X
مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 09 فروردین 1401

 امکان اعتراض، تجدیدنظر و شکایت از رأی قطعی

اینجانب ملکی از پدرم در سال 83 خریداری نموده با قولنامه عادی ولی متاسفانه پدرم در سال 86 فوت کردن و موفق به تنظیم سند نشدم و تا سال 92 مادرم در خانه سکونت داشت و به احترام او هیچ درخواستی برای اثبات مالکیت ننمودم در سال 97 درخواست اثبات مالکیت و تنظیم سند دادم که تعدادی از وراث مخالفت و تعدای هم موافقت نمودن و قولنامه دستی من وتایید کردن دو بار هم از سوی دادگاه به کارشناس دادگستری ارجاع داده شد که هر دو صحت قولنامه را تایید کردن در دادگاه بدوی حکم به نفع من صادر گردید و احدی از وراث اعتراض کردن که به دادگاه تجدید نظر استان فرستاده شد آنجا هم حکم قطعی شد یکی از وراث که رضایت داده بود و معترض نبود و قولنامه را در دادگاه بدوی تایید کرده. بعد از رای دادگاه تجدید نظر به حکم اعتراض کرده و دلایل که نوشته ملک بصورت ثمن رد و بدل شده و چرا رسید یا پرینت بانکی به دادگاه داده نشده و چرا در زمان حیات پدرم من اقدام به تنظیم سند نکردم و یکی از شاهیدن بعلت تصادف سوء سابقه دارد و گفته قبول ندارم و اینکه مورثین دیگر از دست من شاکی هستند که چرا در دادگاه بدوی اعلام رضایت کرده ام و گفته نه شاهدین قبول دارم ونه رد بدل پول و اینکه ایا میشود با دو نفر شاهد ملکی را به ذیگری انتقال داد در حالیکه ملک متعلق به تمام فرزندان مرحوم پدرم هست از سال 92 تا الان درگیر این پرونده هستم و بعد از مهلت 20 روز از مهلت اعتراض اقدام کرده و دادگاه تجدید نظر هم پرونده را ثبت کرده حالا نمیدانم تا کی درگیر این پرونده خواهم بود ؟ و امکان شکایت از رای قطعی وجود دارد ؟ دادگاه تجدید نظر دوباره چی خواهد بود ممنون میشوم اگه من را راهنمایی و یا نظر خودتان را ابراز نماید که چه خواهد شد سپاسگذارم.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 4533

اعتراض به رای

 

امکان شکایت از رای دادگاه تجدید نظر

  • طبق اظهارات جنابعالی هم در دادگاه بدوی و هم در دادگاه تجدیدنظر، رای به نفع شما مبنی بر الزام سایر ورثه به تنظیم سند رسمی ملکی که از پدرتان خریداری کرده اید صادر گردیده است. بنابراین با صدور رای قطعی از دادگاه تجدیدنظر، رای صادر قابل شکایت از طرق عادی شکایت از آرا نمیباشد.
  • اما طرق دیگری برای شکایت از آرا وجود دارند که طرق فوق العاده شکایت از آرا نامیده میشوند. یعنی اصولا هیچ رایی پس از قطعیت قابل اعتراض نمیباشد مگر آنکه به موجب قانون چنین مجوزی صادر شده باشد. 
  • طرق فوق العاده شکایت از آرا عبارتند از فرجامخواهی و اعاده دادرسی و اعتراض ثالث.
  • ماده 368 قانون آیین دادرسی مدنی بیان میدارد:

آرای دادگاههای تجدید نظر استان قابل فرجام خواهی نیست مگر در موارد زیر:

احکام راجع به اصل نکاح و فسخ آن، طلاق، نسب، حجر و وقف.

  • ماده 426 قانون آیین دادرسی مدنی جهات اعاده دادرسی را بیان نموده است:

۱- موضوع حکم مورد، ادعای خواهان نبوده باشد.
۲- حکم به میزان بیشتر از خواسته صادر شده باشد.
۳- وجود تضاد در مفاد یک حکم که ناشی از استناد به اصول یا به مواد متضاد باشد.
۴- حکم صادره با حکم دیگری در خصوص همان دعوا و اصحاب آن، که قبلا توسط همان دادگاه صادر شده است متضاد باشد بدون انکه سبب قانونی موجب این مغایرت باشد.
۵- طرف مقابل درخواست کننده اعاده دادرسی حیله و تقلبی به کار برده که در حکم دادگاه موثربوده است.
۶- حکم دادگاه مستند به اسنادی بوده که پس از صدور حکم جعلی بودن انها ثابت شده باشد،
۷- پس از صدور حکم، اسناد و مدارکی به دست اید که دلیل حقانیت درخواست کننده اعاده دادرسی باشد و ثابت شود اسناد و مدارک یاد شده در جریان دادرسی مکتوم بوده و در ا ختیار متقاضی نبوده است.

  • با توجه به مطالب مذکور در مورد رای صادره مبنی بر الزام به تنظیم سند رسمی تنها امکان اعاده دادرسی به یکی از جهات مذکور در قانون وجود دارد. 
  • ماده 438 قانون آیین دادرسی مدنی بیان میدارد: هرگاه پس از رسیدگی، دادگاه درخواست اعاده دادرسی را وارد تشخیص دهد، حکم مورد اعاده دادرسی را نقض و حکم مقتضی صادر می نماید. در صورتی که درخواست اعاده دادرسی راجع به قسمتی از حکم باشد، فقط همان قسمت نقض یا اصلاح می گردد. این حکم از حیث تجدیدنظر و فرجام خواهی تابع مقررات مربوط خواهد بود.
  • بنابراین اینکه رای صادره به موجب اعاده دادرسی نقض شود و یا نشود بسته به دلایل ابرازی شخص شاکی و نظر قاضی رسیدگی کننده دارد.
  • اما در مورد اینکه امکان انتقال ملکی که متعلق به پدرتان بوده به شما باید گفت بله هر شخص در زمان حیات خود امکان اداره اموال خود را دارد و میتواند اموالش را به هر شخص که مایل باشد ( خواه یکی یا چند نفر از ورثه باشد و خواه غیر ورثه) منتقل نماید. اما مهم این است که معامله واقع شده چه در قالب قرارداد بیع یا خرید و فروش باشد چه عقد صلح و ... صحیحا واقع شده باشد.

 

 

نمونه سوال 2 -  اعاده دادرسی و اعتراض به رای دادگاه تجدیدنظر

بنده قراردادی تحت عنوان مشارکت در ساخت در مشاور املاک با شخصی منعقد نمودم و در دفتر اسناد رسمی نیز ثبت گردید ولی به لحاظ اینکه متن سند تنظیمی در دفتر خانه دارای شروطی بود مورد توافق قرار نگرفت و سند تنطیمی (وکالت فروش بلاعزل) به وی تفویض گردید و قرارداد املاک نیز منحل شد. بعد از گذشت چند روز توافقی حاصل شد و قرارداد دیگری در مشاور املاک بغیر از املاک اول تنظیم گردید و وکالت فروش بلاعزل دیگری در دفتر خانه بغیر از آن دفتر خانه تنظیم و به امضا طرفین رسید. نهایتا ایشان اقدام به فروش ۳ طبقه متعلق به اینجانب را کرد که با طرح دعوای ابطال قرارداد ثانوی از سوی اینجانب در شعبه ۵ دادگاه حقوقی اردبیل رسیدگی و رای به ابطال معامله ثانوی صادر شد با استدلال قاضی محترم به اینکه طبقات در سهم خواهان قرار دارد و خوانده مجوزی به چنین معامله ای را نداشته. با تجدید نظر خواهی و ارسال لایحه و تبادل لوایح نهایتا دادگاه تجدید نظر با استناد به اینکه طی سندی اینجانب وکالت نامه را تفویض کردم رای بدوی نقض گردید. حال ان سند همان تفویض وکالتی است که بدلیل شروط مندرج مورد توافق قرار نگرفته بود و کلا قرارداد و وکالت نامه باطل گردیده بود که ایشان در لایحه ارسالی هم اشاره ای نکرده بود که بنده دفاعی در این خصوص کرده باشم و سند مذکور بعد از تبادل لوایح به پرونده اضافه شده بود شعبه تجدید نظر تطمیع شده است. که اعاده دادرسی بنده را نپذیرفت و بعد از عوض شدن قضات آن شعبه اعاده دادرسی نمودم که گذشت زمان دلیل عدم پذیرش اعاده شد ولی با این توصیف که کاملا به وکالت نامه فاقد اعتبار که در رای موثر بوده و وکالت نامه دارای اعتبار که مورد منافع بنده است اشاره شده. در خصوص باطل کردن وکالت نامه فاقد اعتبار از طریق دادگاه یا هرگونه اقدام دیگری راهنمایی میخواستم. کل دارایی خودم و پدرم بابت احداث ساختمان مورد قرارداد (۶طبقه) از دستم رفته و حتی هزینه مشاوره با وکیل را ندارم چه برسد به گرفتن وکیل. خواهشمندم راهنمایم کنید.

پاسخ وکیل :

♦  آنطور که مشخص است و به نظر می رسد شما دنبال راهی برای اعتراض به رای دادگاه تجدیدنظر و اثبات بی اعتباری آن هستید، در این خصوص دو راه حل پیشنهاد می شود : 

1- اول برای ابطال وکالتنامه ای که مدعی هستید بی اعتبار بوده است اقدام نمایید و پس از آن ظرف 20 روز پس از قطعیت رای راجع به اثبات بی اعتباری وکالتنامه اقدام به تقدیم درخواست اعاده دادرسی بنمایید.

2- راساً در خصوص رای دادگاه تجدیدنظر اقدام به ثبت درخواست اعمال ماده 477 (روش خاصی برای اعاده دادرسی بدون نیاز به رعایت مهلت و دلیل خاص و احصا شده) بنمایید.

 

 ارتباط با وکیل جهت شکایت و اعتراض به آراء محاکم  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.