X
مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: شنبه 04 اردیبهشت 1400

 تخلیه ملک تجاری طبق قانون روابط موجر و مستاجر سال 1356 چگونه است ؟

با سلام. بنده صاحب ملک که دارای چهار مغازه بوده و یک مغازه در اختیار من بوده و سه مغازه دیگر پیرو سند عادی سرقفلی داده شده است این ملک را حدود 18 سال پیش خریده ام و سند و مالکیت مغازه ها بنام بنده میباشد و مواردی که برای تخلیه وجود دارد 1- مستاجران حدود 18 سال است که حتی یک ریال اجاره بها نداده اند حتی به مالک قبلی هم داده نشده است 2-دو باز در سالهای اول خرید ملک اظهارنامه فرستاده ام ولی مدارک ان موجود نیست 3- مستاجران برای مغازه ها امتیازات انشعابات اب و گاز خریده و آن را اجرا نموده اند که در این مورد صورتجلسه بدون اجازه بودن انها توسط پلیس 110 موجود است 4-مستاجران اقدام به تعویض کامل درب های ورودی که درب های آهنی و المینیومی ورودی را به شیشه سکورت تبدیل نموده اند و حتی کرکره دستی مغازه را تعویض و به کرکره برقی تبدیل نموده اند 5-مستاجران اقدام به تعمیرات داخلی اعم از کاشی کاری یا سنگ کاری کف مغازه و دیوارها و .... نموده اند که عکس انها موجود است 6-یکی از مستاجران مغازه را چند سال است که اجاره میدهد ایا میتوان با استناد به شش مورد اشاره شده فوق ، به راحتی و بر اساس قانون روابط و موجر مستاجر بدون دادن مبلغی برای انها تخلیه گرفت و در صورت پرداخت هزینه برای تخلیه به چه عناوینی باید هزینه پرداخت شود و گرفتن حکم تخلیه ملک تجاری برای آنها حدوداً چه مدت طول میکشد ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 1816

تخلیه مغازه

 

روش تخلیه ملک تجاری به موجب قانون روابط موجر و مستاجر 1356

  • چنانچه مستاجر در مهلت مقرر قانونی نسبت به پرداخت اجاره بهاء اقدام نکند موجر برای درخواست تخلیه باید ابتدا اظهارنامه ای مبنی بر پرداخت قسط یا اقساط عقب افتاده به مستاجر ارسال نماید، سپس بعد از گذشت ده روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه و عدم پرداخت قسط یا اقساط معوقه توسط مستاجر، از طریق دفاتر اسناد رسمی در صورتی که اجاره نامه رسمی است و یا از طریق دادگاه در صورتی که اجاره نامه عادی است نسبت به تخلیه مستاجر اقدام نماید؛ بنابراین لازمه تخلیه مستاجر از این نظر ارسال اظهارنامه به مستاجر و گذشت ده روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه است.
  • به موجب قسمت اخیر بند 9 ماده 14 در صورتی که مستاجر قبل از صدور حکم دادگاه اضافه بر اجاره بهای معوقه صدی بیست آن را به نفع موجر در صندوق دادگستری تودیع نماید حکم به تخلیه صادر نمی شود ولی هر مستاجر فقط یک بار می تواند از این ارفاق استفاده کند.
  • در صورت تخلیه به دلیل عدم پرداخت اجاره بها مستاجر مستحق دریافت هیچ بخشی از سرقفلی نمیباشد.
  • ماده 19 قانون روابط موجر و مستاجر عنوان میدارد: در صورتی که مستأجر محل کسب یا پیشه یا تجارت به موجب اجاره‌نامه، حق انتقال سرقفلی به غیر داشته باشد می‌تواند برای همان شغل یا‌مشابه آن منافع مورد اجاره را با سند رسمی به دیگری انتقال دهد. ‌هر گاه در اجاره‌نامه حق انتقال به غیر سلب شده یا اجاره‌نامه‌ای در بین نبوده و مالک راضی به انتقال به غیر نباشد باید در مقابل تخلیه مورد اجاره، حق‌ کسب یا پیشه یا تجارت مستأجر را بپردازد و الا مستأجر می‌تواند برای تنظیم سند انتقال به دادگاه مراجعه کند.
  • در صورت تخلیه به موجب انتقال مورد اجاره مستاجر مستحق دریافت نیمی از حق کسب و پیشه و تجارت میباشد.
  • علاوه بر موارد مذکور میتوانید ملک را به موجب نیاز شخصی و همچنین احداث بنا تخلیه نمایید که این امر مستلزم پرداخت کلیه مبلغ حق کسب و پیشه و تجارت میباشد.
  • سایر مواردی که عنوان نموده اید هیچ یک دلیل موجهی برای تخلیه عین مستاجره نمیباشند.

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.