X
مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری - دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: چهارشنبه 20 بهمن 1400

 شکایت در مورد هک کردن حساب – جرایم اینترنتی – جرایم سایبری

بنده ساکن بجنورد هستم حسابی دارم در بانک ملی که زیاد با آن کار نمی کردم و پیامکش هم فعال نبود توسط فردی هک شده بود و از حسابهای افراد دیگر به حساب من پول واریز می شد و از حساب من کارهای مختلف مانند خرید اینترنتی ، شارژ و انتقال به حسابهای دیگران و .... انجام می شد فردی که در ارومیه ساکن است و پولش به حساب من آمده بود شکایت جرایم سایبری کرده است چون حساب مال من است بنده متهمم و حسابم مسدود شده است من هم از اینجا شکایت نمودم و معلوم شده است که فرد اصلی در قم است و بنده تقصیری نداشته ام و من در ۹۹/۲/۶ تمامی مدارک شکایتم را به شعبه ارومیه فرستادم از طریق دفاتر خدمات قضایی بعد پیامکی آمد که پرونده شکایت از من به قم نیابت شده است و چند روز قبل نیابت را جواب داده اند و به همان شعبه بر گشته است در این بین هر زمان که من به سامانه ثنا قسمت اطلاع رسانی افراد حقیقی رجوع می کردم روند کار پرونده را می دیدم چند روز قبل پیامک آمد که شکایت من هم به همان شعبه ارجاع شده است از دیروز که به سامانه رجوع می کنم می گوید که به دستور شعبه اطلاع رسانی از سامانه متوقف شده است در بازدیدهای قبلی می گفت که ۹۹/۴/۳۱ وقت نظارت دارد سوال : ۱-علت اینکه شعبه اطلاع رسانی را متوقف نموده است چیست ؟چون بالاخره من یه طرف پرونده هستم ؟ ۲- آیا زمان رسیدگی را عوض می کنند ؟ ۳- اگر نیاز به حضور فیزیکی من باشد با توجه به دوری مسافت آیا به من ابلاغ می شود ؟ اگر حکمی صادر شود با توجه به اینکه اطلاع رسانی متوقف شده است چگونه به من ابلاغ می شود ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 5293

در صورت هک حساب بانکی چه اقداماتی باید انجام داد ؟

  • جرم رایانه ای عبارت از جرایمی است که در فضای سایبر رخ می دهد .
  • هر فعل یا ترک فعلی که در و یا از طریق یا به کمک رایانه یا از طریق اتصال به اینترنت، چه به طور مستقیم یا غیر مستقیم رخ می دهد و توسط قانون ممنوع گردیده و برای آن مجازات در نظر گرفته شده است ، جرم رایانه ای نامیده می شود. 
  • جرایم رایانه ای به سه دسته تقسیم می شوند:

1- جرایمی که رایانه موضوع جرم می باشد : در این دسته از جرایم رایانه و تجھیزات رایانه ای، موضوع جرایم سنتی مثل سرقت، تخریب تجھیزات و... ھستند
2- جرایمی که رایانه واسطه ی جرم می باشد : رایانه وسیله و ابزار ارتکاب جرم است و از آن برای جعل مدرک، گواھینامه و... استفاده می شود
3- جرایم محض رایانه ای : دسته سوم جرایم محض جرایمی هستند مانند ھک یا ویروسی کردن که صرفاً در فضای مجازی اتفاق می افتد.

  • همچنین لازم به ذکر است که جرایم رایانه ای می تواند اقتصادی، جرایم علیه حقوق فردی و حریم خصوصی و جرایم مربوط به منافع جمعی باشد.
  • جرم هک کردن حساب یکی از جرایم انترنتی می باشد. جرم هک عبارت است از دسترسی غیر قانونی و غیرمجاز شخص به حساب شخص دیگر بدون اطلاع و رضایت او.
  • افراد مرتکب به جرایم رایانه‌ای از جمله جرم هک مطابق قوانین جرایم رایانه ‌ای، به مجازات حبس از ٩١ روز تا ١ سال یا جزای نقدی از ۵ تا ٢٠ میلیون ریال یا هردوی این ها محکوم می گردند.
  • لازم به ذکر است در صورتی که شخص به طور غیرمجاز محتوای در حال انتقال ارتباطات غیر عمومی در سامانه‌ های رایانه ‌ای یا مخابراتی یا امواج الکترو مغناطیسی یا نوری را شنود کند، جزای نقدی از ١٠ تا ۴٠ میلیون ریال یا حبس از ۶ ماه تا ٢ سال و در شرایطی هر دوی این مجازات ها را در پی خواهد داشت.

 

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص جرایم سایبری

♦  در پاسخ به پرسش شما باید گفت متاسفانه مشکلی که شما توصیف کردید اخیراً بسیار فراگیر شده و جرایمی به  این شکل زیاد رخ می دهد. به این جرایم اصطلاحاً جرایم اینترنتی یا رایانه ای گفته می شود. لازم است در جریان دادرسی حاضر شده و دفاع نمایید در غیر اینصورت ممکن است حکم به ضرر شما صادر شده و علاوه بر اجبار و اصرار به استرداد و عودت وجوه مجبور به تحمل مجازات حبس و زندان هم بشوید. توصیه می شود حتما در دادرسی حاضر شوید هر چند که شما مالی نبردده اید عدم دفاع می تواند برای شما خطرناک باشد.

♦  متاسفانه بسیار دیده می شود قضات کم تجربه در شهرهای کوچک بدون اطلاع از واقعیت از امر یک راست سراغ صاحب حساب می روند بدون توجه به اینکه خود او می تواند قربانی یک جرم باشد.

♦  اگر امکان حضور در جریان دادرسی این جرم اینترنتی را ندارید توصیه می شود موقتاً با ثبت نام در سامانه ثنا از طریق این سامانه لایحه دفاعیه و مدارک خود را برای شعبه رسیدگی کننده در شهر مقصد ارسال نمایید. بهتر است قبل از هر اقدامی از مشورت یک وکیل متخصص جرایم رایانه ای کمک بگیرید.
ماده1 قانون جرایم رایانه ای
 هرکس به طور غیرمجاز به داده ها یا سامانه های رایانه ای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا بیست میلیون (20.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

ماده2 قانون جرایم رایانه ای
هر کس به طور غیرمجاز محتوای در حال انتقال ارتباطات غیرعمومی در سامانه های رایانه ای یا مخابراتی یا امواج الکترو مغناطیسی یا نوری را شنود کند، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده میلیون (10.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آرشیو موضوعی

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.