X
مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری - دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 16 آذر 1400

 جرم و مجازات استفاده از گذرنامه و پاسپورت شخص دیگر

در ایام اربعین دوستم با گذرنامه ی من به کربلا رفته اما سر مرز او را نمی گذارند برود و پاسپورت را از ایشان می گیرند و یک تعهدی سر مرز از او می گیرند و برمی گردد. چند وقت پیش رفتم اداره گذرنامه و گفته اند چند روز دیگر باید صاحب پاسپورت که من باشم برم تهران. می خواستم ببینم چقدر جریمه دارد؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 27818

استفاده از گذرنامه شخص دیگر

  • گذرنامه سندی است که از طرف ماموران دارای صلاحیت به افراد داده می شود و کارکرد آن ورود و خروج از کشور است.
  • جهت خروج یا ورود به کشور الزاماً باید گذرنامه دریافت نمود. هر شخصی برای خروج از کشور به صورت قانونی باید گذرنامه دریافت کند و هیچ یک از اتباع نمی تواند بدون دریافت گذرنامه از کشور خارج گردد.
  • ماده ی 34 قانون گذرنامه در این رابطه بیان می دارد که هر ایرانی که بدون گذرنامه یا اسناد در حکم گذرنامه از کشور خارج شود،به حبس از ۱ تا ۲ سال یا پرداخت جزای نقدی از یکصد هزار ریال تا پانصد هزار ریال محکوم خواهد شد.
  • در رابطه با جرم و مجازات استفاده از گذرنامه و پاسپورت شخص دیگر باید گفت مطابق ماده ی 38 قانون گذرنامه هرکس از گذرنامه یا اسناد در حکم گذرنامه متعلق به دیگری برای ورود به کشور یا خروج از آن استفاده نماید به حبس تادیبی از دو ماه تا یک سال محکوم می‌شود. 

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص مجازات استفاده را پاسپورت دیگری

♦  در پاسخ به پرسشی که در خصوص جرم استفاده از پاسپورت دیگری مطرح فرمودید باید گفت چنانچه شما اطلاعی از این جریان نداشته اید مسوولیتی متوجه شما نیست.
♦  در خصوص شما سه نکته جای توجه دارد: 
1- جرم خروج بدون گذرنامه با توجه به اینکه مامورین مرزی متوجه عدم تطابق مشخصات مندرج در گذرنامه با شخص حامل آن شده اند، واقع نشده است و اگر شخص موفق به خروج از کشور شده بود جرم واقع شده بود و مشمول مجازات مندرج در قانون فوق الذکر می شود.
2- هیچ جا دیده نشده که شروع به جرم خروج با گذرنامه فرد دیگر در قوانین ما جرم تعلقی شده باشد.
3- در مورد جزای نقدی هم چون نوعی مجازات است باید دستور قضایی باشد.  

 

 

مستندات قانونی - جرم استفاده از گذرنامه دیگران

ماده ۱ قانون گذرنامه

گذرنامه سندی است که از طرف مأموران صلاحیتدار دولت شاهنشاهی مذکور در این قانون برای مسافرت اتباع ایران بخارج و یا اقامت‌ در خارج و یا مسافرت از خارج به ایران داده میشود.


ماده ۲ قانون گذرنامه

اتباع ایران برای خروج از کشور و یا اقامت در خارج و یا مسافرت از خارج بایران باید تحصیل گذرنامه نمایند. صدور گذرنامه منوط بارائه اسنادی است که هویت و تابعیت ایرانی تقاضا کننده را ثابت نماید. اسناد مزبور بموجب آئین ‌نامه اجرائی این قانون تعیین خواهد شد.


ماده ۳ قانون گذرنامه

خروج از کشور بدون ارائه گذرنامه یا مدارک مسافرت مذکور دراین قانون ممنوع است.


ماده ۳۴  قانون گذرنامه

 هر ایرانی که بدون گذرنامه یا اسناد در حکم گذرنامه از کشور خارج شود، به حبس از ۱ تا ۲ سال یا پرداخت جزای نقدی از یکصد هزار تا ‌پانصد هزار ریال محکوم خواهد شد. (اصلاحی ۱۳۶۷/۷/۱۴)


ماده ۳۵ قانون گذرنامه

هر ایرانی که از نقاط غیر مجاز وارد کشور شده یا از کشور خارج شود به ۲ ماه تا یک سال حبس و یا جریمه نقدی از یکصد هزار ریال تا‌ پانصد هزار ریال محکوم میگردد. (اصلاحی ۱۳۶۷/۷/۱۴)


ماده ۳۵ مکرر قانون گذرنامه

هر ایرانی که بدون داشتن گذرنامه یا اسناد در حکم گذرنامه بخواهد از مرز غیر مجاز خارج شود و به هنگام عبور دستگیر گردد، به یک ماه تا یک سال حبس یا پنجاه هزار ریال تا سیصد هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد و چنانچه مرتکب دارای گذرنامه و یا اسناد در حکم‌ گذرنامه باشد، به حبس از یک ماه تا شش ماه یا جزای نقدی از پنجاه هزار ریال تا دویست هزار ریال محکوم خواهد شد. (الحاقی ۱۳۶۷/۷/۱۴)
تبصره – کسانیکه به تبع اغنام و احشام با سوء نیت مرتکب عبور غیر مجاز از مرز شده باشند، به مجازات فوق محکوم میگردند و صاحب اغنام و ‌احشام که عبور از مرز با علم و اطلاع یا دستور او بوده، برای مدت پنج سال از سکونت در نوار مرزی محروم میشود. 


ماده۳۶ قانون گذرنامه

هر ایرانی که بر خلاف ماده (۲۴) این قانون عمل نماید، به حبس از دو سال تا پنج سال و محرومیت از داشتن گذرنامه از سه سال تا پنج سال محکوم می‌گردد. (اصلاحی مصوب ۱۳۹۰/۹/۳)


ماده ۳۷ قانون گذرنامه

هر کس برای دریافت گذرنامه یا اسناد در حکم گذرنامه بنام خود یا نام دیگری اسناد و مدارک خلاف واقع یا متعلق بغیر را عالماً عامداً‌ بمراجع مربوط تسلیم نماید بحبس تأدیبی از دو ماه تا ششماه محکوم میشود و در صورتیکه عمل او منجر بصدور گذرنامه شود بحبس‌ تأدیبی از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.


ماده ۳۸ قانون گذرنامه

هر کس از گذرنامه یا اسناد در حکم گذرنامه متعلق بدیگری برای ورود بکشور یا خروج از آن استفاده نماید بحبس تأدیبی از دو ماه تا ‌یکسال محکوم میشود.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آرشیو موضوعی

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.