قضائیه می‌رسد.
تبصره ۳- مراجعان به قوه قضائیه موظفند پست الکترونیکی و شماره تلفن همراه خود را در اختیار قوه قضائیه قرار دهند، و در صورت عدم دسترسی به پست الکترونیک، مرکز آمار موظف است برای شهروندان و متقاضیان امکانات لازم برای دسترسی به پست الکترونیکی ملی قضائی جهت امور قضائی ایجاد کند.


پاسخ داده شده توسط کارشناسان حقوقی ما 

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات

پنجشنبه, 06 مهر,1402

اطلاع از بسته شدن پرونده

والا من ۲سال پیش مرتکب یه اشتباه شدم و باعث شد بنده جریمه بشم بخاطر قاچاق چوب جنگل خواستم بپرسم چجوری میتونم بفهمم ک پروندم بسته شده یا هنوز بازه؟


پاسخ وکیل:
با سلام
باید حضوراً به شعبه رسیدگی کننده مراجعه نمایید. اگر موقع رسیدگی به آن پرونده اطلاع رسانی از طریق سامانه ثنا بوده از آن طریق هم می شود در جریان بودن پرونده را کشف کرد.

دوشنبه, 09 بهمن,1402

Meysam

با سلام. ایا درخواست اعسار از دفاتر خدمات قضایی انجام میگیره؟ ممنون


پاسخ وکیل :
با سلام
بله ثبت کلیه دادخواست ها از طریق دفاتر خدمات قضایی صورت می گیرد.

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آرشیو موضوعی

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.