X
نمونه آراء و احکام دادگاهها

نمونه آرا حقوقی

نمونه آرا و پرونده های حقوقی

 نمونه پرونده عملی اجرت المثل ایام تصرف

نمونه پرونده عملی اجرت المثل ایام تصرف

  |  
بازدید: 8412
  |  
امتیاز: Article Rating

پرونده عملی مطالبه اجرت المثل ایام تصرف

دادخواست مطالبه اجرت المثل ایام تصرف

دادگاه :  شعبه 3 دادگاه عمومی حقوقی
وقت رسیدگی : 95/2/15
خواهان : مهدی ....................
خوانده : منصور ..................
خواسته : محکومیت خوانده به پرداخت اجرت المثل ایام تصرف اجاره نامه عادی 
دلائل و منضمات :

1- کپی مصدق سند مالکیت 

2- کپی مصدق قرارداد اجاره

شرح دادخواست اجرت المثل ایام تصرف
ریاست محترم دادگستری
احتراماً باستحضار می رساند به موجب قرارداد اجاره نامه عادی مورخ 87/5/23 پیوست خوانده دعوی مستأجر اینجانب خواهان، مالک پلاک ثبتی 424 ـ1687 می باشد که از تاریخ 88/5/23 و پس از انقضای مهلت قرارداد اجاره تاکنون از پرداخت اجرت المثل موضوع انتفاع از عین مستأجره استنکاف ورزیده است علیهذا ضمن تقدیم این دادخواست خواهشمند است پس از بررسی نسبت به محکومیت خوانده به پرداخت اجرت المثل موضوع قرارداد تاتاریخ تقدیم دادخواست اقدام نمایند.دادخواست پس از ثبت در دفتر کل توسط ریاست محترم دادگاههای عمومی به شعبه سوم جهت رسیدگی ارجاع گردید.


دفترپس از اخذ دستور از رئیس شعبه پرونده به کلاسه 84/723 تشکیل و وقت رسیدگی رابه تاریخ 15/2/85 تعییین می نماید. اخطاریه های وقت رسیدگی به خواهان و خوانده برابر قانون آئین دادرسی مدنی ابلاغ گردید.

 

صورتجلسه دادگاه اجرت المثل

بتاریخ 95/1/15 در وقت مقرر شعبه سوم دادگاه عمومی حقوقی بتصدی امضاء کننده ذیل تشکیل است پرونده تحت نظر قرار دارد، اصحاب دعوی خواهان آقای مهدی ........ و خوانده آقای منصور ........... در شعبه حاضر هستند هویت آنان محرز است لایحه ای نداده اند خواهان اظهار داشت مطالب بشرح دادخواست تقدیمی است خوانده مستأجر طبقه دوم پلاک ثبتی شماره 424 ـ 1687 می باشد و طی قرارداد عادی اجاره مورخ 87/5/23 عین مستأجره را به مدت یکسال اجاره نموده واز آن تاریخ مبلغ هفتصد هزار ریال درماه اجاره پرداخت می نماید تقاضا دارم اجرت المثل ماهیانه عین مستأجره را به نرخ عادلانه روز خواهانم و تقاضای کارشناس دارم.خوانده اظهار داشت تا سال 79/4/28 در منزل وی مستأجر بودم و از آن تاریخ مستأجر وی نیستم وتعیین اجاره بهای جدید موجبی ندارد وخواهان بلحاظ مسائل اختلاف خانوادگی از بردن اثاثیه جلوگیری نموده.
دادگاه جهت مشخص شدن این نکته که آیا خوانده درحال حاضر درعین مستأجره تصرفات استیجاری دارد یا خیر؟ واینکه آیا از تاریخ انقضای قرارداد اجاره مورخ 77/5/23 تصرفات خوانده درعین مستأجره قطع شده یا خیر وآیا ازآن تاریخ تاکنون افراد دیگری غیر ازخوانده متصرف گردیده اند یا خیر؟ قرار معاینه و تحقیقات محلی باستناد مواد 248 و 249 قانون آئین دادرسی مدنی صادر و اعلام می نماید تا عضو محترم قرار در خصوص احدی از مطلعین محلی که از سوی اصحاب دعوی معرفی می گردند تحقیقات جامعی معمول دارد و مراتب تصرفات متصرفین فعلی در محل را صورتجلسه نماید.


لایحه وکیل خوانده مطالبه اجرت المثل

ریاست محترم شعبه سوم دادگاه عمومی حقوقی
احتراماً بپیوست کپی مصدق قرارداد اجاره نامه رسمی شماره 95886 مورخ 82/7/14 دفتر اسنادرسمی شماره.. که مثبت رابطه استیجاری فی مابین خواهان پرونده با  می باشد از آنجا که دلالت اجاره نامه مذکور بر اینکه ادعای خواهان به طرفیت موکل اینجانب (خوانده ) مبنی بر مطالبه اجرت المثل آپارتمان موضوع سند اجاره واهی و بی اساس می باشد و ثابت و محرز است زیرا که مستأجر سند اجاره مذکور خانم صدیقه شلالوند است نه منصور افشار و موکل اینجانب هیچ رابطه استیجاری با خواهان نداشته و ندارد بنا به مراتب و بابذل توجه به مندرجات سند اجاره مذکور و با عنایت به شهادت شهود تعرفه شده خواهان و با التفات به اینکه موکل اینجانب هرگز آپارتمان مورد ادعا را متصرف نبوده تا ملزم به پرداخت اجرت المثل باشد لذا طرح دعوی واهی و بی اساس بوده است.
با احترام ـ وکیل خوانده
خلاصه اجرای قرار معاینه محل
«.... وسیله اجرای قرار توسط خواهان فراهم شده وعضو محترم اجرای قرار از محل مورد اختلاف دیدن نموده وبنا به اظهار ایشان متصرف فعلی طبقه مذکور خوانده و دو فرزند ایشان. که خانم مذکور همسر و فرزندان خوانده هستند ودرواقع منشأ اصلی طرف دعوی اختلاف خانوادگی بوده.»


صورتجلسه مطالبه اجرت المثل

بتاریخ 95/1/25 در وقت فوق العاده شعبه سوم دادگاه عمومی به تصدی امضاء کننده ذیل تشکیل است پرونده تحت نظر قرار دارد. صورتجلسه معاینه و تحقیقات محلی بین تصرفات خوانده در عین مستأجره می باشد و با توجه به اینکه مدت اجاره 78/5/23 منقضی شده و خواهان اجرت المثل ایام تصرف را مطالبه نموده لذا جهت تعیین اجرت المثل ایام تصرف به تفکیک سالهای تصرف و به استناد ماده 257 قانون آ.د.م قرار ارجاع امر به کارشناس صادر و اعلام می نماید و مقرر می دارد آقای کارشناس به تفکیک سالهای تصرف از تاریخ 78/5/23 اجرت المثل ماهیانه ایام تصرف خوانده را تاکنون تعیین و اعلام دارد و مهلت انجام کارشناسی یک ماه از تاریخ ابلاغ می باشد که پس از پرونده و حضور در محل اعلام گردد جهت امر کارشناس از میان آقایان .....و آقای....... به حکم قرعه تعیین شد و مقرر میدارد دفتر به خواهان ابلاغ که مبلغ پنج میلیون ریال ظرف یکهفته به صندوق سپرده تودیع وقبض را تقدیم کند.
در پرونده مطروحه کارشناس تعیین و کارشناس محترم نظر خود را در خصوص اجرت المثل آپارتمان مذکور درپرونده اعلام نموده بود. وکیل خوانده مراتب اعتراض خود را اعلام نموده که در پرونده ضمیمه بود.
جلسه به تاریخ 95/2/15 تعیین گردید و احضاریه وقت رسیدگی به خواهان و خوانده برابر قانون ابلاغ گردید.

 

رأی دادگاه اجرت الثل ایام تصرف

دعوی مهدی........... به طرفیت منصور ............. بخواسته مطالبه اجرت المثل ایام تصرف طبقه اول یک باب منزل مسکونی به پلاک ثبتی شماره 424/1687 موضوع قرارداد عادی اجاره مورخ 77/5/23 از تاریخ انقضای مدت اجاره 23/5/68 لغایت زمان تقدیم دادخواست با جلب نظر کارشناس میباشد لازم به توضیح است که آقای ..... بوکالت از خوانده در جلسه دادرسی شرکت نمود خوانده در جلسه دادرسی اقرار به وجود رابطه استیجاری با خواهان تا تاریخ 79/5/28 نمود و وکیل قانونی وی در لوایح تقدیمی به این نکته اشاره نموده که خواهان خواهر همسر خوانده میباشد و اختلاف خانوادگی موجب شده که خوانده اقامتگاه خود را تغییرداده و در شهرستان شیراز ساکن گردد و همسر وی حاضر به رفتن به شهرستان شیراز نگردیده ودر اصل اقامتگاه قانونی وی شیراز می باشد ودر نتیجه رابطه استیجاری بین خواهان و خوانده از تاریخ 79/4/28 منقضی شده و مطالبه اجرت المثل موجبی ندارد و علاوه بر آن شخص خواهان قرارداد رسمی شماره 95886 مورخ 82/7/14 با همسر خوانده انعقاد نموده که این دلالت بر قطع رابطه استیجاری فیمابین خواهان و خوانده دارد دادگاه با بررسی محتویات پرونده وملاحظه قراردادهای اجاره عادی 77/5/23 و رسمی به شماره 95886 مورخ 82/7/14 چنین استنباط مینماید که تا قبل از تنظیم رسمی مورخ 82/7/14 اعتبار عادی اجاره مورخ 77/5/23 همچنان پابرجا بوده وخوانده وکیل دفاعی که بیانگر قطع رابطه استیجاری فیمابین خواهان و خوانده تاتاریخ 82/7/14 باشد ننموده اند وتوجیه آنان تعیین اقامتگاه خوانده در شیراز و عدم تمکین همسر وی می باشدکه برای دادگاه قابل پذیرش نمیباشد بنا بر مراتب دادگاه دعوی خواهان را تا حاکمیت قرارداد شماره 95886 مورخ 82/7/14 محمول بر صحت تشخیص داده و چون قرارداد اجاره عادی مورخ 77/5/23 یکساله بوده وبا انقضای آن خواهان مستحق اجرت المثل بوده که دادگاه مبادرت به ارجاع امر به کارشناس نموده که نظریه مورد اعتراض اصحاب دعوی در مهلت قانونی قرار نگرفته و کارشناس منتخب متوسط اجرت المثل ماهیانه مستأجره را چهار میلیون ریال تعیین نموده که مستنداً بماده 494 قانون مدنی و ماده 198 قانون آ.د.م حکم به محکومیت خوانده به پرداخت مبلغ بیست و دو میلیون و سیصد و پنجاه هزار ریال بابت چهل و نه ماه و بیست روز از تاریخ 78/5/23 انقضای مدت اجاره عادی تا تاریخ 82/7/14 انعقاد اجاره نامه رسمی ماهیانه مبلغ چهارمیلیون ریال اجرت المثل بعنوان بهای خواسته صادر و اعلام مینماید ودر مورد مازاد خواسته صادر و اعلام مینماید و در مورد مازاد خواسته بلحاظ فقد ادله مثبته حکم به رد دعوی صادر و اعلام مینماید رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدید نظرخواهی دردادگاه تجدید نظر استان می باشد.                              


نظر نهایی در خصوص اجرت المثل ایام تصرف

در کلیه مراحل ابلاغها انجام شده با عنایت به مواد قانونی 69 و 70 و... از قانون آئین دادرسی مدنی صحیحاً صورت گرفته است.
یکی از اشتباهات بارز قاضی محترم پرونده در خصوص اعتراض وکیل خوانده نسبت به نظریه کارشناس می باشد که در مهلت قانونی صورت گرفته بود ولی متأسفانه قاضی محترم به این امر توجهی نداشته و اقدام به رد اعتراض نموده بود. مواد 1و3 قانون موجر و مستأجر سال 1356 و مواد 1و3 قانون روابط موجر و مستأجر سال 1362 به این امر اشاره دارد که قرارداد اجاره با توافق طرفین قابل تجدید است، بنابراین قاضی محترم در آن قسمت که استمرار تصرف مستأجر را مأذون به اذن موجر دانسته صحیحاً اصدار یافته است. زیرا می دانیم که عقد اجاره به هر لفظ و فعلی که حکایت از رابطه استیجاری داشته باشد قابل قبول است و ضررورتاً نیازی به انعقاد عقد کتبی نمی باشد. علی ایحال بجز همان مورد اعتراض وکیل خوانده به نظریه کارشناس در مهلت قانونی که از طرف قاضی محترم پرونده اشتباهاً رد شده بود در کلیه موارد دیگر چه از نظر شکلی و ماهوی ایراد خاصی به پرونده موجود نمی باشد.

 

  • در صورت تمایل به مشاوره و اخذ راهنمایی از وکیل متخصص دعاوی حقوقی و ارتباط با ما کلیک کنید.

مطالعه مطالب مرتبط:

1- تحویل ملک به مالک توسط مستاجر و تامین دلیل

2- راههای تخلیه فوری ملک و درخواست تخلیه دستور تخلیه

3- نکات مهم دعاوی تصرف (تصرف عدوانی، ممانعت از حق، مزاحمت)

4- ابطال اجراییه ثبتی و ابطال عملیات اجرایی

5- راه های اعتراض به رأی،واخواهی،تجدیدنظرخواهی،فرجامخواهی

 

ایجاد شده توسط مسعود محمدی، وکیل پایه یک دادگستری
4.9 از 5 (820 امتیاز)
اشتراک گذاری
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجو

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.