X
مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: جمعه 14 آبان 1400

 تغییر نام کوچک در شناسنامه و اصلاح تاریخ تولد

اسم شناسنامه ای من مرضیه هست و مهسا صدام می کنن می خواستم ببینم میشه تغییر داد؟ دوم اینکه من متولد61 هستم یه خواهری داشتم متولد67 اما به دلایلی همون ماه های اول به دنیا اومدنش شناسنامه دیگه ای براش گرفتن و اینو باطل نکردن و اسمش مریم هست من می تونم ادعا کنم شناسنامه مریم مال من هست و مهسا صدام می کنن؟ اینم بگم که من شناسنامه مریم رو ندارم اما کپی صفحه دوم شناسنامه پدر و مادرم رو دارم که اسمش ثبت شده. بعد من اصلاً نمی خوام خانوادم بفهمن به نظر شما میشه موفق بشم و اینکارو انجام بدم؟برای تغییر سن چطور می تونم اقدام کنم ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 1524

تغییر نام و سن در شناسنامه

  • تغییر نام کوچک در شناسنامه به موجب قانون امکان پذیر می باشد.
  • در رابطه با تغییر نام باید گفت خواهان برای انجام این کار به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی رجوع کرده و دادخواست خود را به طرفیت اداره ی ثبت احوال محل صدور شناسنامه ی خود ثبت می نماید.
  • مدارک مورد نیاز جهت این اقدام کارت ملی و شناسنامه می باشد و پس از وصول دادخواست به دادگاه جلسه ی رسیدگی تشکیل گردیده و شهود خواهان حاضر می گردند.
  • در رابطه با اصلاح تاریخ تولد و تغییر سن باید گفت مطابق قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آنها، تغییر تاریخ تولد اشخاص ممنوع می باشد.
  • در تبصره ی این ماده واحده استثنایی ذکر گردیده و آن این است که صاحب شناسنامه تنها یکبار و در صورتی که اختلاف سن واقعی او با سن مندرج در شناسنامه بیش از پنج سال باشد می تواند سن خود را اصلاح نموده و تاریخ تولد خود را تغییر دهد. تشخیص این اختلاف مطابق با تبصره ی مذکور برعهده ی کمیسیونی‌ مرکب از فرماندار یا بخشدار، رئیس اداره ثبت احوال محل و پزشک منتخب، مدیر عامل سازمان بهداری استان و رئیس شورای اسلامی شهر و یا بخش‌محل صدور شناسنامه و با عضویت و ریاست قاضی دادگاه صالحه محل خوهد بود.
  • صلاحیت تغییر سن شناسنامه برای اختلاف کمتر از پنج سال، مطابق با رأی وحدت رویه 599 هیأت عومی دیوان عالی کشور، برعهده ی دادگاه های دادگستری خواهد بود. 

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص تغییر نام و تاریخ تولد در شناسنامه

♦  بنابراین در پاسخ به پرسشی که مطرح فرمودید باید گفت جهت تغییر نام با توجه به موارد مذکور و با مدارکی از جمله شناسنامه، کارت ملی و استشهادیه می توانید دادخواست تغییر نام کوچک دهید ولی از شناسنامه خواهرتان نمی توانید استفاده کنید.

 ♦  لازم به ذکر است به موجب قانون تخلفات، جرايم و مجازات‌های مربوط به اسناد سجلی و شناسنامه‌، استفاده از شناسنامه متعلق به شخص دیگر جرم بوده مجازات آن حبس یا جزای نقدی یا هر دو مجازات خواهد بود.

 

 

مستندات قانونی - اصلاحات شناسنامه

قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آنها
‌ماده واحده - از تاریخ تصویب این قانون تغییر تاریخ تولد اشخاص ممنوع است.
‌تبصره - صاحب شناسنامه تنها یک بار در طول عمر و در صورتی که اختلاف سن واقعی با سن مندرج در اسناد سجلی به تشخیص کمیسیونی‌مرکب از فرماندار یا بخشدار، رئیس اداره ثبت احوال محل و پزشک منتخب، مدیر عامل سازمان بهداری استان و رئیس شورای اسلامی شهر و یا بخش‌محل صدور شناسنامه و با عضویت و ریاست قاضی دادگاه صالحه محل تشکیل می‌گردد بیش از پنج سال باشد می‌تواند سن خود را اصلاح نماید.


ماده 2 قانون تخلفات، جرایم و مجازاتهای مربوط به اسناد سجلی وشناسنامه
شخاص زیر به حبس از 91 روز تا یک سال و یا به پرداخت جزای نقدی از 000/200 ریال تا 000/000/1 و یا به هر دو مجازات محکوم می شوند.
الف – اشخاصی که در اعلام ولادت یا وفات یا هویت بر خلاف واقع اظهاری نمایند.
ب- اشخاصی که عالماً عامداً پس از رسیدن به سن 18 سال تمام از شناسنامه مکرر استفاده نموده یا به دریافت شناسنامه مکرر برای خود یا مولی علیه و یا به دریافت شناسنامه موهوم مبادرت کنند و یا از شناسنامه دیگری خواه صاحب آن زنده و یا مرده باشد به نام هویت خود استفاده نمایند. افرادی که شناسنامه خود را در اختیار استفاده کنندگان قرار دهند و به همان مجازات محکوم می شوند.
ج- ماما یا پزشکی که در مورد ولادت یا وفات گواهی خلاف واقع صادر کند.
د- اشخاصی که در مورد ولادت یا وفات شهادت دروغ بدهند و شهادت آنان در تنظیم دفتر ثبت کل وقایع و یا وفات مؤثر واقع شود.
تبصره – در کلیه موارد مذکور در فوق ، مرتکب در صورت تکرار به حداکثر مجازات مقرر محکوم  خواهد شد.

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.