X
مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 09 فروردین 1401

 آیا محکومیت به زندان و شلاق دلیل طلاق برای زن محسوب می شود ؟

من بخشی از مهریه خود را با توقیف اموال از همسرم گرفتم.مدت چهار ساله جدا زندگی میکنیم بدون اینکه نفقه به من تعلق بگیرد محکومیت زندان و شلاق بصورت تعزیری و دیه بصورت نقدی بابت ضرب و شتم تهمت و افترا هم در این مدت بوجود آمد.با وکالت‌ فرزند رو به من داد.ایا برای طلاق زن این دلایل کفایت میکند ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 3958

پاسخ - وجود دلایل متعدد برای طلاق

  • در قوانین ما اصولاً زوج هر زمان که مایل باشد میتواند با مراجعه به دادگاه دادخواست طلاق همسر خود را به دادگاه ارائه نماید و بدون هیج دلیل خاصی برای این منظور اقدام نموده و حکم طلاق (گواهی عدم امکان سازش) را از دادگاه اخذ نماید.
  • اما در مورد طلاق از سوی زوجه شرایط متفاوت میباشد. قانون مواردی را که زوجه با استناد به آنها میتواند تقاضای طلاق از دادگاه را بنماید مشخص نموده است. علاوه بر این مواردی نیز در عقد نامه ذکر شده است که درصورتی که در زمان عقد توسط زوج امضا شود، زوجه در صورت تحقق آن شرط و با اثبات حصول آن شرط در دادگاه میتواند خود را مطلقه نماید.
  • شروط ضمن عقد 12 مورد میباشد که چند نمونه آن عبارتند از: 

1-  استنکاف شوهر از دادن نفقه زن به مدت شش ماه به هر عنوان و عدم امکان الزام او به تأیید نفقه و همچنین در موردی که شوهر سایر حقوق واجبه زن را به مدت شش ماه وفا نکند و اجباراً ایفا هم ممکن نباشد.

۲- سوء رفتار و یا سوء معاشرت زوج به حدی که ادامه زندگی را برای زوجه غیر قابل تحمل نماید.

3- زوج زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک کند.تشخیص ترک زندگی خانوادگی و تشخیص عذر موجه با دادگاه است و یا شش ماه متوالی بدون عذر موجه از نظر دادگاه غیبت نماید.

  • چنانچه هریک از موارد فوق و یا سایر موارد مندرج در عقد نامه در مورد شما وجود داشته باشد میتوانید به استناد آن تقاضای طلاق نمایید. 
  • همانطور که گفته شد در برخی موارد تشخیص مصداق با قاضی رسیدگی کننده میباشد. 
  • علاوه بر شروط ضمن عقد قانون نیز مواردی را که طبق آنها زوجه میتواند درخواست طلاق نماید را برشمرده است. 

ماده 1130 قانون مدنی بیان میدارد:در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنان چه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می‌تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود.
تبصره (۱۳۸۱/۴/۲۹) - عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه‌ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می‌گردد:
۱- ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.
۲- اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.
۳- محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر.
۴- ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.
۵- ابتلای زوج به بیماری‌های صعب‌العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه‌ی صعب‌العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.
موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود، حکم طلاق صادر نماید.

  • در مورد شما به نظر میرسد با توجه به محکومیت قطعی همسرتان به ضرب و شتم و افترا نسبت به شما بهترین اقدام ارائه دادخواست طلاق به دلیل وجود عسر و حرج میباشد. چنانچه دلایل دیگری نیز برای اقدام شما به طلاق وجود داشته باشد، آن موارد را نیز میتوانید طرح نمایید.

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.