X

مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری - دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: چهارشنبه 22 اردیبهشت 1400

 نحوه اجرای خلع ید یا رفع تصرف از ملک مشاع

پدرم با دایی خود قولنامه ای رسمی به شکل زیر تنظیم نموده است: "تمامی شش دانگ یک قطعه زمین زارعی در روستای ؟ به مبلغ ؟" و در توضیحات آمده است: "شامل دو قطعه سند مالکیت (هر کدام هفتاد و پنج سهم (مَن)) به شماره های فلان به خریدار فروخته شد". توضیح: قولنامه مربوط به ملک مشاع بوده و در آن مقدار و حدود اربعه مشخص نشده است. پس از فوت فروشنده، احدی از وراث (همسر متوفی) اقدام به تصرف اراضی متوفی می نماید. خریدار به دادگاه مراجعه و درخواست سند نموده و دو فقره سند قید شده در مبایعه نامه به نام خریدار منتقل می شود. شورای حل اختلاف در برگه اجرائیه ارسالی برای دفترخانه اسناد رسمی مقدار زمین را سی هزار متر مربع قید نموده (در حالیکه هر فقره سند هفتاد و پنج سهم (مَن) و سرجمع یکصد و پنجاه سهم (مَن) می باشد) و دفترخانه نیز بدون توجه به مشاعی بودن اسناد این متراژ را در سند مشاعی درج می نماید! خریدار از دادگاه درخواست خلع ید می نماید و در زمان بررسی پرونده و ادعای خواندگان و بررسی کارشناسی مشخص می‌شود که اراضی تحت تصرف فروشنده در سه قطعه و نه هکتار می باشد. با استعلام از امور اراضی شهرستان توسط دادگاه، مشخص می گردد که تمامی مالکیت فروشنده به شخص خریدار توسط دادگاه منتقل شده است. در نهایت دادگاه رأی بر خلع ید از مبذر یکصد و پنجاه سهم مشاع می دهد بدون مشخص کردن محل و تعداد قطعات. در مرحله اجرای حکم، از سه قطعه اراضی موجود، سه هکتار از قطعه پنج هکتاری مشخص و تفکیک و به خریدار تحویل داده می شود و باقی زمین که شش هکتار در سه قطعه می باشد رها می گردد. خوانده (بدون ارائه هیچ گونه مدرکی دال بر مالکیت خود) دوباره اقدام به تصرف مابقی اراضی می نماید و همچنان پس از گذشت چند سال در تصرف خوانده است و عملاً این زمین بدون هیچ گونه مدرک ثبتی می باشد. لازم به توضیح است که خوانده، یکی از وراث بوده که براساس گواهی حصر وراثت یک هشتم قیمت اموال غیرمنقول را صاحب است. بقیه وراث نیست در زمان ارائه دادخواست نسبت به خریدار (خواهان) اعلام رضایت نموده اند.

سؤال یک- آیا نحوه اجرای حکم توسط اجرای احکام دادگستری درست بوده است؟ (اجرای احکام بدون در نظر گرفتن مشاعی بودن زمین و بدون اظهار نظر کارشناس، اقدام به تبدیل مبذر (یکصد و پنجاه سهم (مَن) معادل سه هکتار) نموده و عملاً با این اقدام، زمین مشاعی را تقسیم و از حالت مشاعی خارج و مفروز نموده است).

سؤال دو- اگر نحوه اجرای حکم اشتباه بوده است با وجود گذشت چند سال از اجرای حکم چه می توان کرد؟

سؤال سه- بهترین راهکار برای رفع تصرف یا خلع ید از متصرفان چیست؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 4221

خلع ید ملک مشاع

 

نحوه اجرای حکم خلع ید مشاعی

  • نحوه خلع ید ملک مشاع در ماده 43 اجرای احکام مشخص شده است به این صورت که ملک از تصرف کلیه شرکا خارج شده و هیچ کدام حق استفاده و تصرف نخواهند داشت.

  • اگر مدعی هستید که نحوه اجرای حکم اشتباه است می توانید اجراییه صادره را مجدداً پیگیری و حکم را به طور صحیح اجرا کنید و از مقامات مجری حکم هم شکایت نمایید.
  • بهترین راه برای خلع ید یا بیرون کردن متصرفین یک ملک مشاعی همان طریق و روشی است که در ماده 43 قانون اجرای احکام ذکر شده است.

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آرشیو موضوعی

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.