فروش ملک مشاع اگر شریک راضی نباشد چگونه است ؟
با سلام من مالک 76 شعیر از 96 شعیر از مالکیت یک باب مغازه غیر قابل افراز ( که سرقفلی آن نیز واگذار شده است) می باشم. . که 12 شعیر آن مربوط به شریکی است که 50 سال پیش بوده و امروز مجهول المکان است. و 8 شعیر مربوط به برادری است که فوت شده و 5 ورثه دارد. سوال 1- برای فردی که مجهول المکان است چگونه می توان دادخواست فرستاد و طرح دعوی فروش ملک مشاع کرد ؟ سوال 2- در صورتیکه ورثه در دادگاه حاضر شوند سهم مرا بخرند اما بعد از دادگاه اقدام برای پرداخت وجه آن نکنند تکلیف چیست ؟ سوال 3- در صورتیکه که ورثه به قیمت تعیین شده رای بدوی اعتراض کنند چه کی شود ؟
امتیاز:

|
تعداد بازدید: 7727
پاسخ - فروش ملک مشاع در فرض عدم رضایت شریک
سوال شما کمی ابهام دارد در حالیکه حرف از سرقفلی زده اید واحد تعیین مقدار ملک را شعیر عنوان نموده اید ، این کمی عجیب است چرا که این نحوه محاسبه و این واحد شمارش مربوط به زمین های زراعی است و برای زمین زراعی در هیچ فرضی وجود سرقفلی متصور نیست.البته ممنوعیتی هم وجود ندارد چرا که ممکن است کسی زمین زراعی خود را برای انجام کسب و کار مثلاً دپو کردن ضایعات یا پارکینگ یا محلی برای تاسیس نمایشگاه یا بازار هفتگی در اختیار دیگری بگذارد.قاعده کلی این است که مقررات شهرداری و نقض آنها مانع از تعلق سرقفلی یا حق کسب و پیشه برای مستاجر نیست.در هر حال به سوال شما اینطور پاسخ داده می شود که :
- درمورد سوال اول: چنانچه خوانده دعوی مجهول المکان باشد، این موضوع در دادخواست توسط خواهان قید میشود و ابلاغ به شخص مجهول المکان از طریق انتشار در روزنامه صورت میپذیرد. ( چنانچه از کد ملی خوانده دعوی مطلع میباشید میتوانید از طریق سایت عدلیران از وضعیت ثبت نام وی در سامانه ثنا مطلع شوید. در صورتی که خوانده در سامانه ثنا ثبت نام نموده باشد ابلاغ از طریق این سامانه صورت میپذیرد.)
- در مورد سوال دوم: در صورتیکه شریک ملک مشاعی و یا هر شخص دیگری بخواهند مال مشاعی را بخرند مکلف هستند کلیه مبلغ فروش را در صندوق دادگستری واریز نمایند.(در این صورت مالکین ملک مشاعی هر یک به نسبت سهمش از ملک مشاعی حق دریافت قیمت ملک را از صندوق دادگستری دارد.) چنانچه خریدار نخواهد یا نتواند مبلغ تعیین شده را واریز نماید انتقال ملک به وی صورت نمیگیرد . در این صورت هیچ گونه نگرانی در این زمینه وجود نخواهد داشت.
- در مورد سوال سوم: هر یک از خواهان و خوانده میتوانند به نظر کارشناس اعتراض نمایند و مثلا در این مورد ادعا نمایند قیمت تعیین شده توسط کارشناس از قیمت واقعی ملک کمتر یا بیشتر میباشد. در این صورت دادگاه موضوع را به هیئت سه نفره کارشناسی ارجاع میدهد. در صورت اعتراض مجدد به نظر هیئت سه نفره موضوع به هیئت پنج نفره کارشناسان ارجاع میشود. و به همین ترتیب کارشناسان هفت نفره و نه نفره و ... . پرداخت هزینه کارشناسی ابتدائا به عهده خواهان دعوی و در دفعات بعد به عهده کسی میباشد که به نظر کارشناس اعتراض نموده است.