X
مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: یکشنبه 05 اردیبهشت 1400

 چگونه می توان مادر را از سمت قیم عزل نمود ؟

با سلام. برادر من به تازگی فوت شده و همسرش از شوهر قبلی خود یک پسر و از برادر من یک دختر دارد. سوالم این است که ایا من به عنوان عمه فرزند می توانم قیومیت او را به عهده بگیریم یا خیر؟ چون وقتی دوستانه به زن برادرم می گوییم که ارثیه دخترت را جایی سرمایه گذاری کن که به ضررش نشود و به نام خودت نزن دلایل غیر عقلانی می آورد دوم اینکه آیا این زن می تواند ارث مادر من و دختر برادرم را با اجرا گذاشتن مهریه از بین ببرد؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 2599

عزل قیم

 

چگونگی عزل مادر از قیمومیت فرزند

  • اصولا قیمومت شخص محجور فاقد ولی قهری (پدر و جد پدری) تا زمانی که مادر کودک محجور، ازدواج نکرده باشد و صلاحیت داشته باشد، به مادر سپرده میشود. چرا که او صاحب حق حضانت نیز هست.
  • ماده 1240 قانون مدنی مقررر میدارد : قیم نمی‌تواند به سمت قیمومت از طرف مولی‌علیه با خود معامله کند، اعم از اینکه مال مولی‌علیه را به خود منتقل کند یا مال خود را به او انتقال دهد.» بنابر این همسر برادر شما نمیتواند به عنوان قیم اموال برادر زاده شما را به خودش منتقل نماید. و تمامی تصرفات وی تحت نظر اداره سرپرستی انجام می شود پس از این حیث جای نگرانی نیست.
  • ماده97 قانون امور حسبی بیان میدارد :" محجور و هر ذی علاقه‌ای می‌توانند به دادستان وجود سبب عزل قیم را اطلاع دهند در این صورت اگر دادستان سبب عزل را موجود دید از دادگاه درخواست عزل قیم را می‌نماید."
  • هر زنی قبل یا بعد از مرگ همسرش میتواند مهریه خود را که به عنوان دینی بر عهده مرد میباشد مطالبه نماید. ( در این مورد زن تفاوتی با سایر طلبکاران نداشته و میتواند طلب خود را هر زمان که مایل باشد از دارایی شوهرش مطالبه نماید.) در این صورت ابتدا طلب طلبکاران از کل ماترک پرداخت شده و آنچه باقی بماند به عنوان ارث میان ورثه تقسیم میشود.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص امکان عزل مادر از قیمومیت

♦  در پاسخ به پرسش شما باید گفت؛ چنانچه مدعی هستید که همسر برادرتان به عنوان قیم در انجام امور کوتاهی انجام میدهد، میتوانید با ارائه دلایل خود تقاضای عزل وی از سمت قیمومت را بنمایید.

♦  در خصوص سوال دوم شما نیز باید خاطر نشان کرد مطالبه مهریه توسط همسر برادرتان حق وی میباشد و هیچ گونه تضییع حقی نسبت به ورثه متوفی نمیباشد. و نمی توان عمل وی در این خصوص را بر علیه محجور و به ضرر وی توصیف نمود

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 88019244

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.