X
مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: چهارشنبه 07 مهر 1400

 امکان فسخ معامله ملک قبل از انتقال سند رسمی

با سلام و خسته نباشید. من یه ملکی خریدم که تو مرحله ی قبل از سند زدن هست یعنی فعلا قولنامه ای هست و هنوز سند نخورده به اسمم، میخواستم بدونم من الان میتونم قبل از انتقال سند رسمی، فسخ معامله انجام بدم؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 2326

فسخ معامله ملک

 

آیا خریدار می تواند قبل از تنظیم سند معامله را فسخ کند ؟

  • در یک تقسیم بندی کلی عقود به دو دسته عقود لازم و جایز تقسیم می شوند.
  • عقود لازم یا به تعبیر بهتر لازم الاجرا بدون وجود حق فسخ از سوی یکی از طرفین معامله قابلیت فسخ و انحلال ندارد مانند : بیع، اجاره، معاوضه و صلح. 
  • عقود جایز عقودی هستند که هر یک از طرفین هر وقت بخواهد می تواند صراحتاً یا ضمناً آن را فسخ نماید مانند : وکالت، عاریه، ودیعه و جعاله.  
  • تا وقتی که عقد جایز فسخ نشده مسئولیت و تعهدات طرفین پا برجاست.مثلا اگر در عقد جعاله عامل موضوع عقد را انجام دهد، زمانی که نوبت به پرداخت دستمزد وی از سوی جاعل می رسد وی نمی تواند با اعلام انحلال قرارداد مسئولیت پرداخت اجرت جاعل را منتفی نماید.
  • اگر تردید شود که عقد قابل انحلال است و جایز یا غیر قابل انحلال و لازم ، اصل بر لزوم و ضرورت التزام به قراردادها است.(ماده 219 قانون مدنی)
  • البته از ماده 219 قانون مدنی ضرورت التزام به همه قراردادها تا وقتی که باقی هستند اعم از لازم و جایز نیز استنباط می شود.مثلا در عقد عاریه کسی که مال دست اوست (عاریه گیرنده یا مستعیر) امین است و نمی تواند با اعلام فسخ قرارداد مال عاریه دهنده (معیر) را رها کند و این همان التزام به اقتضاء ذات عقد است که در این مثال امانت است.

 

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص فسخ معامله ملک قبل از انتقال سند رسمی

♦  اگر در قرارداد بیع یا مبایعه نامه برای شما حق فسخ در نظر گرفته باشد (خیار فسخ معامله) و یا حق فسخ به دلیل تخلف از شرط ضمن عقد برای شما بوجود آمده باشد و یا به دلیل خیارات قانونی مثل تدلیس و غبن و عیب و ... حق فسخ معامله را داشته باشید میتوانید معامله را فسخ کنید و اگر نه، خیر.

♦  به طور کلی لازم است بدانید قرارداد بیع یک قرارداد لازم الاجرا است و جز با توافق طرفین (اقاله) و اختیار قانونی فسخ قابل انحلال نیست پس غیرممکن است که کسی بتواند بدون دلیل و بدون داشتن حق فسخ و بدون رضایت طرف مقابل معامله را فسخ کند. 

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.