شکایت مطالبه نفقه و پول تو جیبی دختر از پدر
سلام.من دختر 29 ساله مجرد بهمراه پدر و مادر(هردو بازشسته فرهنگی) زندگی میکنم.بیکار هستم.تنها فرزند تحت تکفل هستم.3برادر بزرگتر دارم.من پول توجیبی ثابتی دریافت نمیکنم.همیشه باید به پدرم بگویم پول برای چه میخواهم. و اگر صلاح دانستن بدهند و مبلغ هم به سلیقه خودشه. والدینم هردو هزینه های زندگی خرید خانه و وسایل و رو دادن و البته مادرم همیشه بیشترین مایه را گذاشته.پدرم هیچ وقت هزینه ای برای مادرم نکرده (پوشاک،درمان،هدیه و...).تا الان که 67ساله است به دیگران پول قرض میدهد ،ضامن وام دیگران میشود.یکبار حسابش بخاطر بدحسابی وام گیرنده مسدود شد.الان در آن واحد ضامن چندین نفر است حتی به ماهم اطلاع نمیدهد.به دیگران هدیه مراسم و تولد میدهد. در صورتی که ما اصلا ولخرج نیستیم هیچ وقت درخواستی بالاتر از خوراک و پوشاک نداشتیم و مراعات وضع مالی را میکردیم. الان مادرم با سود پس اندازی(وام گرفته پسانداز کرده) که دارد برای من بیمه عمر میپردازد مقدار کمی پول توجیبی میدهد.حتی تلفن همراه هم برادرم خریده بود برام که الان مدتیه خرابه و اصلا اهمیتی برای پدرم نداره.باهاش چندبار صحبت کردم پول ماهانه میخواهم منت میگذاره که من بهت پول دادم (مثلا چندماه پیش)با این پولی که دارم میتوانم فقط توی خانه بنشینم و گاهی برای تفریح ساده بیرون بروم و نه کلاس ورزشی و نه پس انداز. چطور میتوانم ادعای حقی بکنم؟ چند بار خواستم سرکار بروم بخاطر دور بودن راهش نگذاشت و گفت خودمون خرجتو میدیم.واقعا کلافه ام. یعنی اگه مادرم و برادر بزرگم نباشن هیچی ندارم.دعا میکنم پدر بمیره آدمی که ظاهر حفظ میکنه و از باطن هیچ.
امتیاز:
|
تعداد بازدید: 18655
آیا دختر مجرد و بیکار می تواند بابت نفقه از پدرش شکایت کند ؟
- اینکه شما و مادرتان به همراه پدرتان در خانه ایشان زندگی می کنید نشان دهنده این است که نفقه دریافت می کنید و کار سختی است که بتوانید خلاف آن را ثابت کنید. لازم است دلایل و اسنادی را به دادگاه ارایه دهید که نشان بدهد خرج شما را مادرتان می پردازد و چنانچه اسناد شما مورد پذیرش دادگاه قرار گرفت حکم به پرداخت نفقه شما داده می شود.
- براساس ماده 1199 قانون مدنی نفقه فرزند که شامل نیازهای متعارف مالی (نظیر خوراک، مسکن، پوشاک و ...) فرزندان می شود بر عهده پدر است. پدر باید تا زمانی که دختر ازدواج نکرده به وی نفقه پرداخت کند که این مورد ارتباطی با سن دختر نخواهد داشت.
- درخصوص پرداخت نفقه فرزند تفاوتی بین عقد دائم یا موقت و یا فرزندی که حاصل رابطه نامشروع باشد وجود ندارد و در هر صورتی پدر موظف به پرداخت نفقه به فرزندش است.
- در صورت فوت پدر و یا در موردی که وی قادر نباشد به فرزندانش نفقه پرداخت نماید، مادر تأمین هزینه ها را بر عهده خواهد داشت در موردی که مادر نیز توانایی و استطاعت پرداخت نفقه را نداشته باشد اجداد پدری و اجداد مادری باید نفقه را پرداخت کنند.
- بنابر توضیحات مذکور پدر، پدربزرگ پدری، مادر، مادربزرگ پدری و مادربزرگ مادری و پدربزرگ مادری به ترتیب موظف به پرداخت نفقه هستند.
- قیمت و نرخ مشخصی برای پرداخت نفقه ای که پدر باید به دختر خود بدهد تعیین نشده و با در نظر گرفتن تمکن و توانایی مالی، پدر باید نیازهای ضروری و متعارف فرزندانش را برطرف نماید.
- همچنین بر اساس ماده 1197 قانون مدنی، در صورتی که فرزند کار و منبع مالی نداشته باشد و قادر به تأمین معیشت خویش نباشد، پدر باید مخارج فرزند را تأمین کند.
پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص مطالبه نفقه و پول تو جیبی دختر از پدر
- در پاسخ به پرسشی که مطرح نموده اید لازم به ذکر است طبق قانون مجازات اسلامی (ماده 2) هر فعل و یا ترک فعلی که برای آن مجازات تعیین شده باشد، جرم محسوب می گردد. نپرداختن نفقه به فرزند نیز نوعی ترک فعل محسوب می گردد که در قانون مجازات اسلامی برای آن مجازات درنظر گرفته شده است.
- براساس ماده 53 قانون حمایت خانواده مصوب 1391، هرکس با داشتن استطاعت مالی، نفقه زن خود را در صورت تمکین او ندهد یا از تادیه نفقه سایر اشخاص واجب النفقه امتناع کند به حبس تعزیری درجه شش محکوم میشود.
- تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی خصوصی است و درصورت گذشت وی از شکایت در هر زمان تعقیب جزائی یا اجرای مجازات موقوف میشود. با در نظر گرفتن این ماده هر زمانی که گذشت نمایید، تعقیب جزایی و یا اجرای مجازات متوقف می گردند.
- جهت طرح شکایت لازم است شکوائیه ای در دفتر خدمات قضایی ثبت کنید تا دادسرا و دادگاه کیفری رسیدگی نماید.
- اثبات ترک انفاق مانند شکایت های دیگر دارای شیوه هایی کاملا مشخص می باشد.
- شما میتوانید با داشتن مدارک لازم نظیر شهادت شهود، اقرار و پذیرش پدر نسبت به اتهام وارده، ایشان را محکوم به نپرداختن نفقه نمایید. در کل بهتر است هرگونه دلیل و مدرکی که موید سخنتان باشد برای اثبات ادعایتان جمع آوری نمایید.
- لازم به ذکر است که شهود باید شرایطی که مورد پذیرش دادگاه است برای مثال کارت شناسایی معتبر و یا شناسنامه داشته باشند تا در دادگاه هویتشان احراز شود. درصورتی که شاهدی وجود نداشته باشد تحقیقات لازم انجام و پرونده متعاقبا به دادسرا ارسال می گردد.
نپرداختن نفقه جرم محسوب می شود و شما می توانید از طریق قانونی پیگیری نمایید. سن مشخصی بر اساس شرع و قانون ایران برای پرداخت نفقه فرزندان مشخص نگردیده و تا زمانی که دختر شغلی نداشته و نیاز مالی داشته باشد، با پدر است ولی اگر ازدواج کرده و یا حتی بعد از طلاق پدر تکلیفی برای پرداخت نفقه نخواهد داشت. شما می توانید از طریق مدارک و مستندات، اقرار پدر و یا شهادت شهود شکایت خود را مطرح نمایید.
مستندات قانونی - مطالبه نفقه فرزند از پدر
ماده 1199 قانون مدنی
نفقه اولاد بر عهده پدر است. پس از فوت پدر یا عدم قدرت او به انفاق به عهده اجداد پدری است، با رعایت الاقرب فالاقرب؛ در صورت نبودن پدر و اجداد پدری و یا عدم قدرت آن ها نفقه بر عهده مادر است.
هر گاه مادر هم زنده و یا قادر به انفاق نباشد با رعایت الاقرب فالاقرب به عهده اجداد و جدات مادری و جدات پدری واجبالنفقه است و اگر چند نفر از اجداد و جدات مزبور، از حیث درجه اقربیت مساوی باشند، نفقه را باید به حصه متساوی تادیه کنند.
ماده 1197 قانون مدنی
کسی مستحق نفقه است که ندار بوده و نتواند به وسیله اشتغال به شغلی وسائل معیشت خود را فراهم سازد.
ماده ۲ قانون مجازات اسلامی
هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم محسوب می شود.
ماده 53 قانون حمایت خانواده مصوب 1391
هرکس با داشتن استطاعت مالی، نفقه زن خود را در صورت تمکین او ندهد یا از تادیه نفقه سایر اشخاص واجب النفقه امتناع کند به حبس تعزیری درجه شش محکوم میشود. تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی خصوصی است و درصورت گذشت وی از شکایت در هر زمان تعقیب جزائی یا اجرای مجازات موقوف میشود.
تبصره ـ امتناع از پرداخت نفقه زوجهای که به موجب قانون مجاز به عدم تمکین است و نیز نفقه فرزندان ناشی از تلقیح مصنوعی یا کودکان تحت سرپرستی مشمول مقررات این ماده است.
ماده ۶۴۲ قانون مجازات اسلامی
به موجب قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ نسخ صریح شده است.
ماده ۱۲۵۸ قانون مدنی
دلایلی که اشخاص برای ادعاهای خود میتوانند ارائه نمایند عبارتند از:
• اقرار
• اسناد کتبی
• شهادت
• امارات
• قسم
ماده ۱۹۹ قانون آیین دادرسی مدنی
در کلیه امور حقوقی دادگاه علاوه بر رسیدگی به دلایل مورد استناد طرفین دعوا، هرگونه تحقیق یا اقدامی که برای کشف حقیقت لازم باشد انجام خواهد داد.
پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما