X
مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: جمعه 17 دی 1400

 امکان اعتراض به نظریه پزشکی قانونی – میزان دیه و جراحات

مادرم زیر پل هوایی با موتور تصادف کرده با دو سر نشین کارشناس ۵۰_۵۰زده دیه دو سرنشین باهم ۵۰ میلیون ودیه مادرم هم ۵۰ میلیون میشه یر به یر میشیم میخواستم ببینم میتونیم به هیئت سه نفره، اعتراض کنیم ممکنه به ضرر ما باشه یا نه و ممکنه ۱۰۰ درصد مقصر باشند اخه سرعتشون زیاد بوده و گواهینامه نداشتن مادر من آرتروز شدید داره از پله ها نمیتونه بره بالا موندیم اعتراض کنیم یا نه ؟

 

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 8039

آیا می توان به نظریه پزشکی قانونی اعتراض نمود ؟

  • یکی از نگرانی‌های اصلی راننده‌ها، تصادف و آسیب‌های جانی و مالی بعد از آن است.اگر تصادف باعث نقص عضو، از دست رفتن افراد یا خسارت‌های سنگین مالی به ماشین مقابل یا اموال و دارایی‌های دیگران شود، باید پیش‌ از هر چیز با افسر راهنمایی و رانندگی تماس گرفته شود.
  • افسر بعد از بررسی حادثه،‌ مقصر را مشخص می‌کند و کروکی می‌کشد. در خسارت‌های مالی بیشتر از 16 میلیون تومان و خسارت‌های جانی داشتن کروکی ضروری است.پس از تعیین حکم و صدور رای دادگاه، اگر هیچکدام از دو طرف اعتراضی به مقدار دیه تعیین شده نداشتند، باید برگه رای دادگاه تحویل شرکت بیمه داده شود.
  • مدارک توسط کارشناسان شرکت بیمه به‌طور کامل بررسی می‌شود و پس از تایید، دیه اعلام شده به صورت کامل به فرد آسیب‌دیده پرداخت خواهد شد.
  • طبق سوال طرح شده توسط شما باید گفت که براساس قانون پرداخت دیه در تصادف‌ها، برای خدمت‌رسانی بهتر به فرد آسیب‌دیده شرکت‌های بیمه دست‌کم 50 درصد از میزان دیه را به فرد زیان‌دیده یا صدمه‌دیده پرداخت می‌کنند و مابقی مبلغ هم بعد از صدور نتیجه دادگاه پرداخت می‌شود.
  • در مورد تصادفات منجر به‌فوت نیز، با توجه به اینکه میزان دیه قطعی هر سال از سوی قوه قضاییه مشخص می‌شود، شرکت‌های بیمه می‌توانند با طرفین حادثه و به صورت توافقی برای پرداخت مبلغ مشخص‌شده توافق کنند و نیازی به رای مراجع قضایی و انتظامی نداشته باشند.
  • ادعای بیمه دیه 50/50 در تصادفات زمانی مطرح می‌شود که پلیس یا کارشناس بیمه تشحیص می‌دهد، مسئولیت – یا تقصیر – تصادف به‌طور مساوی بین رانندگان تقسیم شده است. دراین‌صورت ارزش کلی دیه آسیب‌های وارد شده به‌صورت کامل محاسبه می‌شود اما فرد زیان‌دیده فقط 50 درصد از این مبلغ را از شرکت بیمه طرف مقابل دریافت می‌کند.
  • البته پنجاه درصد مابقی دیه مخصوصا در مورد موارد منجر به فوت، از طرف صندوق تامین خسارت‌های بدنی قابل جبران است.برای گرفتن دیه آسیب ناشی از ضرب‌ و‌ جرح ابتدا باید شکایت‌نامه‌ای نوشته و در آن به‌روشنی درخواست دیه را اعلام کنید.
  • سپس این متن شکایت را در یکی از دفاتر قضایی به‌صورت رسمی ثبت کنید. البته برای ثبت رسمی شکایت خود باید با کلانتری محلی که در آن مورد ضرب‌ و جرح قرار گرفتید مراجعه کنید یا اگر آثار ضرب‌ و جرح مثل کبودی، تورم و پارگی در بدن شما پیداست به پزشکی قانونی مراجعه کنید و این آسیب‌ها را توسط یک پزشک معتمد نهاد قضایی ثبت کنید.
  • در نهایت پس از ارسال پرونده شکایت شما به دادسرا، قاضی بر اساس نظر پزشکی قانونی درباره میزان دیه‌ای که باید به شما پرداخت شود تصمیم‌گیری کرده و رای نهایی را صادر می‌کند.
  • به‌ طور کلی معمولا صدور رای نهایی در مورد دیه خسارت‌های تصادفات یک هفته پس از آخرین جلسه دادگاه است. اگر هیچ‌کدام از طرفین نسبت به این رای اعتراضی نداشته باشید پس از مهلت 20 روزه برای ثبت اعتراض احتمالی، این رای قابل اجرا خواهد بود.
  • البته تا زمانی که پزشکی قانونی به شما تاریخ مراجعه بعدی می‌دهد، امکان دریافت دیه کامل را ندارید. چون باید برای پزشکی قانونی و دادگاه مشخص شود بهبود آسیب‌های شما بدون بر جای‌ گذاشتن عیب بوده یا رد و نشانی از آسیب‌ها در بدن شما باقی مانده است.
  • نظام خاص جبران خسارت های مالی در سال 1395 با اصلاح قانون بیمه اجباری اولا پرداخت دیه را صرف نظر از جنسیت و دین زیان دیده به میزان مرد مسلمان تعیین کرده است و ماده 10 قانون بیمه اجباری نیز موید همین نظراست.
  • در واقع با عنایت به قانون مجازات اسلامی دیات، پرداخت دیه یکسان به تمامی زیان دیدگان به این نحو تامین شد که علاوه بر دیه مقرر شرعی که به ترتیب مقرر قانونی پرداخت آن به عهده جانی است نظام حقوقی مابقی دیه را تا میزان دیه مرد مسلمان از طریق صندوق خسارات بدنی بر عهده می گیرد و ماده 551 قانون مجازات اسلامی نیز موید همین نظر است.

 

 

مستندات قانونی - اعتراض به کارشناس تعیین دیه

ماده ۱۰قانون بیمه اجباری

بیمه گر مکلف است در ایفاء تعهدات مندرج در این قانون خسارت وارده به زیان دیدگان را بدون لحاظ جنسیت و دین تا سقف تعهدات بیمه نامه پرداخت کند. مراجع قضایی موظفند در انشای حکم پرداخت دیه، مبلغ مازاد بر دیه موضوع این ماده را  به  عنوان بیمه حوادث درج کنند.


ماده ۳۴قانون بیمه اجباری

در حوادث رانندگی منجر به خسارت بدنی غیر از فوت، در صورت مطالبه زیان دیده، پس از دریافت گزارش کارشناس راهنمایی و رانندگی و یا پلیس راه و یا کمیسیون جلوگیری از سوانح راه آهن موضوع تبصره (۲) ماده (۲) قانون دسترسی آزاد به شبکه حمل و نقل ریلی مصوب ۶/۷/۱۳۸۴ (در خصوص حوادث مربوط به قطارهای شهری و بین شهری) و پزشکی قانونی، بیمه گر وسیله نقلیه مسبب حادثه و یا صندوق، حسب مورد مکلفند بلافاصله حداقل پنجاه درصد(۵۰%) از دیه تقریبی را به اشخاص ثالث زیان دیده پرداخت  کرده و باقی مانده آن را پس از معین شدن میزان قطعی دیه با رعایت مواد (۳۱) و (۳۲) این قانون بپردازند.


ماده ۵۵۱ قانون مجازات اسلامی
دیه خنثای ملحق به مرد، دیه مرد و دیه خنثای ملحق به زن، دیه زن و دیه خنثای مشکل، نصف دیه مرد به علاوه نصف دیه زن است.
تبصره- در کلیه جنایاتی که مجنیٌ علیه مرد نیست، معادل تفاوت دیه تا سقف دیه مرد از صندوق تامین خسارتهای بدنی پرداخت می شود.

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.