X
معرفی نهادها، مراجع و محاکم حقوقی

نهادهای حقوقی

معرفی نهادها و مراجع حقوقی و قضایی

 دادسرا و دادگاه انتظامی کارشناسان رسمی

دادسرا و دادگاه انتظامی کارشناسان رسمی

در حرف و مشاغل غیر دولتی که دارای نهاد و تشکیلات جهت صدور مجوز فعالیت هستند، مانند حرفه وکالت دادگستری، طبابت، کارشناسی رسمی دادگستری و مهندسین ساختمان در خصوص رسیدگی به تخلفات حرفه ای و شغلی که مشمول عناوین مجرمانه عمومی نیستند ولی تخلف محسوب می شوند، نهادهای نظارتی مخصوصی مانند دادسرا و دادگاه رسیدگی به تخلفات حرفه ای وجود دارد.این تخلفات حرفه ای اگر از سوی یک شخص عادی و غیر شاغل به این حرف رخ دهد، فقط ممکن است مشمول جبران خسارت گردد ولی اگر یک فرد دارای مجوز وکالت یا طبایت یا کارشناس رسمی دادگستری و امثال اینها تخلفات تعریف شده حرفه خود را مرتکب شود مشمول مجازات های شغلی و حرفه ای خواهد گردید؛ به عنوان مثال از یک مهندس ساختمان عضو نظام مهندسی بی اطلاعی و بی سوادی در رشته موضوع فعالیت خود پذیرفته نیست و اشتباه،کوتاهی و قصور تخلف محسوب می شود و در نهایت حتی ممکن است منجر به ابطال پروانه فعالیت وی شود اما اگر مثلا یک پیمانکار یا معمار بدون اینکه عضو جامعه مهندسی و دارای پروانه مهندسی باشد به دلیل نداشتن اطلاعات کافی به طرف قرارداد خود خسارتی وارد نماید فقط مشمول عناوین عمومی جبران خسارت حقوقی یا احتمالا مجازت کیفری خواهد بود.

 

  |  
بازدید: 4540
  |  
امتیاز: Article Rating

 

دادسرای انتظامی کارشناسان رسمی

  • در این مطللب صرفاً به نهاد انتظامی صالح جهت ریدگی به تخلفات کارشناسان رسمی دادگستری می پردازیم.به این نکته باید توجه شود که دو نهاد به طور موازی اقدام به صدور مجوز برای کارشناسی رسمی دادگستری می نماید که هر یک مرجع نظارتی خود را دارند، یکی کانون کارشناسان و دیگر مرکز کارشناسان قوه قضاییه (کارشناسان موضوع 187 - قانون برنامه سوم توسعه). 
  • در شهر تهران دادسرا و دادگاه رسیدگی به تخلفات حرفه ای کارشناسان رسمی دادگستری در خیابان ظفر (دستگردی) و ساختمان کانون کارشناسان رسمی دادگستری مستقر هستند.
  • بدلیل وجود یک تصمیم  و مقرره در برنامه سوم توسعه اشخاصی تحت عنوان کارشناس با اخذ مجوز از مرکزی وابسته به قوه قضاییه به طور موازی به این حرفه اشتغال دارند.
  • تعقیب انتظامی کارشناسان توسط دادسرای انتظامی کانون کارشناسان انجام می شود.تعقیب انتظامی معمولا در پی شکایت شاکی شروع می شود.
  • مرجع رسیدگی به تخلفات  کارشناسان هر کانون و تعقیب آنان، دادسرای انتظامی کارشناسان رسمی همان کانون است.دادسان هر کانون، از بین کارشناسان رسمی، بوسیله مجمع عمومی عادی همان کانون برای مدت چهار سال انتخاب خواهد شد.دادیاران دادسرای انتظامی، به تعداد لازم، به پیشنهاد دادستان و تصویب هیات مدیره کانون تعیین می شوند.
  • مرجع تعقیب تخلفات انتظامی اعضای هیات مدیره و دادستان و بازرسان کانون استان ها، دادسرای انتظامی قضات می باشد.

 

دادگاه انتظامی کارشناسان رسمی

  • مرجع رسیدگی و صدور رای نسبت به تخلفات کارشناسان هر کانون، دادگاه انتظامی کارشناسان رسمی همان کانون است.این دادگاه مرکب از سه عضو می باشد و برای مدت چهارسال انتخاب می شوند.
  • مرجع تجدیدنظر آرای دادگاه انتظامی کارشناسان رسمی، دادگاه تجدیدنظر کارشناسان رسمی می باشد که در تهران تشکیل می شود.

 

راه های ارتباط و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری

ایجاد شده توسط
3 از 5 (2 امتیاز)
اشتراک گذاری
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجو

آرشیو زمانی

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.