X
مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: پنجشنبه 06 آبان 1400

 مفهوم تمکین و تاثیر ضرب و جرح و آسیب جسمی بر آن

باسلام.من 15 ماه پیش با شوهرم اختلاف پیدا کردم و من ازطریق دادگاه تمکین کردم و حدود 20 روز پیش شوهرم بودم و شوهرم من را با ضرب و جرح ازخانه بیرون کرد و من آسیب جسمی دیدم و من توسط پلیس و آمبولانس به بیمارستان منتقل شدم و شوهرم دوباره درخواست تمکین داده، قاضی این بار حکم را به نفغ من صادر میکنه یا به نفغ شوهرم ؟ آیا مرا مجبور به تمکین می کنند ؟ اگر به خانه ی شوهرم نروم چه می شود ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 9305

ضرب و جرح همسر و تمکین

 

تاثیر ضرب و جرح و کتک زدن شوهر بر تمکین

  • مطابق ماده ی 1105 قانون مدنی ریاست خانواده با مرد است و زن می باید از شوهر خود تمکین نماید (لازم به ذکر است که تمکین مختص به زن نیست و دو طرفه می باشد).تمکین به موجب قانون شامل تمکین عام و تمکین خاص می باشد.
  • تمکین عام حسن معاشرت و اطاعت از خواسته های مشروع همسر و زندگی در محل مورد نظر همسر بوده و منظور از تمکین خاص رابطه ی جنسی می باشد.
  • بنابراین هرگاه زن از تمکین امتناع نماید، به موجب قانون ناشزه نامیده شده و در این شرایط مرد می تواند به دادگاه مراجعه کرده و الزام تمکین زن را خواستار شود.
  • با این وجود، قانون در مواردی برای زن حق عدم تمکین قائل گردیده و تحت شرایطی بدون آنکه نفقه ی زن قطع گردد، او می تواند از تمکین در مقابل شوهر خودداری کند.
  • در این خصوص ماده 1115 قانون مدنی بیان می دارد که اگر بودن زن با شوهر در یک منزل متضمن خوف ضرر بدنی و یا مالی یا شرافتی برای زن باشد زن میتواند مسکن علیحده اختیار کند‌ و در صورت ثبوت مظنه ضرر مزبور محکمه حکم بازگشت به منزل شوهر نخواهد داد و مادام که زن در بازگشتن به منزل مزبور معذور است نفقه بر‌ عهده شوهر خواهد بود.
  • بنابراین ضرب و جرح و آسیب جسمانی از جانب شوهر موجب می شود تا زن اجازه ی عدم تمکین و سکونت در منزلی غیر از منزل شوهر داشته باشد بدون آنکه نفقه ی او قطع گردد.
  • مورد دیگری که قانون به زن اجازه ی عدم تمکین داده است ماده 1114 قانون مدنی است و آن در صورتی است که حق سکونت به زن داده شده باشد؛ در این شرایط شوهر ملزم به حضور در خانه¬ای است که زن تعیین می نماید و زن می تواند از حضور در خانه ی شوهر خودداری کند.
  • فراهم نکردن منزلی مناسب شأن زن، ابتلای مرد به امراض مقاربتی و جنسی، بیماری زن، انجام تکالیف واجب توسط زن، خروج برای درمان توسط زن نیز از مواردی است که مجوز عدم تمکین زن می باشد.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص تاثیر ضرب و جرح و آسیب جسمی بر تمکین

♦  در رابطه با سوالی که طرح فرمودید و تأثیر ضرب و جرح و کتک زدن شوهر باید گفت از آنجایی که در این شرایط زندگی زیر یک سقف با همسر برای شما همراه با خطر بوده و مطابق عبارت ماده 1115 قانون مدنی متضمن خوف ضرر بدنی برای شما می باشد، مانع قانونی برای عدم تمکین شما وجود داشته و بدون آنکه حق نفقه ی شما ساقط گردد می توانید در منزل جداگانه ای سکنی داشته باشید و دادگاه حکم بازگشت به منزل شوهر را نخواهد داد.

♦  همچنین در صورتی که برای مطالبه ی نفقه به دادگاه مراجعه نمودید و علیرغم صدور حکم به پرداخت نفقه، ایشان از پرداخت نفقه خودداری نمودند، شما می توانید برای طلاق یک طرفه اقدام نمایید. 

 

 

مستندات قانونی - تمکین و نفقه

ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی
همین که نکاح به طور صحت واقع شد روابط زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار میشود.

ماده ۱۱۰۳ قانون مدنی
زن و شوهر مکلف به حسن معاشرت با یکدیگرند.

ماده ۱۱۰۴ قانون مدنی
زوجین باید در تشیید مبانی خانواده و تربیت اولاد خود به یکدیگر معاضدت نمایند.

ماده ۱۱۰۵ قانون مدنی
در روابط زوجین ریاست خانواده از خصائص شوهر است.

ماده ۱۱۰۶ قانون مدنی
در عقد دائم نفقه زن به عهده شوهر است.

ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی
نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض.

ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی
هر گاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظائف زوجیت امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود.

ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی
زن باید در منزلی که شوهر تعیین میکند سکنی نماید مگر آنکه اختیار تعیین منزل به زن داده شده باشد.

ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی
اگر بودن زن با شوهر در یک منزل متضمن خوف ضرر بدنی و یا مالی یا شرافتی برای زن باشد زن میتواند مسکن علیحده اختیار کند‌ و در صورت ثبوت مظنه ضرر مزبور محکمه حکم بازگشت به منزل شوهر نخواهد داد و مادام که زن در بازگشتن به منزل مزبور معذور است نفقه بر‌عهده شوهر خواهد بود.

ماده ۱۱۱۶ قانون مدنی
در مورد ماده فوق مادام که محاکمه بین زوجین خاتمه نیافته محل سکنای زن به تراضی طرفین معین می‌شود و در صورت عدم ‌تراضی محکمه با جلب نظر اقربای نزدیک طرفین منزل زن را معین خواهد نمود و در صورتی که اقربایی نباشد خود محکمه محل مورد اطمینان را‌ معین خواهد کرد.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.