امکان ابطال طلاق نامه بدلیل عدم وصول طلب توسط وکیل
داخواست ابطال سند طلاق من در دفتر خونه حضور نداشتم.اگاهی میگه اثر انگشت رو وکیل ات زده نوع طلاق توافقی بوده وکالتی که به وکیل دادم تو دفترش دادم اصلا نگفت که بریم دفتر اسناد رسمی. کلی پول الان من طلب دارم با سند و مدرک به زوجه هیچ وکالتی ندادم.گواهی مشاوره بهزیستی یا داور روی پرونده نیست، یعنی من اصلا مشاوره نرفتم.
1- حق داشته اثر انگشت بزنه جای زوج ؟2- نوع وکالتی که تو دفتر دادم ایشون میتونسته از من دفاع کنه اگه میتونسته پس این همه طلبی که من دارم چرا قید نشده ؟3- ابطال طلاقنامه را میخوام.
امتیاز:

|
تعداد بازدید: 1385
پاسخ - امکان ابطال سند طلاق
- ممکن است که مرد یا زن امر طلاق خود را صرفنظر از نوع ان به یک وکیل مدنی یا دادگستری واگذار کنند.
- وکیل مدنی یا رسمی اگر وکیل دادگستری نباشد امکان حضور در مراحل قضایی طلاق را ندارد.
- وکیل مدنی یا رسمی برای طی مراحل قضایی طلاق می تواند برای زوج یا زوجه وکیل دادگستری انتخاب کند ولی سایر مراحل طلاق به غیر از مراحل قضایی را خود وکیل رسمی یا مدنی می تواند انجام دهد.
- اصولاً وکیل از هر نوع که باشد صرفاً در چارچوب وکالت اعطایی حق اقدام و و دخالت دارد.
- در انجام مراحل طلاق توافقی زوجین نمی توانند هر دو به یک وکیل دادگستری وکالت دهند اما می توانند هر دو به یک وکیل مدنی وکالت دهند و آن وکیل مدنی برای هر کدام یک وکیل دادگستری بگیرد.
- مراحل طلاق توافقی بعد از سال 1398 در جهت سختگیری نسبت به آن تغییراتی داشته است.با این توضیح که در حال حاضر چنین نیست که بشود دادخواست طلاق توافقی را مستقیم به دادگاه داد و ضرورتاً باید طرفین اول در جلسات مشاوره و غربالگری شرکت نموده و موافقت کارشناس و روانشناس مربوطه در زمینه عدم امکام ادامه زندگی مشترک را بگیرند.و پس از آن به دفتر خدمات قضایی مراجعه نموده و دادخواست بدهند که اصولاً دادخواست طلاق اول به شورای حل اختلاف ارجاع می شود و در نهایت در صورت اصرار زوجین بر طلاق به دادگاه خانواده می رود تا به مسئله طلاق توافقی (خلع یا مبارات) رسیدگی شود.
- موضوع طلاق توافقی اصولاً خود مسئله طلاق و حقوق ناشی از زناشویی مثل مهریه، جهیزیه، حضانت فرزندان، ملاقات فرزندان و هدایای زوجین به یکدیگر است.ولی این امکان وجود دارد که در قالب گزارش اصلاحی در مورد سایر مسائل هم توافق شود.
- وکیل دادگستری در صورتی حق ورود به مسائل متفرقه غیر از مسائل ناشی از زناشویی را دارد که در آن خصوص صراحتاً به وی اختیار داده شده باشد.

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص امکان ابطال طلاق نامه بدلیل عدم وصول طلب توسط وکیل
- به نظر می رسد که مشکل شما این است که به یک وکیل دادگستری، وکالت انجام طلاق توافقی داده اید و البته از همسر خود مطالباتی هم داشته اید و آن وکیل بدون اینکه تکلیف آن مطالبات را روشن نماید اقدام به اجرای طلاق نموده و مطالبات شما وصول نگردیده و مسکوت مانده است و به عبارت دیگر تکلیف حق و حقوق و مطالبات شما روشن نشده است.در ابتدا باید دید آیا وکیل شما از وجود آن مطالبات اطلاع داشته و آیا مسئول وصول آنها هم بوده یا خیر ، که اگر مسئولتی نداشته طبیعتاً نیاز نیست پاسخگو هم باشد.
- در هر حال به سوالات شما به ترتیبی که گفته اید پاسخ داده می شود :
1- اگر وکیل دادگستری شما اختیار اجرای صیغه طلاق در وکالتنامه دادگستری را داشته است می توانسته در مرحله اجرای صیغه طلاق امضا و اثر انگشت هم بزند .
2- به این سوال شما در ابتدای مطلب جواب داده شد.
3- برای ابطال سند صرفنظر از اینکه ادعای شما موجه باشد یا نه و اینکه مورد پذیرش دادگاه قرار بگیرد یا خیر، باید در دادگاه مورد رسیدگی قرار گیرد.بعید می دانیم که وجود مطالبات مالی تاثیری در اصل طلاق داشته باشد.شما می توانید برای وصول مطالبات خود به دادگاه حقوقی صالح مراجعه نمایید.
نکته - مطالبات مالی که ضمن طلاق باید تکلیف آنها روشن شود عبارتند از : مهریه - نفقه - جهیزیه - اجرت المثل ایام زوجیت - هدایا و سایر مسائل مالی مشترک.
نکته - امکان مطالبه حق و حقوق مالی پس از طلاق برای زوجه وجود دارد به این شرط که توسط وکیل زوجه بخشیده نشده باشد یا اگر بخشیده شده اساساً و به موجب وکالتنامه تنظیمی بین وکیل و موکل، وکیل اختیار بذل و بخشش نداشته باشد.