X

 ویژگی های یک مشاور حقوقی خوب چیست ؟

ویژگی های یک مشاور حقوقی خوب چیست ؟

به طور کلی یک مشاور حقوقی خوب باید ویژگی های حرفه ای، اخلاقی، شخصی و فنی در سطح مطلوب را دارا باشد تا افراد را به خوبی راهنمایی نموده و در جهت پیشبرد عدالت تاثیرگذار باشد.

 

  |  
بازدید: 2464
  |  
امتیاز: Article Rating

مهم ترین ویژگی های یک مشاور حقوقی خوب

امین و قابل اعتماد بودن

اولین و مهمترین ویژگی یک مشاور حقوقی خوب، امین و قابل اعتماد بودن او است. باید توجه داشت که مشاور حقوقی در جلسه مشاوره، محرم اسرار طرف مقابل است و در این زمینه یک مسئولیت و تعهد اخلاقی مهمی بر عهده اوست.

 

داشتن دانش حقوقی کافی

دومین ویژگی یک مشاور حقوقی خوب، تسلط کامل بر همه قوانین و مقررات مرتبط با مسائل حقوقی است. با توجه به این ویژگی، مشاور می تواند افراد را نسبت به حقوقی که قانونگذار برای آن ها در نظر گرفته است آگاه سازد و با دادن ذهنیت به افراد، آنان را نسبت به عواقب اقدامات خود هشیار سازد.

 

داشتن قدرت تصمیم گیری لازم

یک مشاور حقوقی خوب باید بتواند در یک بازه زمانی کوتاه و در همان جلسه مشاوره بهترین و درست ترین تصمیم را گرفته و با توجه به همان تصمیم طرف مقابل را راهنمایی نماید.

 

داشتن قدرت کلام

یک مشاور حقوقی خوب باید از قدرت سخنوری لازم برای متقاعد نمودن افراد جامعه بهرمند باشد. در برخی مواقع ممکن است یک مشاور حقوقی دارای اطلاعات حقوقی کافی باشد ولی بدلیل فقدان این ویژگی نتواند افراد را به روش درست و موثر راهنمایی نماید.

 

بیان مسائل حقوقی به زبان عامه:

درک مفاهیم حقوقی نیاز به دانش و تخصص دارد و ممکن است برخی افراد نتوانند درک حقوقی لازم از این مسائل و مفاهیم را داشته باشند لذا این هنر یک مشاور حقوقی خوب است که بتواند مسائل و مفاهیم حقوقی را ساده سازی نماید و از این طریق افراد بتوانند مسائل حقوقی را براحتی درک کنند.

 

عدم منفعت طلبی

هدف یک مشاور حقوقی خوب صرفا کسب منافع شخصی نیست بلکه هدف اصلی او اگاه نمودن افراد نسبت به حقوق خود در جهت پیشبرد عدالت است. همچنین در این ویژگی می توان به دریافت دستمزد منصفانه اشاره نمود.

 

  • در مطالب فوق به مهترین ویژگی های یک مشاور حقوقی خوب اشاره گردید. همچنین باید توجه نمود که سن و جنسیت صرفا نمی توانند ملاک های موثری برای تعین یک مشاور حقوقی خوب باشد.
  • همچنین افراد قبل از جلسه مشاوره بهتر است راجب سوابق کاری و حوزه تخصص مشاور حقوقی تحقیقات لازم را بعمل آورند.
  • توجه داشته باشید که علاوه بر ویژگی های فوق که ملاک یک مشاور حقوقی خوب می باشد، مهمترین مسئله، داشتن صداقت و گفتن همه مسائل لازم بدون محافظه کاری به مشاور حقوقی است تا ایشان بتواند به صورت مطلوب و کارآمد، افراد را راهنمایی کند.

 

 

مواد قانونی قابل استناد - ویژگی های مشاور حقوقی

اصل 35 قانون اساسی

در همه دادگاه‌ها طرفین دعوی حق دارند برای خود وکیل انتخاب نمایند و اگر توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند باید برای آنها امکانات تعیین وکیل فراهم گردد.


ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه

به منظور اعمال حمايتهاي لازم حقوقي و تسهيل دستيابي مردم به خدمات قضائي و حفظ حقوق عامه، به قوه قضائيه اجازه داده مي‌شود تا نسبت به تائيد صلاحيت فارغ‌التحصيلان رشته حقوق جهت صدور مجوز تاسيس مؤسسات مشاور حقوقي براي آنان اقدام نمايد.حضور مشاوران مذكور در محاكم دادگستري و ادارات و سازمانهاي دولتي و غيردولتي براي انجام امور وكالت متقاضيان مجاز خواهد بود. تائيد صلاحيت كارشناسان رسمي دادگستري نيز به طريق فوق امكان‌پذير است.
آئين‌نامه اجرايي اين ماده و تعيين تعرفه كارشناسي افراد مذكور به تصويب رئيس قوه‌قضائيه خواهد رسيد.


ماده 5 آئین نامه اجرایی ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه

ماده5- متقاضيان اخذ مجوز تأسيس مؤسسه مشاوره حقوقي يا كارشناسي بايد داراي شرايط ذيل باشند.
الف: تابعيت دولت جمهوري اسلامي ايران
ب – داشتن حداقل 24 سال تمام شمسي براي مشاوران حقوقي و كارشناسان رسمي در زمان صدور پروانه مشاوره حقوقي، وكالت، كارشناسي و حداكثر 65 سال تمام شمسي براي مشاوران حقوقي و وكلا.
ج- داشتن حداقل دانشنامه معتبر كارشناسي از دانشكده‌هاي معتبر داخلي يا خارجي (در حالت اخير، به شرط ارزشيابي رسمي) در رشته حقوق براي متقاضيان مشاوره حقوقي و وكالت و در رشته مورد تقاضا براي متقاضيان كارشناسي.
د-  انجام خدمت وظيفه عمومي يا معافيت دائم براي آقايان.
هـ- عدم سوء پيشينه مؤثر كيفري و عدم محروميت از حقوق اجتماعي.
و  - عدم اعتياد به مواد مخدر و سكرآور به تأييد سازمان پزشكي قانوني و عدم تجاهر به فسق.
ز  - عدم اشتغال اعم از رسمي، قراردادي، پيماني در وزارتخانه‌ها، سازمانها، ادارات و شركتهاي دولتي، نهادهاي انقلابي، شهرداريها و مؤسسات مأمور به خدمات عمومي و عدم اشتغال به سردفتري يا دفترياري در زمان صدور مجوز و پس از آن مادامي كه شخص به مشاوره حقوقي و وكالت موضوع اين آيين‌نامه اشتغال دارد. (براي متقاضيان وكالت و مشاوره حقوقي).
ح : نداشتن سوء شهرت.
ط : داشتن وثاقت و تعهد به اصل نظام و قانون اساسي.
ي : عدم محكوميت به انفصال دايم از خدمات قضايي يا خدمات دولتي يا وكالت دادگستري و يا سلب صلاحيت براي متقاضيان شغل مشاوره حقوقي و عدم محكوميت به انفصال دايم از شغل كارشناسي براي متقاضيان كارشناسي.
تبصره – مشاغل آموزشي يا پژوهشي در دانشگاه‌ها از مقررات بند «ز» مستثني مي‌باشد.

 

 

ایجاد شده توسط مسعود محمدی، وکیل پایه یک دادگستری
5 از 5 (1 امتیاز)
اشتراک گذاری
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.