کم کردن سن مندرج در شناسنامه
در مورد کم کردن سن (کاهش سن) می خواستم راهنماییم بفرمایید که آیا می شود سن مندرج در شناسنامه را کم کرد ؟ چه شرایطی دارد ؟
امتیاز:

|
تعداد بازدید: 3724

آیا می شود سن مندرج در شناسنامه را کم کرد ؟
- در رابطه با کم کردن سن مندرج در شناسنامه باید گفت مطابق قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آنها، تغییر تاریخ تولد اشخاص ممنوع میباشد.
- منتها در تبصره ی این ماده واحده استثنایی ذکر گردیده و آن این است که صاحب شناسنامه تنها یکبار و در صورتی که اختلاف سن واقعی او با سن مندرج در شناسنامه بیش از پنج سال باشد می تواند سن خود را اصلاح نموده و تاریخ تولد خود را تغییر دهد.
- تشخیص این اختلاف مطابق با تبصره ی مذکور برعهده ی کمیسیونی مرکب از فرماندار یا بخشدار، رئیس اداره ثبت احوال محل و پزشک منتخب، مدیر عامل سازمان بهداری استان و رئیس شورای اسلامی شهر و یا بخشمحل صدور شناسنامه و با عضویت و ریاست قاضی دادگاه صالحه محل خوهد بود.
- صلاحیت تغییر سن شناسنامه برای اختلاف کمتر از پنج سال، مطابق با رأی وحدت رویه 599 هیأت عومی دیوان عالی کشور، برعهده¬ی دادگاه¬های دادگستری خواهد بود.
پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص کاهش سن شناسنامه
♦ در پاسخ به پرسشی که طرح فرمودید باید گفت تقاضای کم کردن سن اگر برای بیشتر از 5 سال باشد باید به اداره ثبت احوال تسلیم شود.اگر درخواست کم کردن سن برای کمتر از 5 سال باشد مرجع صالح دادگاه عمومی حقوقی می باشد.در حال حاضر به دلیل سوء استفاده و زیاده رویه افراد و متقاضیان مراجع رسیدگی به تقاضای کاهش سن بسیار حساس شده و به سختی با آن موافقت می کنند.
♦ بسیار دیده شده فردی که واقعا نیت او کاهش سن برای عضویت در تیم های ورزشی یا استخدام یا تحصیل یا مهاجرت یا ازدواج و یا رقابت و چشم هم چشمی هست به قصد فریب مرجع رسیدگی ادعا می کند که پدر و مادر او در بدوه تولد شناسنامه بزرگتری گرفتن و یا برای توجبح خواسته خود داستان های عجیب و غریبی را مطرح می کنند که این باعث شده دادگاه ها و مراجع رسیدگی به تقاضای اصلاح سن شناسنامه نسبت به این گونه درخواست ها حساس و بدبین شده اند.
♦ نکته مهم و قابل توجه اینکه معمولا متقاضیان کاهش سن افراد کم سن و سال و کم تجربه و نوجوانان هستند و به راحتی فریب دلالان و افراد فاقد حسن نیت و یا به اصطلاح کلاهبردار را می خورند.
مستندات قانونی - مقررات کاهش سن در شناسنامه
قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آنها
ماده واحده - از تاریخ تصویب این قانون تغییر تاریخ تولد اشخاص ممنوع است.
تبصره - صاحب شناسنامه تنها یک بار در طول عمر و در صورتی که اختلاف سن واقعی با سن مندرج در اسناد سجلی به تشخیص کمیسیونیمرکب از فرماندار یا بخشدار، رئیس اداره ثبت احوال محل و پزشک منتخب، مدیر عامل سازمان بهداری استان و رئیس شورای اسلامی شهر و یا بخشمحل صدور شناسنامه و با عضویت و ریاست قاضی دادگاه صالحه محل تشکیل میگردد بیش از پنج سال باشد میتواند سن خود را اصلاح نماید.
رأی وحدت رویه هیأت عمومی دیوان عالی کشور
رأی شماره: 599 - 1374.4.13
بر اساس ماده واحده قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آنها مصوب بهمن ماه هزار و سیصد و شصت و هفت، تغییر تاریخ تولداشخاص به کمتر از پنج سال ممنوع میباشد و رسیدگی به درخواست تغییر سن بیش از پنج سال نیز به تجویز تبصره همین قانون منحصراً به عهدهکمیسیون مقرر در آن محول شده است. بنا به مراتب به نظر اکثریت اعضای هیأت عمومی دیوان عالی کشور، رأی شعبه ششم که مرجع رسیدگی و اظهار نظر نسبت به درخواست تغییر تاریختولد کمتر از پنج سال را دادگاههای دادگستری اعلام نموده است منطبق با قانون و صحیح تشخیص میشود. این رأی بر طبق ماده واحده قانون وحدترویه قضایی مصوب 1328 برای شعب دیوان عالی کشور و دادگاهها در موارد مشابه لازمالاتباع است.
پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما
جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید - 88019243