اقدامات لازم پس از گم شدن عابر بانک چیست ؟
مادرم ،کارت عابر بانک همراه با رمزش که در جیبش بوده است را گم کرده است و هنگام مراجعه به بانک برای اطلاع دادن مفقودی کارت عابر بانک متوجه شده که کارت مسدود است و 23 میلیون تومان گردش داشته در حالیکه مبلغ قابل توجهی در حساب مادرم نبوده به نظر می رسد یابنده کارت از محلی این پول را به این کارت منتقل کرده و با توجه به اینکه رمز را هم داشته بعد آن را برداشت نموده است حال برای مادرم اخطار آمده و کسی از او شکایت کرده ما چه کار باید کنیم ؟
امتیاز:

|
تعداد بازدید: 38245
در صورت مفقودی عابر بانک چه کارهایی باید انجام داد ؟
- به طور کلی مفقود شدن کارت عابربانک ممکن است تبعات حقوقی و کیفری را برای شخص دارنده ایجاد کند لذا افراد جامعه می بایست پس از مفقود شدن و یا مورد سرقت قرار گرفتن کارت عابر بانک بلافاصله اقداماتی را که قوانین و مقررات بانکی برای جلوگیری از تضییع حقوق آنها در نظر گرفته است انجام دهند.
- اولین قدم، مراجعه به نزدیک ترین دستگاه عابر بانک است. باید توجه داشت که الزامی نیست که کارت مفقود شده متعلق به بانک دستگاه خودپرداز باشد. پس از مراجعه افراد می بایست با فشردن دکمه خدمات بدون کارت، گزینه مسدود کردن کارت را انتخاب نمایند. استفاده از این روش نیازمند شماره کارت مفقود شده است.
- روش دیگر مراجعه به بانک صادرکننده کارت عابربانک مفقود شده است. در این روش علاوه بر مسدود سازی کارت مفقود شده، صدور کارت جدید در همان لحظه صورت می پذیرد. باید توجه داشت که برای استفاده از این روش افراد می بایست مدارک شناسایی لازم از جمله کارت ملی را به بانک مربوطه ارائه دهند.
- همچنین با پیشرفت تکنولوژی و ارتقاء سیستم بانکداری کشور، افراد جامعه می توانند بدون نیاز به حضور فیزیکی و در هر ساعت از شبانه روز از طریق تلفن بانک و یا اینترنت بانک نسبت به مسدود سازی کارت مفقود شده اقدام نمایند.
- باید توجه داشت که در صورت مفقودی کارت عابربانک و برداشت غیرمجاز از حساب بانکی، می بایست علاوه بر مسدود سازی کارت عابربانک، به دفاتر خدمات قضایی مراجعه و طرح شکایت نمود و پرینت حساب بانکی و دیگر مستندات و ادله قانونی را در صورت نیاز به دادسرا ارائه داد.
پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص اقدامات پس از گم شدن عابر بانک
♦ در پاسخ به سوال شما باید گفت که بهترین اقدام برای شما این است که به بانک مربوطه مراجعه نمایید و نسبت به مرجعی که دستور مسدود نمودن حساب بانکی را داده است اطلاع پیدا کنید و اگر مسدود سازی از طریق دستور قضایی صورت گرفته است به مرجع مربوطه مراجعه کنید و با ارائه ادله و مستندات قانونی نسبت به رفع اتهام از خود اقدام کنید.
♦ همچنین می توانید در این زمینه با یک وکیل مشورت نمایید در غیر این صورت مسئولیت تمام تراکنش ها و مبادلاتی که از طریق حساب و کارت بانکی شهروندان انجام می شود بر عهده دارنده صاحب حساب است.
مستندات قانونی - اقدامات لازم در صورت گم شدن عابر بانک
اصل 34 قانون اساسی
دادخواهی حق مسلم هر فرد است و هر کس میتواند به منظور دادخواهی به دادگاههای صالح رجوع نماید. همه افراد ملت حق دارند این گونه دادگاهها را در دسترس داشته باشند و هیچکس را نمیتوان از دادگاهی که به موجب قانون حق مراجعه به آن را دارد منع کرد.
اصل 37 قانون اساسی
اصل، برائت است و هیچکس از نظر قانون مجرم شناخته نمیشود، مگر این که جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد.
ماده 13 قانون جرائم رایانه ای
هرکس به طور غیرمجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون(۲۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا یکصد میلیون (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما
جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید - 88019243