X
مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: پنجشنبه 02 دی 1400

 امکان استفاده از پارکینگ اختصاصی و فضاهای مشاع ساختمان

آپارتمان ما چهار واحد دارد و تنها طبقه سوم و چهارم پارکینگ دارند، ما طبقه اول زندگی می کنیم و پارکینگ نداریم، من یک موتور دارم و می خواهم گوشه ای از پارکینگ اون رو بذارم اما طبقه سوم و چهارم با اینکه مزاحمتی برای آنها ندارد می گویند شما پارکینگ ندارید و نمی گذارند. باتوجه به اینکه طبق قانون شهرداری باید برای هر واحد یک پارکینگ ساخته می شده که نشده و اینکه بالاخره زمینی که ساختمان بر روی آن ساخته شده مشاع است و پارکینگ هم روی همین زمین بنا شده است، ما می توانیم اقدام قانونی ای انجام دهیم ؟ ضمنا آیا تمام پارکینگ در سند اختصاصی این دو طبقه ذکر شده و قسمت مشاعی ندارد ؟ یا اگر قسمت مشاعی هم داشته باشد ما نمیتوانیم موتور بگذاریم ؟

 

 

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 10590

آیا استفاده از مشاعات نیاز به رضایت سایرین دارد ؟

  • مطابق قانون تملک آپارتمان ها، مالکیت ساختمان به دو بخش مالکیت قسمت های اختصاصی و مالکیت قسمت های مشترک(فضای مشاع) تقسیم می شود.
  • همچنین مطابق قانون فوق الذکر، هر قسمتی از ساختمان که در سند، مالکیتی برای آن قید نشده است و به صورت مشترک مورد استفاده ی تمام مالکین و همسایگان قرار می گیرد از قبیل ورودی پارکینگ، حیاط و...،  مشاعات ساختمان محسوب می شود.
  • نکته مهم و قابل توجه این است که مشاعات ساختمان مختص به واحد و مالک خاصی نیست و در بین همه ی ساکنین و مالکین قانونی آن ساختمان مشترک است. فضاهای مشاع ساختمان، قابل انتقال نیستند و هر مالک یا به اندازه مساحت آپارتمان و یا نسبت مالکیت خود با توجه به عرصه و اعیان ساختمان، در این قسمت ها به طور مشترک و مشاعی سهم دارد.
  • مطابق آیین نامه اجرایی قانون یادشده، این نکته مفهوم می گردد که استفاده مالکین و همسایگان از مشاعات ساختمان نباید مانعی برای استفاده سایرین باشد و سبب آزار و اذیت سایر همسایه ها شود.
  • همچنین هیچ یک از مالکین و همسایگان اجازه تصرف فضاهای مشاع ساختمان را ندارد مگر اینکه با سایر مالکین توافق کرده و اجازه و رضایت آن ها را در این خصوص کسب کرده باشد در غیر این صورت اقدام او مطابق قوانین و مقررات، تصرف عدوانی محسوب می شود.
  • در خصوص پارکینگ ساختمان نیز باید توجه داشت که مالکیت آن یا به صورت اختصاصی است، یعنی پارگینکی که مساحت و موقعیت آن به طور دقیق در سند مالکیت درج شده است و یا جزء فضاهای مشاع ساختمان و در مالکیت مشترک ساکنین قرار دارد.
  • باید توجه داشت که در قسمت فضاهای مشاع ساختمان هیچ فردی حق گذاشتن وسیله نقلیه ندارد مگر اینکه همه ساکنین آن ساختمان راضی باشند و حتی اگر یک نفر مخالف این موضوع باشد،امکان پارک نمودن ماشین یا موتور وجود ندارد و در صورت پارک نمودن، ساکنین دیگر می توانند به دادگاه مراجعه نموده و از این شخص شکایت نمایند.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص استفاده از پارکینگ اختصاصی و فضاهای مشاع ساختمان

♦  در خصوص سوال شما راجب امکان استفاده از پارکینگ اختصاصی و فضاهای مشاع ساختمان باید گفت، مطابق قانون تملک آپارتمان ها و آيين‌نامه اجرايي مربوط به آن، جزئیات نقاط و مشخصات فضاهای اختصاصی، مشاعی و پارکینک هر یک از واحدها در صورتمجلس تفکیکی ذکر می شود و قاعدتا به هر واحد یک پارکینک اختصاص داده می شود.
♦  توجه داشته باشید، از آنجایی که در سند مالکیت، برای شما پارکینگ در نظر گرفته نشده است،  استفاده شما از فضای مشاعی به عنوان فضای اختصاصی مانند این که در بخشی از پارکینگ وسیله نقلیه خود را  پارک نمایید به نحوی که این امر بدون اجازه حتی یکی از ساکنین ساختمان باشد، غیر قانونی بوده و حتی ممکن است از مصادیق تصرف عدوانی در مشاعات محسوب شود.

 

 

مستندات قانونی - استفاده از مشاعات ساختمان

اصل 40 قانون اساسی

هیچ‌کس نمی‌تواند اعمال حق خویش را وسیله اضرار به غیر یا تجاوز به منافع عمومی قرار دهد.


ماده 308 قانون مدنی

غصب استیلاء بر حق غیر است به نحو عدوان اثبات ید بر مال غیر بدون مجوز هم در حکم غصب است.


ماده 690 قانون مجازات اسلامی

هر کس به وسیله صحنه‌سازی از قبیل پی‌کنی، دیوارکشی، تغییر حد فاصل، امحای مرز، کرت‌بندی، نهرکشی، حفر چاه، غرس اشجار و‌زارعت و امثال آن به تهیه آثار تصرف در اراضی مزروعی اعم از کشت شده یا در آیش زراعی، جنگلها و مراتع ملی شده، کوهستانها، باغها، قلمستانها،‌منابع آب، چشمه‌سارها، انهار طبیعی و پارکهای ملی، تاسیسات کشاورزی و دامداری و دامپروری و کشت و صنعت و اراضی موات و بایر و سایر‌اراضی و املاک متعلق به دولت یا شرکتهای وابسته به دولت یا شهرداریها یا اوقاف و همچنین اراضی و املاک و موقوفات و محبوسات و اثلاث‌ باقیه که برای مصارف عام‌المنفعه اختصاص یافته یا اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور تصرف یا ذیحق معرفی کردن خود یا دیگری، مبادرت نماید یا‌ بدون اجازه سازمان حفاظت محیط زیست یا مراجع ذیصلاح دیگر مبادرت به عملیاتی نماید که موجب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی گردد یا‌اقدام به هر گونه تجاوز و تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق در موارد مذکور نماید به مجازات یک ماه تا یک سال حبس محکوم می‌شود. دادگاه موظف است حسب مورد رفع تصرف عدوانی یا رفع مزاحمت یا ممانعت از حق یا اعاده وضع به حال سابق نماید.


ماده 1 قانون تملک آپارتمان ها

مالکیت در آپارتمان‌های مختلف و محل‌های پیشه و سکنای یک ساختمان شامل دو قسمت است.مالکیت قسمت‌های اختصاصی و مالکیت قسمتهای مشترک.


ماده 2 قانون تملک آپارتمان ها

قسمت های مشترک مذکور در این قانون عبارت از قسمت هایی از ساختمان است که حق استفاده از آن منحصر به یک یا چند آپارتمان یا محل‌پیشه مخصوص نبوده و به کلیه مالکین به نسبت قسمت اختصاصی آنها تعلق می‌گیرد به طور کلی قسمتهایی که برای استفاده اختصاصی تشخیص داده نشده است یا در اسناد مالکیت ملک اختصاصی یک یا چند نفر از مالکین تلقی نشده از قسمتها مشترک محسوب می‌شود مگر آن که تعلق آن به قسمت معینی بر طبق عرف و عادت محل مورد تردید نباشد.


ماده 3 آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان ها

قسمتهایی از ساختمان و اراضی و متعلقات آنها که به‌طور مستقیم و یا غیر مستقیم مورد استفاده تمام شرکاء می‌باشد قسمتهای مشترک محسوب می‌گردد و نمی‌توان حق انحصاری بر آنها قایل شد.
تبصره- گذاردن میز و صندلی و هر نوع اشیای دیگر و همچنین نگاهداری حیوانات در قسمتهای مشترک ممنوع است‌.
قسمتهای مشترک در ملکیت مشاع تمام شرکای ملک است‌، هرچند که در قسمتهای اختصاصی واقع شده باشد و یا از آن قسمت‌ها عبور نماید.


ماده 158 قانون آیین دادرسی مدنی

دعوای تصرف عدوانی عبارتست از: ادعای متصرف سابق مبنی براینکه دیگری بدون رضایت او مال غیرمنقول را از تصرف وی خارج کرده و اعاده تصرف خود را نسبت به آن مال درخواست می نماید.

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.