X
مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: جمعه 21 آبان 1400

 روش برخورد و شکایت عدم انجام تعهد و تحویل به موقع خودرو

مبلغ 17150000 تومان را به کسی دادم تا ماشین تیبا واسم بیاره اما ایشان 4 میلیون کمتر به نمایندگی داده و نمایندگی هم مبلغ چک های بنده رو برگشت زده و 4 فقره چک به ایشان دادم واسه ماشین و 2 فقره چک سفید امضا بدون مبلغ گرفته و اونها هم داده به نمایندگی و خودش امضا زده و الان شکایت کردیم دادگاه هم قرار منع تعقیب صادر کرده باید چکارکنم؟بهم گفتن باید شکایت حقوقی مطرح کنم .شکایت حقوقی مناسب در این مورد چی هست ؟ آیا اینکه امضای من رو توی چک های سفید زده جعل نیست ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 5501

شکایت عدم انجام تعهد و تحویل به موقع خودرو

  • شکایت عدم انجام تعهد زمانی موضوعیت پیدا می کند که در یک رابطه ی حقوقی شخصی در مقابل طرف دیگر انتقال مال، تسلیم مال، انجام دادن کار یا عدم انجام دادن کاری را برعهده بگیرد منتها آن را اجرا ننماید.
  • به موجب قانون در صورتی که شخص در یک قرارداد، انجام امری را متعهد می شود، این مسأله برای او تکلیف و برای طرف مقابل حقی ایجاد می کند که متعهد را ملزم به انجام تعهد می نماید. با این وجود، برای آنکه بتوان متعهد را به انجام تعهد ملزم نمود نیاز به وجود شرایطی می باشد که در ادامه به آنها می پردازیم.
  • برای انجام تعهد توسط متعهد، عقد باید پابرجا باشد؛ بقای عقد بدین معناست که رابطه ی حقوقی طرفین که منجر به ایجاد تعهد گردیده است باید پابرجا بوده و به علتی منحل نگردیده باشد در غیر این صورت تعهد سالبه ی به انتفاء موضوع می گردد و به پیروی از انحلال قرارداد تعهد نیز زایل می شود.
  • شرط دوم اجرای تعهد توسط متعهد این است که اجرای تعهد ممکن باشد؛ این ممکن بودن معیار عرفی دارد بدین معنا که اگر عرفا و عادتا انجام تعهد ممکن نباشد، عقدی که در آن تعهد به انجام امری غیرممکن شده باطل و فاقد اعتبار است.
  • شرط بعدی فرارسیدن زمان انجام تعهد است و پیش از رسیدن زمان اجرای تعهد، متعهد تکلیفی نداشته و نمی توان او را به انجام تعهد ملزم نمود. بنابراین با جمع شرایط مذکور، می توان الزام متعهد به انجام تعهد را خواستار گردید و در صورت امتناع او، شکایت عدم انجام تعهد را علیه او مطرح کرد.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص شکایت عدم تحویل به موقع خودرو

♦  در پاسخ به سوالی که طرح فرمودید و در رابطه با شکایت از عدم تحویل به موقع خودرو توسط متعهد باید گفت شما می باید دعوای الزام به ایفای تعهدات قراردادی را به طرفیت متعهد را اقامه نمایید و دادگاه صالح در این خصوص دادگاه محل اقامت خوانده یا دادگاه محل تنظیم قرارداد یا دادگاه محل اجرای قرارداد یعنی محل تحویل خودرو می باشد.

♦  پس از ارائه ادله و مدارک توسط شما به دادگاه، متعهد به موجب  حکم ملزم به ایفای تعهد تحویل خودرو می گردد.

♦  پس از قطعیت رأی، اجراییه صادر و به محکوم علیه ابلاغ می گردد تا نسبت به اجرای حکم اقدام نماید.

♦  لازم به ذکر است که هرچند تقدیم دادخواست الزام به انجام تعهد نوعی مطالبه است اما بهتر است قبل از این اقدام متعهدله مطالبه ی اجرای تعهد را بوسیله ی اظهارنامه رسمی از متعهد خواستار شود.

♦  در خصوص پرسشی که در خصوص چکتان بیان فرمودید باید گفت هرچند که شما چک را بدون امضا تحویل داده اید اما اعطای چک بدون امضا با اراده و آگاهی رضایت ضمنی یا تلویحی برای این کار محسوب شده بدین معنا که شما با این عمل بطور ضمنی به ایشان اجازه ی امضا داده اید؛ بنابراین مطابق ماده 523 قانون مجازات اسلامی این عمل جعل نبوه و مستوجب مجازات نمی باشد، هرچند ممکن است موجب ابطال چک گردد.

 

نمونه شماره 2 - الزام خودروساز و فروشنده خودرو به انجام تعهد تحویل

سلام. من در سال 96 با پرداخت 50 میلیون تومان و سود مشارکت سالانه 18 درصد اقدام به ثبت نام یک خودرو تیوولی از شرکت رامک خودرو کردم.مبلغ خودرو در زمان ثبت نام 102/900/000 تومان در قرار داد شرکت قید شده بود که قرار شد شرکت پس از 150 روز کاری پس از اخذ مابقی ثمن معامله خودرو را به اینجانب تحویل دهد.متاسفانه پس از گذشت 3سال شرکت بر خلاف مفاد قرارداد در خواست مبلغ 730 میلیون تومان در قبال تحویل خودرو را کرده است.از انجایی که تهیه چنین پولی در توان اینجانب نیست و از طرفی اخذ آن بر خلاف مفاد قرارداد شرکت است لذا از جنابعالی تقاضای راهنمایی جهت احقاق حقوق خود را دارم.

 

پاسخ - الزام فروشنده به تحویل خودرو

  • در این مورد قرارداد منعقده میان شما و شرکت باید مورد بررسی قرار گیرد.
  • چنانچه برای تخلف هر یک از طرفین قرار داد از مفاد آن ضمانت اجرایی پیش بینی شده باشد، مثل اینکه در صورت تاخیر در انجام تعهد هر یک از طرفین، وی باید مبلغ معینی را به عنوان خسارت تاخیر یا عدم انجام تعهد بپردازد. در این صورت میتوانید با مراجعه به دادگاه خسارت تعیین شده را مطالبه نمایید.
  • در غیر این صورت (عدم پیش بینی خسارت در قرارداد ) هم میتوانید به دادگاه مراجعه و خسارت تاخیر یا عدم اجرای تعهد را مطالبه نمایید که در این صورت تعیین میزان خسارت به عهده دادگاه خواهد بود.
  • در هر صورت میتوانید با استناد به قرارداد منعقده الزام طرف مقابل به انجام تعهد و تحویل خودروی خریداری شده را بنمایید.

 

 

مستندات قانونی - تعهدات قراردادی

ماده 219 قانون مدنی
عقودي که بر طبق قانون واقع شده باشد، بین متعاملین و قائم¬مقام آنها لازم الاتباع است مگر این که به رضاي طرفین اقاله یا به علت قانونی فسخ شود .


ماده 220 قانون مدنی
عقود نه فقط متعاملین را به اجراي چیزي که در آن تصریح شده است ملزم می نماید بلکه متعاملین به کلیه ي نتایجی هم که به موجب عرف و عادت یا به موجب قانون از عقد حاصل می شود ملزم می-باشند


ماده 221 قانون مدنی
اگر کسی تعهد اقدام به امري را بکند یا تعهد نماید که از انجام امري خودداري کند، در صورت تخلف، مسئول خسارت طرف مقابل است مشروط بر این که جبران خسارت تصریح شده و یا تعهد، عرفاً به منزله¬ي تصریح باشد و یا برحسب قانون، موجب ضمان باشد.


ماده 222 قانون مدنی
در صورت عدم ایفاي تعهد با رعایت ماده ي فوق، حاکم می¬تواند به کسی که تعهد به نفع او شده است اجازه دهد که خود او عمل را انجام دهد و متخلف را به تأدیه ي مخارج آن محکوم نماید.


ماده 226 قانون مدنی
در مورد عدم ایفاي تعهدات از طرف یکی از متعاملین، طرف دیگر نمی تواند ادعاي خسارت نماید مگر این که براي ایفاي تعهد مدت معینی مقرر شده و مدت مزبور منقضی شده باشد و اگر براي ایفاي تعهد، مدتی مقرر نبوده، طرف، وقتی می تواند ادعاي خسارت نماید که اختیار موقع انجام با او بوده و ثابت نماید که انجام تعهد را مطالبه کرده است.


ماده 227 قانون مدنی
متخلف از انجام تعهد وقتی محکوم به تأدیه خسارت میشود که نتواند ثابت نماید که عدم انجام، به واسطه¬ي علت خارجی بوده است که نمی¬توان مربوط به او نمود .


ماده 229 قانون مدنی
اگر متعهد به واسطه ي حادثه اي که دفع آن خارج از حیطه ي اقتدار اوست، نتواند از عهده ي تعهد خود بر آید، محکوم به تأدیه خسارت نخواهد بود.


ماده 237 قانون مدنی
هرگاه شرط در ضمن عقد، شرط فعل باشد اثباتاً یا نفیاً، کسی که ملتزم به انجام شرط شده است باید آن را به جا بیاورد و در صورت تخلف، طرف معامله میتواند به حاکم رجوع نموده تقاضاي اجبار به وفاي شرط بنماید.


ماده 238 قانون مدنی
هر گاه فعلی در ضمن عقد شرط شود و اجبار ملتزم به انجام آن غیرمقدور ولی انجام آن به وسیله شخص دیگري مقدور باشد، حاکم میتواند به خرج ملتزم موجبات انجام آن فعل را فراهم کند.


ماده 239 قانون مدنی
هر گاه اجبار مشروط علیه براي انجام فعل مشروط ممکن نباشد و فعل مشروط هم از جمله اعمالی نباشد که دیگري بتواند از جانب او واقع سازد طرف مقابل حق فسخ معامله را خواهد داشت.


ماده 47 قانون اجرای احکام
هرگاه محکوم به انجام عمل معینی باشد و محکوم ‌علیه از انجام آن امتناع ورزد و انجام عمل به توسط شخص دیگری ممکن باشد محکوم له می‌تواند تحت نظر دادورز (‌مامور اجرا) آن عمل را وسیله دیگری انجام دهد و هزینه آن را مطالبه کند و یا بدون انجام عمل هزینه لازم را به ‌وسیله قسمت اجرا از محکوم ‌علیه مطالبه نماید.
در هر یک از موارد مذکور دادگاه با تحقیقات لازم و در صورت ضرورت با جلب نظر کارشناس میزان هزینه و معین می‌نماید. وصول هزینه مذکور و حق‌الزحمه کارشناس از محکوم علیه به ترتیبی است که برای وصول محکوم به نقدی مقرر است.
‌تبصره- در صورتی که انجام عمل توسط شخص دیگری ممکن نباشد مطابق ماده ۷۲۹ آیین دادرسی مدنی انجام خواهد شد.


ماده ۵۲۳ قانون مجازات اسلامی
جعل و تزویر عبارتند از: ساختن نوشته یا سند یا ساختن مهر یا امضای اشخاص رسمی یا غیر رسمی خراشیدن یا تراشیدن یا قلم بردن‌یا الحاق یا محو یا اثبات یا سیاه کردن یا تقدیم یا تاخیر تاریخ سند نسبت به تاریخ حقیقی یا الصاق نوشته‌ای به نوشته دیگر یا بکار بردن مهر دیگری ‌بدون اجازه صاحب آن و نظایر اینها به قصد تقلب.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

ثبت امتیاز
نظرات

پنجشنبه, 22 دی,1401

حسین

سلام ماشینم قرار بوده توسط شرکت سایپا 3 ماهه تحویل بشه ولی هنوز هیچ اقدامی در خصوص تحویل صورت نگرفته من چکار میتونم بکنم. باتشكر

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.