X
مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: دوشنبه 04 بهمن 1400

 مجازات و عواقب قانونی توهین به مقدسات و رهبری

ببخشید بنده مشکلی برایم پیش امده بنده دو سال قبل در یک گروه تلگرام معاند توهین به مقدسات دین اسلام و مقام معظم رهبری و بنیان گذار جمهوری اسلامی انجام داده ام و سپس توبه نموده ام یک اتهامی هم دارم که پولشویی هست و بنده برای بزرگنمایی در همان گروه تلگرام گفته ام که 500 میلیون تومان پولشویی کرده ام در صورتی که چنین چیزی واقعیت ندارد در تاریخ 14 بهمن98 بازداشت شدم و یک ماه بازداشت موقت بودم الان به قید 500 میلیون وثیقه ازاد هستم سنمم 17 سال هست چند سوال داشتم اول اینکه صدور وثیقه به این مقدار (500 میلیون) برای قضیه پولشویی هست یا برای جرائم دیگرم؟دوم اینکه پرونده من در صلاحیت کدام دادگاه قرار خواهد گرفت و سوال اخرم اینکه با توجه به اینکه بنده در ان زمان پشیمان شده و توبه کرده احتمال دارد چه مجازاتی برای من در نظر گرفته شود ایا امکانش هست با جریمه نقدی پرونده بسته شود یا زندان خواهند داد؟؟؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 5076

تفسیر و توصیف حکم کیفری توهین به مقدسات و پولشویی

  • رکن قانونی جرم توهين به مقدسات در ماده 513 قانون مجازات اسلامی است. این ماده مقرر می دارد هر کس به مقدسات اسلام و یا هر یک از انبیاء عظام یا ائمه طاهرین(ع) یا حضرت صدیقه طاهره(س) اهانت نماید اگر مشمول حکم‌ ساب‌النبی باشد اعدام می‌شود و در غیر این صورت به حبس از یک تا پنج سال محکوم خواهد شد. ماده 262 قانون مجازات اسلامی بیان می دارد هر كس پيامبر اعظم (ص) و يا هريک از انبياء عظام الهی را دشــنام دهد يا قذف كند، ساب النبی است و به اعدام محكوم می شــود.
  • بنابراین می توان مشاهده نمود که در قانون مجازات اسلامی دو ماده (ماده ۲۶۲ کتاب دوم حدود مصوب 1392 و ماده ۵۱۳ کتاب پنجم تعزیرات مصوب 1375) در خصوص جرم توهین به مقدسات اسلامی وجود دارد، که یکی به طور خاص جرم سب النبي (ص)  (ماده ۲۶۲) و دیگری به طور عام جرم اهانت به مقدســات را بیان کرده اســت. 
  • علاوه بر این ماده، ماده 26 قانون مطبوعات مصوب 1379 مقرر داشته است که هر کس به وسیله مطبوعات به دین مبین اسلام و مقدسات آن اهانت کند، در صورتی که به ارتداد منجر شود، حکم ارتداد در حق وی صادر و اجراء و اگر به ارتداد نینجامد، طبق نظر حاکم شرع براساس قانون تعزیرات با وی رفتار خواهد شد.
  • در خصوص رکن مادی جرم توهین به مقدسات باید گفت برخلاف توهین ســاده که همیشه بزه دیده خاصی دارد، اهانت به مقدسات جزء جرایم بدون بزه دیده محســوب می شــود.
  • در واقع، توهین به مقدسات از جمله جرایمی است که شخص حقیقی یا حقوقی معینی مســتقیما از وقوع آن متضرر نمی شود.
  • منظور از مقدســات اسلام، در درجه اول ذات باری تعالی و پس از آن همه مکان ها، چیزها و اشخاصی هستند که از لحاظ موازین اسلام، مقدس و قابل احترام محسوب می شوند، مثل قرآن کریم یا کعبه یا مزار پیامبر و امامان (ع). 
  • ســوءنیت عام جرم توهین به مقدسات، عمد در توهین اســت و آگاهی توهین کننده نســبت به موهن بودن رفتار، شــرط است و قصد تحقیر و کوچک کردن، سوء نیت خاص توهین به مقدســات است.
  • بنابراین، بی توجهی و اظهار مبتنی بر اشتباه، مشمول جرم توهین به مقدسات مذهبی نیست. همچنین، علم مرتکب به موضوع نیز ضروری است، زیرا با توجه به گستردگی مقدسات مذهبی، علم و آگاهی مرتکب عمل به اینکه موهون جزء مقدسات مذهبی می باشد، لازم و ضروری است.
  • در خصوص جرم توهین به رهبری نیز باید گفت به موجب ماده 514 قانون مجازات اسلامی هر کس به حضرت امام خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی رضوان‌ا… علیه و مقام معظم رهبری به نحوی از انحاء اهانت نماید به حبس‌از شش ماه تا دو سال محکوم خواهد شد. 
  • لازم به ذکر است که توهین با الفاظ، انجام اعمالی مانند فعل، گفتار، اشاره صریح یا نوشتار یا حتی به شیوه الکترونیکی نیز قابل تحقق است. توهین کننده باید به توهین بودن عمل یا گفتاری که انجام می‌دهد آگاه باشد. همچنین او باید نسبت به کلمات و الفاظی که به کار می‌برد، آگاهی داشته باشد.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص مجازات توهین به رهبری و مقدسات

♦  در پاسخ به پرسشی که در خصوص مجازات و عواقب قانونی توهین به مقدسات و رهبری طرح نمودید باید گفت اینکه چرا مبلغ 500 میلیون به عنوان وثیقه تعیین شده و اینکه نگاه قاضی به اینکه اقرار شما در زمینه پولشویی بوده و یا اینکه نظر به توهین شما هم داشته یا نه نمی توان اظهارنظر دقیق کرد و بهترین کسی که به سوال شما می تواند پاسخ بدهد خود قاضی رسیدگی کننده است.

♦  با این وجود باید بدانید مبلغ 500 میلیون وثیقه برای جرم توهین به مقدسات با عرف قاضی منافات ندارد. در مورد اقرار خلاف واقع یا اقرار تؤام با بزرگنمایی نیز باید گفت اقرار وقتی برای اثبات دعوا است که نزد قاضی و در محکمه باشد و اقرار کننده قصد آن را داشته باشد.

♦  پس به نظر من اقرار شما در جمع دوستانتان در یک شبکه اجتماعی هیچ ارزش قضایی ندارد. البته توجه داشته باشید که در رسیدگی به پرونده های امنیتی و توهین علیه مقامات که قضات مخصوصی به آن رسیدگی می کنند (دادگاه انقلاب) نحوه رسیدگی خیلی  اصول حقوقی و قضایی تناسب ندارد و اصولا در سیستم فعلی رسیدگی قاعده مندی اتفاق نمی افتد. 

 

مستندات قانونی - توهین به مقدسات و رهبری

ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی
هر کس پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله وسلم و یا هریک از انبیاء عظام الهی را دشنام دهد یا قذف کند ساب النبی است و به اعدام محکوم می شود.
تبصره- قذف هر یک از ائمه معصومین علیهم السلام و یا حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها یا دشنام به ایشان در حکم سب نبی است.

ماده ۵۱۳ قانون مجازات اسلامی
هر کس به مقدسات اسلام و یا هر یک از انبیاء عظام یا ائمه طاهرین(ع) یا حضرت صدیقه طاهره(س) اهانت نماید اگر مشمول حکم‌ ساب‌النبی باشد اعدام می‌شود و در غیر این صورت به حبس از یک تا پنج سال محکوم خواهد شد.

ماده ۵۱۴ قانون مجازات اسلامی
هر کس به حضرت امام خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی رضوان‌ا… علیه و مقام معظم رهبری به نحوی از انحاء اهانت نماید به حبس‌از شش ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.
ماده 26 قانون مطبوعات
هر کس به وسیله مطبوعات به دین مبین اسلام و مقدسات آن اهانت کند، در صورتی که به ارتداد منجر شود، حکم ارتداد در حق وی صادر و اجراء و اگر به ارتداد نینجامد، طبق نظر حاکم شرع براساس قانون تعزیرات با وی رفتار خواهد شد.

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

راه های تماس و ارتباط با وکیل برای جرم توهین و جرایم کیفری

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.