امکان توقیف خودروی آتش نشانی و آمبولانس خصوصی
در مواردی که شرکت ابنیه و ساختمان به پیمانکاری بدهی داشته باشد قاضی میتواند حکم به توقیف خودروی آتشنشانی و ماشین آمبولانس خصوصی شرکت بدهد؟
امتیاز:

|
تعداد بازدید: 1170
آیا آمبولانس خصوصی و ماشین آتش نشانی جزء مستثنیات دین است ؟
- مطابق ماده 49 قانون اجرای احکام مدنی در صورتی که محکومعلیه در موعدی که برای اجرای حکم مقرر است مدلول حکم را طوعاً اجرا ننماید یا قراری با محکومله برای اجرای حکم ندهد و مالی هم معرفی نکند یا مالی از او تامین و توقیف نشده باشد محکومله میتواند درخواست کند که از اموال محکومعلیه معادل محکوم بهتوقیف گردد.
- نحوه ی توقیف اموال نیز مطابق ماده 34 قانون اجرای احکام مدنی می باشد. این ماده بیان می دارد که همین که اجراییه به محکومعلیه ابلاغ شد محکوم علیه مکلف است ظرف ده روز مفاد آن را به موقع اجرا بگذارد یا ترتیبی برای پرداختمحکوم به بدهد یا مالی معرفی کند که اجرای حکم و استیفاء محکوم به از آن میسر باشد و در صورتی که خود را قادر به اجرای مفاد اجراییه نداند باید ظرف مهلت مزبور جامع دارایی خود را به قسمت اجرا تسلیم کند و اگر مالی ندارد صریحاً اعلام نماید هرگاه ظرف سه سال بعد از انقضاء مهلت مذکور معلوم شود که محکوم علیه قادر به اجرای حکم و پرداخت محکوم به بوده لیکن برای فرار از آن اموال خود را معرفی نکرده یا صورت خلاف واقع ازدارایی خود داده به نحوی که اجرای تمام یا قسمتی از مفاد اجراییه متعسر گردیده باشد به حبس جنحهای از شصت و یک روز تا شش ماه محکومخواهد شد.
- در رابطه با توقیف اموال شرکت باید گفت همانگونه که توقیف اموال شخص حقیقی بدهکار امکان پذیر است، در مواردی که شرکت ها نیز بدهی داشته باشند اموال آن ها قابل توقیف می باشد.
- توقیف اموال شرکت های تجاری بدین نحو می باشد که محکوم له جهت وصول طلب خویش می تواند هرگونه مال منقول یا غیر منقول یا حساب بانکی متعلق به شرکت را توقیف و از آن برداشت نماید. لازم به ذکر است که محکوم له نمی تواند دارایی شخصی شرکاء را توقیف نماید.
- در رابطه با مدیران شرکت های تجاری باید گفت در صورتی که در اجرای وظایف خود زیانی به اشخاص ثالث وارد آورند شرکت جوابگوی خسارت خواهد بود به شرط آنکه مدیران در حدود اختیاراتی که به آنها واگذار شده است عمل کرده باشند.
پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص توقیف ماشین آتش نشانی و آمبولانس
♦ در پاسخ به پرسشی که طرح فرمودید و در رابطه با امکان توقیف خودروی آتش نشانی و آمبولانس خصوصی باید گفت اموال منقول و غیر منقول و سهام شرکت در خصوص بدهی های شرکت قابل توقیف خواهد بود.
♦ بنابراین وسایل مذکور در صورتی که جزو اموال شرکت باشد قابل توقیف می باشند. همچنین سایر اموال شرکت مذکور نیز قابل توقیف خواهند بود و چنانچه هیچگونه اطلاعی از اموال شرکت در دست نباشد، می توانید از طریق استعلام های مربوطه لیست اموال و دارائی های شرکت را به دست آورید. مقدار سهام قابل توقیف شرکت با نظر کارشناسی و با توجه به میزان محکوم به و هزینه های اجرایی تعیین می گردد.
مستندا قانونی - توقیف اموال منقول
ماده ۴۹ قانون اجرای احکام مدنی
در صورتی که محکومعلیه در موعدی که برای اجرای حکم مقرر است مدلول حکم را طوعاً اجرا ننماید یا قراری با محکومله برای اجرایحکم ندهد و مالی هم معرفی نکند یا مالی از او تامین و توقیف نشده باشد محکومله میتواند درخواست کند که از اموال محکومعلیه معادل محکوم بهتوقیف گردد.
ماده ۳۴ قانون اجرای احکام مدنی
همین که اجراییه به محکومعلیه ابلاغ شد محکومعلیه مکلف است ظرف ده روز مفاد آن را به موقع اجرا بگذارد یا ترتیبی برای پرداختمحکوم به بدهد یا مالی معرفی کند که اجرای حکم و استیفاء محکوم به از آن میسر باشد و در صورتی که خود را قادر به اجرای مفاد اجراییه نداند بایدظرف مهلت مزبور جامع دارایی خود را به قسمت اجرا تسلیم کند و اگر مالی ندارد صریحاً اعلام نماید هرگاه ظرف سه سال بعد از انقضاء مهلت مذکورمعلوم شود که محکومعلیه قادر به اجرای حکم و پرداخت محکوم به بوده لیکن برای فرار از آن اموال خود را معرفی نکرده یا صورت خلاف واقع ازدارایی خود داده به نحوی که اجرای تمام یا قسمتی از مفاد اجراییه متعسر گردیده باشد به حبس جنحهای از شصت و یک روز تا شش ماه محکومخواهد شد.
تبصره - شخص ثالث نیز میتواند به جای محکومعلیه برای استیفای محکوم به مالی معرفی کند.
پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما