X
مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری - دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: یکشنبه 28 آذر 1400

 بررسی وقوع جرم کودک آزاری

مدیر مدرسه به دلیل اختلافات داخلی با معلمین هر روز دخترم را به دفترش می برد و به زور بهش می گوید شما منزل معلم رفتید؟ ترس وحشت به جان بچه افتاده و هر روز با ترس به مدرسه می رود. آیا این کار مدیر جزو تخلفات اداری و کودک آزاری محسوب می شود؟ و مجازات آن چیست ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 2796

 

مصادیق جرم کودک آزاری و مجازات آن 

  • قانونگذار برای حمایت از حقوق کودکان و مجازات کودک آزاری، قانون حمایت از کودکان و نوجوانان را در سال 1381 تصویب نمود.
  • مطابق ماده 1 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان، کلیه افرادی که به سن هجده سالگی تمام (هجری شمسی) نرسیده اند، از حمایت های این قانون بهره مند می شوند.
  • در ماده 2 قانون یادشده، مقنن به سلامت جسمانی کودکان اکتفا ننموده و تمامی اذیت و آزاری که موجب صدمه جسمی، روانی و اخلاقی به کودک شود را ممنوع اعلام کرده است.
  • همچنین مطابق ماده 5 این قانون، کوک آزاری از جمله جرائم عمومی محسوب می شود و نیاز به شکایت شاکی خصوصی ندارد.
  • در خصوص مجازات کودک آزاری باید گفت که مطابق ماده 3 قانون فوق الذکر، اعمالی همچون خرید، فروش، بهره‌ کشی و به کارگیری کودکان به منظور ارتکاب ‌اعمال خلاف از قبیل قاچاق، توسط قانونگذار ممنوع گردیده است و هر شخصی که مرتکب این اعمال گردد علاوه بر جبران خسارات وارده ‌به شش ماه تا یک سال زندان و یا به جزای نقدی از ده میلیون ریال تا بیست میلیون ریال محکوم خواهد شد.
  • همچنین مطابق ماده 4 این قانون، هرگونه صدمه و اذیت و آزار و شکنجه جسمی و روحی کودکان و نادیده‌ گرفتن عمدی سلامت و بهداشت روانی و جسمی و جلوگیری از تحصیل آن ها ممنوع و‌ مرتکب به سه ماه و یک روز تا شش ماه حبس و یا تا ده میلیون ریال جزای ‌نقدی محکوم می‌ گردد.
  • نکته قابل توجه این است که مطابق ماده 6 قانون فوق، حتی برای کسانی که شاهد کودک آزاری هستند و هیچ اقدامی جهت جلوگیری از آن انجام نمی دهند ، مجازات تعیین شده است.
  • همچنین باید اشاره داشت که مطابق ماده ۷۹ قانون کار، به کارگیری افراد زیر ۱۵ سال و به کار گماردن افراد بین ۱۵ تا ۱۸ سال در کارهای سخت جرم است.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص مجازات جرم کودک آزاری

♦  در خصوص سوال شما راجب وقوع جرم کودک آزاری باید گفت که عمل مدیر مدرسه حسب مورد می تواند کودک آزاری باشد چراکه مطابق ماده 2 قانون حمایت از کودکان، مواردی که سبب ورود اسیب روانی و اخلاقی به کودک شود نیز ممنوع است، یا حتی ممکن است بتوان آن را یک جرم عمومی به حساب آورد.
 ♦  باید توجه داشت که سوء استفاده از موقعیت شغلی و ایجاد فشار به افراد زیر دست و تلاش برای بدست آوردن اقرار اجباری و بازجوئی غیرقانونی همگی می تواند از مصادیق کودک آزاری باشد.
♦  در مورد تخلف حرفه ای و شغلی هم بعید نیست بتوان عمل مدیر مدرسه را مصداق تخلف شغلی دانست چرا که این عمل مطابق بندهای 1، 7 و 8 ماده 9 قانون رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان دولت جرم انگاری شده است.

 

 

مستندات قانونی - مجازات جرم کودک آزاری 

 اصل 38 قانون اساسی

هرگونه شکنجه برای گرفتن اقرار و یا کسب اطلاع ممنوع است. اجبار شخص به شهادت، اقرار یا سوگند، مجاز نیست و چنین شهادت و اقرار و سوگندی فاقد ارزش و اعتبار است.

ماده 1 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان

کلیه اشخاصی که به سن هجده سال تمام هجری شمسی نرسیده‌اند از‌حمایت‌های قانونی مذکور در این قانون بهره‌مند می‌شوند.

ماده 2 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان

هر نوع اذیت و آزار کودکان و نوجوانان که موجب شود به آنان صدمه‌جسمانی یا روانی و اخلاقی وارد شود و سلامت جسم یا روان آنان را به مخاطره اندازد‌ممنوع است.

ماده 3 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان

هرگونه خرید، فروش، بهره‌کشی و به کارگیری کودکان به منظور ارتکاب‌اعمال خلاف ازقبیل قاچاق، ممنوع و مرتکب حسب مورد علاوه بر جبران خسارات وارده‌به شش ماه تا یک سال زندان و یا به جزای نقدی از ده میلیون (000 000 10) ریال تا بیست میلیون (000 000 20) ریال محکوم خواهد شد.

ماده 4 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان

هرگونه صدمه و اذیت و آزار و شکنجه جسمی و روحی کودکان و نادیده‌گرفتن عمدی سلامت و بهداشت روانی و جسمی و ممانعت از تحصیل آنان ممنوع و‌مرتکب به سه ماه و یک روز تا شش ماه حبس و یا تا ده میلیون (000 000 10) ریال جزای‌نقدی محکوم می‌گردد.

ماده 5 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان

کودک‌آزاری از جرائم عمومی بوده و احتیاج به شکایت شاکی خصوصی‌ندارد.

ماده 6 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان

کلیه افراد و مؤسسات و مراکزی که به نحوی مسؤولیت نگاهداری و‌سرپرستی کودکان را بر عهده دارند مکلفند به محض مشاهده موارد کودک آزاری مراتب را‌جهت پیگرد قانونی مرتکب و اتخاذ تصمیم مقتضی به مقامات صالح قضائی اعلام نمایند‌تخلف از این تکلیف موجب حبس تا شش ماه یا جزای نقدی تا پنج میلیون (000 000 5)‌ریال خواهد بود.

ماده 7 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان

اقدامات تربیتی در چارچوب ماده (59) قانون مجازات اسلامی  و ماده (1179) قانون مدنی  از شمول این قانون مستثنی‌است.

ماده 8 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان

اگر جرائم موضوع این قانون مشمول عناوین دیگر قانونی شود یا در قوانین‌دیگر حد یا مجازات سنگین‌تری برای آنها مقرر شده باشد، حسب مورد حد شرعی یا‌مجازات اشد اعمال خواهد شد.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.