X

نمونه قراردادها

نمونه قراردادهای حقوقی تنظیم شده توسط وکلای متخصص قرارداد

 نمونه متن قرارداد هبه نامه - بخشش

نمونه متن قرارداد هبه نامه - بخشش

قرارداد هبه یا بخشش به قراردادی مجانی (بدون نیاز به ضرورت وجود عوض) گفته می شود که البته میتوان در آن عوض هم درج و شرط نمود ولی برخلاف عقود معاوضی مثل بیع و اجاره، وجود عوض شرط صحت عقد نیست.در هر حال به این قرارداد در عرف بخشش هم گفته می شود و می تواند موضوع آن هرگونه مال و حتی دین باشد.به بخشش دین در اصطلاح قانونی ابراء گفته می شود.هبه یا بخشش اصولاً از جمله قرارداد های لازم الاجرا است و طرفین باید به بقا آن ملزم و پایبند باشند مگر در موارد استثنایی (مثل ماده 803 قانون مدنی).توصیه می شود قبل از هر اقدامی جهت انتخاب قالب قرارداد و شرایط آن با یک وکیل متخصص قراردادها مشورت نمایید.

  |  
بازدید: 123435
  |  
امتیاز: Article Rating

 

نمونه هبه نامه ( قرارداد هبه یا بخشش) :

واهب : خانم/آقای ..........      به شماره شناسنامه : .............    صادره از : ........     به کدملی : .......     به نشانی : ............... .
 

متهب : خانم/آقای ..........      به شماره شناسنامه : ............     صادره از : ........     به کدملی : .........    به نشانی : ............... .
 

عین موهوبه : تمامی شش دانگ یک باب دکان به پلاک ثبتی......واقع در........ و نیز کلیه حقوق مادی و عینی نسبت به حق کسب، پیشه یا تجارت و سرقفلی در شش دانگ مغازه مورد.

 
عوض قرارداد : مبلغ یک هزار ریال که تماماً و نقداً به واهب تملیک گردیده با ا قرار .

نکته : همانطور که گفته شد وجود عوض از ارکان عقد هبه و شرط صحت آن نیست ولی طرفین می توانند مبلغ و عوضی را هم به صورت شرط ضمن عقد در این قرارداد بگنجانند در اینجا چون ماهیت عوض شرط ضمن عقد است تخلف از آن برای مشروط له حق فسخ ایجاد می نماید بر خلاف عقود معاوضی که تخلف از پرداخت عوض، اصولاً به طرف فقط حق مطالبه می دهد نه حق فسخ


کلیه شرایط صحت هبه قطعی اعم از قبض و اقباض و صیغه به اظهار و غیره اجرا شده و طرفین ضمن العقد خارج لازم که به قرار عقد خارج لازم به طور شفاهی بین آنان منعقد گردیده، هرگونه ادعا و اعتراض بعدی احتمالی ولو به عنوان تضرر و غیره را از خود سلب و ساقط نمودند.
منافع عین موهوبه قبلاً به کسی واگذار نشده و متهب پس از رویت آن با وقوف کامل از محل وقوع ، حدود و مشخصات اقرار به تصرف و قبض عین موهوبه نمود. 

 

سایر شرایط : (در قسمت سایر شرایط هبه هرگونه شرط ضمن عقد یا قرار بین طرفین را می توانید بگنجانید به شرط اینکه با ماهیت عقد هبه منافات نداشته باشد، مثلا اینکه ماهیت عقد هبه مالک شدن متهب است و نمی توان شرط کرد که متهب مالک نباشد یا اینکه در هبه به حکم قانون قبض و تحویل و تسلط متهب شرط صحت است و نمی توان شرط کرد که قبض لازم نباشد در هرحال کلیه شرایط صحت باید رعایت شود.)

 

نکته : توجه داشته باشید که ممکن است قرارداد هبه یا بخشش برای تنظیم روابط مالی مناسب نباشد و لازم باشد قرارداد دیگری را انتخاب کنید.برای انتخاب بهترین قرارداد جهت تنظیم روابط با دیگران توصیه می شود قبل از هر کاری به یک وکیل متخصص قرارداد مراجعه کنید.

نکته : عقد هبه از جمله عقود لازم است یعنی طرفین بدون توجیه قانونی حق عدول از آن را ندارند مگر در مواردی که قانونگذار در ماده 803 قانون مدنی تعیین نموده است.مثلا  از جمله مواردی که امکان رجوع به هبه و فسخ آن وجود دارد موردی است که زن و شوهر طرفین عقد هبه باشند.

نکته : رجوع از هبه با استناد به ماده 803 قانون مدنی تنها در صورتی ممکن است که عین موهوبه موجود باشد .پس در صورت تلف یا انجام یک عمل حقوقی هبه غیر قابل رجوع می شود.

نکته : مقررات راجع به استرداد هدایا در دوران نامزدی بسیار شبیه مقررات عقد هبه است (البته با اندکی تغییر) .

نکته : موضوع عقد هبه باید یک مال عینی و معین باشد یعنی قابل لمس و رویت باشد و مال کلی و مالی که همزمان با عقد موجود نیست قابلیت هبه را ندارد.تاسیس مشابهی در قانون مدنی (ماده 289 به بعد) وجود دارد تحت عنوان ابراء که موضوع آن بخشش دین و طلب است.

 

 

مطالب مرتبط با قرارداد هبه یا هبه نامه: 

1-قرارداد هبه یا بخشش

2- انواع عقود در قانون مدنی، وکیل متخصص عقود و قراردادها

3-عقود معین و قراردادهای بانام، وکیل قرارداد

4- معرفی عقد بیع و خرید و فروش

ایجاد شده توسط مسعود محمدی، وکیل پایه یک دادگستری
3.74 از 5 (58 امتیاز)
پرسش و پاسخ‌های متداول
برای انصراف از دریافت مهریه راه های زیادی هست؛ گاهی زوجه یا زن اقرار به دریافت مهریه می نماید - گاهی اقدام به بخشش مهریه می نماید - گاهی از دریافت آن انصراف داده و به اصطلاح ابراء می نماید.برای تشخیص اینکه حسب مورد کدام راه بهتر و مطمئن تر است و از سوء استفاده های بعدی جلوگیری می نماید توصیه ما این است که قبل از هر اقدامی به یک وکیل متخصص قرارداد مراجعه نمایید.
قرارداد هبه مطابق ماده 803 به بعد قانون مدنی پس از قبض و تسلیم مورد معامله به طرف، بعضاً قابل رجوع و ابطال است مانند موردی که زن و شوهر مالی را به هم می بخشند.البته رجوع از هبه تا وقتی قابل انجام است که اولا عین مال موجود باشد و ثانیاً تحت مالکیت طرف (متهب) باشد.
در تمام مواردی که شما مالی را به دیگری هدیه می دهید و یا مال یا پولی را می بخشید آنچه واقع شده است عقد هبه و بخشش است.به جز این مصداق بارز و کاربرد عقد هبه در انتقال مال به اشخاص غیر رشید است که به حکم مواد 215 و 1214 از قانون مدنی رشد شرط نفوذ و صحت معاملات بلا عوض و مجانی نیست.
منظور از قبض به طور کلی یعنی تحویل و تسلیم مورد معامله به طرف.در عقد هبه قیض و تحویل شرط کمال عقد است یعمی عقد فقط با آن تکمیل شده و پایان می یاسد و قبل از آن لازم الاجرا هم نیست.
اشتراک گذاری
نظرات

شنبه, 01 آذر,1399

حمید

با سلام
چند سال پیش زمانی که از کشور خارج میشدم تمام داراییم که با سند رسمی به نام خودم بود را در دفترخانه با سند رسمی به پدرم انتقال دادم
بعد از چند سال پدرم با یک قرارداد هبه نامه که همه برادر و خواهرام و مادر و پدرم امضا کردن بدون سند رسمی توسط هبه نامه به من واگذار کردند
و در هبه نامه هیچ حقی برای خودشون قائل نشدند
سوال بنده اینه آیا با توجه به اینکه سند همچنان بنام پدر بنده هست بعد از پدرم مالیات بر ارث سهم دولت بهنگام انتقال سند بنام خودم باید پرداخت شود یا خیر ؟


پاسخ وکیل :
در فرضی که شما مطرح نمودید قالب و قرارداد هبه انتخاب خوبی نیست بهتر بود در قالب صلح عمری یا صلح قطعی به صورت رسمی و یا در صورت عادی بودن قرارداد همراه با یک وکالت بلاعزل این اموال به شما انتقال یابد.هر چند که از نظر قانونی هبه نامه هم معتبر است.

جمعه, 17 بهمن,1399

نادیا

با سلام.بعدازفوت پدرم سایر وراث به من دست نوشته ای با مهر شورای روستا دادن که در اون قید شد نسبت به مالکیت زمینی که بصورت سهم الارث تحت تصرف من دراومد هیچ ادعایی ندارند.الان بعداز سه سال مدعی شدن که پشیمون هستن وسهم خودشون رو ازون زمین میخان.ایا میتونن ازمن پس بگیرن یا خیر؟


پاسخ وکیل :
اگر بخواهیم برای قرارداد شما نامی انتخاب کنیم احتمالا آن نام تقسیم نامه است.هر چند که توجیه قرارداد در قالب ماده 10 قانون مدنی یا قرارداد صلح هم مانعی ندارد.
در هر حال قراردادی که شما توصیف نمودید لازم الاجرا و غیر قابل عدول است و طرفین باید به آن پایبند باشند و به تعبیر عامیانه پشیمانی در اعتبار آن اثری ندارد.

شنبه, 23 اسفند,1399

سعید سلمانی

با توجه به فوت پدر بنده در سال 86 و گواهی حصر وراثت - بین توافقی که با برادران و 9 خواهر خودم داشتم همه توافق به واگذاری و بخشش سهم الارث پدری خود به بنده کردند و اینکه چشم داشتی به املاک ندارند - حالا من قصد کار و آباد کردن زمینها و کار کشاورزی دارم - اما اینکه چند سال بعد برادر یا حواهر من یا ورثه ی اونها برای زمینها ادعایی کنن شک دارم- چطور میتونم واگذاری سهم الارث و طوری ثبت کنم که جای ادعا نمونه مثلا اقرار نامه یا وکالت - آیا سندیت داره - چون بحث خرید نیست و یک جور بخششه

پنجشنبه, 28 اسفند,1399

محسن

باسلام منزل مسکونیم را به همسرم هبه کردم بصورت رسمی در دفترخانه. با این شرط که تا زنده ام تمام امتیاز ان ملک برای من باشه وحتی میتوانم دویاره به خودم برگردانم. 1-برای برگرداندن کجا باید مراجعه کنم؟ 2-چنانچه همسرم زودتر فوت کنن اختیارات من چه میشود؟

دوشنبه, 16 فروردین,1400

حسین خانی

همسراینجانب قصد بخشش مهریه اش راداردوقصدجدایی نداریم یک نامه میخواهم بنویسم و وضعیت مالی خوبی ندارم به محضربروم یاوکیل بگیرم لطفاً در این مورد کمکم کنید

جمعه, 03 اردیبهشت,1400

رز

سلام یک هبه نامه دستی نوشته شده درمورد زمین از مادرشوهر به عروس داده شده رو چه طور نیشه به سند ملکیت رسمی تبدیل کرد؟

شنبه, 01 خرداد,1400

شاهرخ

با سلام تو رو خدا کمک کنید پدر من بعد از فوت مادرم همسر دوم اختیار کرد الان در بستر بیماریه ما 10تا فرزند از همسر اول و 2تا از همسر دوم هستیم و پدر من دارای املاک زیادی هست و فقط راضی شده یکی از املاک خودشو تا در قید حیات هستند به همه ما بده و مدام تغییر افکار میده حالا حاضر شده این کار رو کنه حالا چه راهی داره که بتونیم این مسئله رو حل کنیم پدر قادر نیست به محضر بره چون سخت بیمار هست و ترس داره زن دوم مهریه خودشو بذاره اجرا آیا راهی هست کمک کنید

دوشنبه, 17 خرداد,1400

ارشيا پ

سلام من ميخواستم با نامزدم كه عقد كرديم
مقدار مهريه اي كه در عقدنامه نوشته شده رو ببخشه،اين امكانش هست كه اين عمل رو انجام بديم،بايد چجوري انجام بشه كه مدرك قانوني هم باشه؟
ميشه كه در دفاتر اسناد رسمي اينو هم به مدرك رسمي تبديل كرد؟ يا يك نوشته ي دستي هم ميشه كارو انجام داد؟
كه بعدا در مراجع قانوني به درد بخوره مشكلي ايجاد نشه

دوشنبه, 17 خرداد,1400

سعيد

براي انتقال كليه اموال و املاكم به همسرم كدام عقد و قرارداد بهتر و محكم تر است؟!

شنبه, 12 تیر,1400

Mehdi

سلام و خسته نباشی.
بنده میخواهم ملکی را به صورت هبه به جایه طلب از فردی بگیرم ایا طرف میتواند بعدا از من پس بگیرد؟و این ملک به صورت قرار عادی و در حال گرفتن سند از دادگاه میباشد

دوشنبه, 01 شهریور,1400

سعید

سلام پدرم ملکی به متراژ ۱۳۴ متر دوکله داره از سمت کوچه ۴ متری به متراژ ۶۸ متر رو قولنامه اوقافی کردن و ۳۴ متر بخشیدن به عموم حالا درگیر و باهم مشکل دارن ایا میتونه بخشیده رو دوباره پس بگیره

پنجشنبه, 18 شهریور,1400

علی

سلام یه سوال داشتم پدر میخواهد اموال خود را تقسیم کند بین فرزندانش ولی یکی از فرزندان خودت رو محروم میکنه از ۲ پسر ۲ دختر یکی از دختر هارو محروم میکند از یک وکیل سوال کرده گفته میتوانید با هبه این کارو بکند که تا وقتی قید حیات هست صاحب اموال خودش هست بعد مرگش به این قرارداد متکی باشد حالا بعدها بعد مرگش میتواند اون دختر که مرحوم ارث کرده چیزی براش نداده شکایت کند و متن اون قرار داد رو دستی بنویسد یا برود دفاتر اسناد رسیمی کند ممنون میشم راحل رو بگویید.

ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجو

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.