X
مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 07 اردیبهشت 1400

 ارث برادران از یکدیگر و برادر از برادر چگونه است ؟

با سلام و خسته نباشید. دو عمو داشتم اولی خیلی وقت پیش فوت کرد، و دارای فرزندانی است، عموی دوم من مدتی بعد از او فوت کرد، اما بچه‌دار نبود. خانه‌ای از او باز ماند، که خانه را به بابای من منتقل کرده بودند و این انتقال بطور رسمی و در دفاتر آن زمان ثبت شده است. حالا پدر من نیز فوت کرده است. و فرزندان عموی اول من، ادعای 50 درصد ارث (خانه عموی من که فاقد فرزند بود) را دارند، سوال من این است که آیا این حق آنان در مورد سهم ارث عمو قانونی ایست؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 516

سهم ارث برادر

 

تقسیم ارث برادر بین برادران

  • افراد در طول حیات خود میتوانند هر یک از اموال خود و یا تمامی آن را به هر شخصی که تمایل دارند منتقل نمایند. در این صورت بدیهی است وارثین شخص متوفی از اموال مذکور ارثی نخواهند برد.
  • چنانچه عموی شما در زمان حیاتش خانه خود را به پدرتان منتقل نموده، خانه متعلق به پدرتان بوده و پس از فوت پدرتان، متعلق به ورثه ایشان (ورثه پدرتان) میباشد. 
  • در هر حال چنانچه عموی دومتان زمانی فوت شده اند که عموی اولتان فوت شده بودند و پدرتان در آن زمان زنده بود کلیه دارایی ایشان چنانچه پدر و مادر و همسری نیز نداشتند، به پدر شما و سایر خواهران و یا برادران زنده در زمان فوت ایشان میرسید.
  • پس نتیجه اینکه در هر حال فرزندان برادری که قبلا فوت شده در فرض این مسئله ارث نخواهند برد حتی اگر این مال به نام عموی فوت شده شما باقی مانده بود هم آنها سهم و حقی نسبت به این مال نداشتند.
  • به طور کلی برادرها زمانی ارث می برند که برای متوفی در زمان فوت ورثه ای از طبقات و درجات نزدیکتر (مثلا فرزند یا پدر یا مادر یا همسر) وجود نداشته باشد.
  • به اصطلاح فرزند،پدر و مادر حاجب و مانع ارث بردن طبقات و درجات بعد می شوند ولی زوجه چنین ویژگی ای ندارد و در نبود فرزند برای متوفی حداکثر سهم خود را می برد و مابقی ارث برای ورثه طبقات و درجات بعدی است.
  • برادران و خواهران در درجه اول از طبقه دوم ارث قرار می گیرند و در صورت وجود هر شخص از درجات طبقه اول (پدر، مادر، فرزند) ، ایشان ارثی نخواهند برد.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص نحوه ارث بری برادران از یکدیگر

♦  مطابق آنچه که گفته شد برای فرزندان عموی دیگر شما هیچ گونه حقی در این زمینه متصور نمیباشد. زیرا با انتقال اموال (از جمله فروش یا هبه یا صلح یا ...) دیگر آن اموال در دارایی های شخص نیستند و به پدر شما منتقل شده است و پس از فوت پدرتان این اموال تحت تصرف ورثه وی یعنی شما (و خواهر، برادر و مادرتان در صورت وجود) قرار می گیرد. و فرزندان عموی دیگر شما نمی توانند هیچ ادعایی در این خصوص داشته باشند.

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.