X
مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: شنبه 15 آبان 1400

 شکایت زوج مبنی بر باکره و دوشیزه نبودن زوجه

آیا شکایت زوج مبنی بر باکره نبودن زوجه پس از کذشت ۵ ماه از عقد نتیجه خواهد داشت؟با توجه به اینکه زوجه دارای بکارت حلقوی مدخوله می باشد و ۵ ماه از تاریخ عقد گذشته است.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 19727

شکایت دوشیزه نبودن زن

 

آیا زوج می تواند پس از عقد مدعی عدم دوشیزگی زن شود ؟ 

  • منظور از باکره بودن زن پیش از ازدواج این است که زوجه قبل از نکاح صاحب پرده بکارت بوده و مطلقا نزدیکی نداشته باشد. 
  • مطابق عرف کشور، وجود بکارت در زنی که شخص به خواستگاری او می رود و برای نخستین بار می خواهد ازداج نماید، جزء الزامات و شروط نکاح محسوب شده و فقدان آن ضمانت اجرا دارد. توضیح آنکه شرط شدن امری در عقد می تواند بطور ضمنی یا صریح باشد. 
  • در خصوص موضوع مطروحه، باکره بودن زوجه یا می تواند صراحتا در عقد شرط شود، مانند زمانی که در وکالت گرفتن از او در خطبه ی عقد او "دوشیزه ی مکرمه" اعلان می گردد، یا آنکه این شرط بطور ضمنی (با تبانی یا به حکم عرف) در عقد نکاح جزئی از اراده ی متعاقدین محسوب گردد بدون آنکه به آن تصریح گردد.
  •  بنابراین باکره بودن زوجه حتی اگر بدان تصریح نگردد نیز، به حکم عرف جامعه جزئی از اراده ی طرفین محسوب می شود و در چنین وضعیتی فقدان پرده ی بکارت موجب خیار تدلیس برای زوج می باشد. 
  • البته زوج می تواند بعد از آگاهی از باکره نبودن زوجه عقد را به همان صورت قبول نموده و بنابرا قاعده ی غرور، از زوجه مطالبه ی خسارت به میزان ارش زن باکره و ثبیه نماید.
  • برای فسخ نکاح با استناد به خیار تدلیس باید شرایطی وجود داشته باشد از جمله اینکه فقدان بکارت مسبوق به قبل از عقد نکاح باشد. برای اثبات ازاله ی بکارت زوجه پیش از عقد به دلیل اصل دوام نکاح، زوج مدعی محسوب شده و می‌بایست ادعای خود را مبنی بر اینکه عدم بکارت مربوط به پیش از عقد بوده و ازاله ی بکارت در فاصله ی بین عقد تا علم به فقدان بکارت صورت نگرفته است از طریق اقامه‌ی بینه یا اقرار خود زوجه ثابت نماید. همچنین می بایست مرد پیش از عقد نسبت به بکاره نبودن زوجه آگاه نبوده باشد چراکه در غیر این صورت حق فسخ او ساقط می گردد. 
  • برابر ماده 647 قانون مجازات چنانچه هر یک از زوجین قبل از عقد ازدواج طرف خود را به امور واهی از قبیل داشتن تحصیلات عالی، تکمن مالی، موقعیت‌اجتماعی، شغل و سمت خاص، تجرد و امثال آن فریب دهد و عقد بر مبنای هر یک از آن‌ها واقع شود مرتکب به حبس تعزیری از شش ماه تا دو سال‌محکوم می‌گردد.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص شکایت دوشیزه نبودن زوجه

♦  در پاسخ به پرسشی که طرح فرمودید باید گفت باکره نبودن زوجه فقط در صورتی ممکن است که خود طرف منکر آن نباشد و یا مدتی بسیار کوتاهی از عقد گذشته باشد و زوج که مدعی عدم بکارت است بتواند ثابت کند که به طور قطع نزدیکی صورت نگرفته است چراکه زوج مدعی محسوب شده و برای اثبات ادعای خود باید دلیل اقامه نماید.

 

تاثیر اثبات عدم دوشیزگی ایجاد حق فسخ برای مرد است که در این فرض به زن در صورت وقوع نزدیکی مهر المثل تعلق می گیرد و در صورت عدم وقوع زناشویی هیچ مهری تعلق نمی گیرد. 

 

نمونه سوال شماره 2  - دلیل ارجاع زوجه باکره به پزشکی قانونی در طلاق توافقی

من برای طلاق توافقی اقدام کردم. قاضی فرستاد برای پزشکی قانونی در صورتی که خانوم باکره بود. پزشکی قانونی گفته بود که باکره نیست رابطه داشتید.در صورتی که چنین نبوده. هم قاضی رای عدم امکان سازش رو داده. ولی اخر برگه نوشته مجری صیغه طلاق مکلف است زوجه رو به پزشکی قانونی بفرسته به نظرتون چرا دوباره میفرسته؟ خودش که فرستاده بود. یا اینکه چرا گفته مجری صیغه طلاق بفرسته؟ ایا اگه دختر باکره نباشه اسم من از شناسنامه اش حذف میشه؟ اسم اون چطور؟

 

پاسخ به پرسش مخاطب 

  • به نظر می رسد چون جواب معاینه بکارت مثبت بوده و همسر شما دوشیزه تشخیص نشده است قاضی برای احتیاط و محکم کاری و برخلاف رویه معمول بررسی بارداری را هم به پزشکی قانونی ارجاع داده. 
  • اصولا و موارد عادی پاسخ آزمایش خون در آزمایشگاه های معمولی یا آزمایشگاه مستقر در دادگاه پذیرفته می شود. 
  • قاضی به تشخیص خود ممکن است احراز عدم بارداری را به دفترخانه مجری طلاق بسپارد.
  • منظور از مجری طلاق دفترخانه طلاقی است که شما برای اجرای حکم به آن مراجعه می کنید.
  • برای حذف نام هر دوی شما از شناسنامه ها بستگی به پاسخ آزمایش و نظر قاضی دارد.

 

اطلاع از موارد فسخ نکاح و ازدواج

 

مستندات قانونی - شکایت زوج از زوجه در خصوص باکره نبودن

ماده ۲۲۵ قانون مدنی
متعارف بودن امری در عرف و عادت به طوری که عقد بدون تصریح هم منصرف آن باشد به منزله ذکر در عقد است.


ماده ۴۳۸ قانون مدنی
تدلیس عبارت است از عملیاتی که موجب فریب طرف معامله شود.


ماده ۱۱۲۸ قانون مدنی
هر گاه در یکی از طرفین صفت خاصی شرط شده و بعد از عقد معلوم شود که طرف مذکور فاقد وصف مقصود بوده برای طرف مقابل ‌حق فسخ خواهد بود خواه وصف مذکور در عقد تصریح شده یا عقد متباینا بر آن واقع شده باشد


ماده ۶۴۷ قانون مجازات اسلامی
چنانچه هر یک از زوجین قبل از عقد ازدواج طرف خود را به امور واهی از قبیل داشتن تحصیلات عالی، تکمن مالی، موقعیت‌اجتماعی، شغل و سمت خاص، تجرد و امثال آن فریب دهد و عقد بر مبنای هر یک از آن‌ها واقع شود مرتکب به حبس تعزیری از شش ماه تا دو سال‌محکوم می‌گردد.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.