تعطیل کردن مهد کودک به دلیل آلودگی و مزاحمت صوتی
- براساس ماده 132 قانون مدنی هیچ کس نمی تواند در ملک خود تصرفی نماید که سبب ضرر همسایه اش گردد، مگر تصرفی که متعارف محسوب شود و یا اینکه برای رفع ضرر و یا حاجت خودش انجام داده باشد.
- در این ماده مراد از ملک منزل مسکونی و یا واحد اختصاصی است که فرد و با افرادی اعم از مالک و یا مستأجر در آن سکونت دارند. اصطلاح رایج بین مردم که گفته می شود چاردیواری اختیاری از نقطه نظر قانونی نادرست محسوب می شود.
- برای ملموس تر شدن این موضوع مثالی را برای شما مطرح می کنیم ؛ افراد می توانند برای رفع نیاز و درحدی که متعارف محسوب میشه آتش خیلی کوچکی برای درست کردن کباب ایجاد کنند ولی اینکه آتش خیلی بزرگی ایجاد کنند و بعد بگویند چاردیواری اختیاری فاقد وجاهت قانونیست.
- ممکن است این پرسش برایتان مطرح شود که چه مواردی مشمول همسایه آزاری میشوند، مواردی نظیر مهمانی های بیش از حد، صداهای بلند و نامتعارف تلویزیون، حیوان خانگی در ساعات استراحتتان و ... از مصادیق همسایه آزاری لحاظ می گردند.
- راه حل پیشنهادی این است که خیلی زود وارد اقدامات قضایی و طرح دعوا علیه همسایه مزاحم نشوید و سعی کنید از طریق گفتگو و مسالمت آمیز موضوع را با همسایه مزاحم مطرح نمایید. درصورتی که صحبت های شما با همسایه مزاحم به نتیجه نرسید در نهایت می توانید از طریق قانونی اقدام نمایید.
پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص شکایت از مهد کودک بابت آلودگی صوتی
♦ در پاسخ به پرسش شما لازم به ذکر است در صورتی که از طریق صحبت و آرامش به نتیجه مثبتی نرسیدید می توانید تحت عنوان سلب آسایش از طریق ایجاد مزاحمت و آلودگی صوتی از مهدکودک شکایت نمایید.
♦ اقداماتی که برای شکایت از مهد باید انجام دهید بدین شرح هستند:
به دفتر خدمات قضایی مراجعه نمودید، دفتر خدمات قضایی متعاقبا اظهارنامه ای تحت عنوان مزاحمت همسایه و درخواست رفع آن ارسال می نماید. در واقع ارسال اظهارنامه بدین منظور صورت می گیرد تا از طریق قانونی و رسمی به شخص اخطار داده شود که سرو صداها را کمتر نماید.
ارسال اظهارنامه از موارد لازم و ضروری طرح دعوای مزاحمت بشمار می آید زیرا همسایه مزاحم درصورتی که باوجود اظهارنامه ارسالی همچنان اقدامات لازم را برای کاهش سروصدا صورت ندهد برای قاضی محرز می شود که وی جهت رفع مزاحمت ها اقدامی ننموده. لازم به ذکر است که می توانید با پلیس 110 تماس بگیرید تا بتوانید در دادگاه به گزارش پلیس نیز استناد نمایید.
♦ در صورتی که راهکارهای فوق فاقد نتیجه بود میتوانید جهت شکایت به مراجع قضایی مراجعه کنید. اقدام نخست این است که استشهادیه ای (شامل شرح مزاحمت ها و درصورت امکان تاریخ آنها و مواردی از این قبیل تهیه کنید) و از سایر همسایه ها بخواهید که آنرا امضا نمایند. سپس برای ثبت دادخواست و یا شکوائیه به دفترخدمات قضایی مراجعه کنید. شما می توانید تمامی اسناد و مدارک را به شکوائیه ضمیمه نمایید.
متعاقبا اظهارنامهای برای مهدکودک ارسال میگردد. در اظهارنامه علت شکایت و مدتی که متهم باید در آن زمان به شعبه فراخوانده مراجعه نماید تا توضیحات لازم را ارائه نماید درج می گردد. در بدو امر پرونده برای صلح و سازش در شورای حل اختلاف مطرح میگردد که در صورت عدم امکان سازش به مرجع صلاحیتدار (دادسرا) ارجاع می گردد.
ادله مورد نیاز جهت طرح شکایت از مزاحمت همسایه (مهدکودک)
1- صورت جلسه کلانتری
2- استشهادیه محلی
3- شهودی که حاضر باشند در محکمه شهادت دهند.
4- هر چیزی که قابل ارائه دردادگاه باشد از قبیل: فیلم، صدای ضبط شده، عکس و یا هر چیز دیگر.
تهیه استشهادیه و یا شهود از بهترین دلایلی هستند که میتوانید به دادگاه ارائه نمایید. همچنین میتوانید با استناد به مواد 248 و 249 آیین دادرسی مدنی تقاضای خود را برای تحقیق و یا معاینه محلی به دادگاه ارائه نمایید.
در صورتی که بخواهید فیلم و یا صدای ضبط شده را به دادگاه ارائه نمایید قاضی میتواند به عنوان امارات به آنها استناد نماید.
همانطور که گفته شد مواردی نظیر نگهداری حیوانات خانگی، سر و صدای نامتعارف و بازی فرزندان همسایه و .. از مصادیق مزاحمت همسایه بشمار می روند.برای اینکه از مهدکودک شکایت نمایید باید سه مرحله را طی کنید که عبارتند از: ارسال اظهارنامه قضایی، تنظیم استشهادیه و تنظیم صورتجلسه کلانتری. از ادله ای که میتوانید جهت ارائه در مراجع قضایی به آنها استناد نمایید استشهادیه محلی و صورتجلسه کلانتری هستند که درخصوص این موارد به تفصیل در متن مقاله صحبت شده است.
مستندات قانونی - مزاحمت و آلودگی صوتی همسایه
اصل ۴۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
هیچکس نمیتواند اعمال حق خویش را وسیله اضرار به غیر یا تجاوز به منافع عمومی قرار دهد.
ماده ۳۰ قانون مدنی
هر مالکی نسبت به مایملک خود حق همه گونه تصرف و انتفاع دارد مگر در مواردی که قانون استثناء کرده باشد.
ماده ۱۳۲ قانون مدنی
کسی نمیتواند در ملک خود تصرفی کند که مستلزم تضرر همسایه شود مگر تصرفی که به قدر متعارف و برای رفع حاجت یا رفع ضرر از خود باشد.
ماده ۱۵۶ قانون آیین دادرسی مدنی
هرکس می تواند قبل از تقدیم دادخواست، حق خود را به وسیله اظهارنامه از دیگری مطالبه نماید، مشروط بر اینکه موعد مطالبه رسیده باشد. به طور کلی هر کس حق دارد اظهاراتی راکه راجع به معاملات و تعهدات خود با دیگری است و بخواهد به طور رسمی به وی برساند ضمن اظهارنامه به طرف ابلاغ نماید. اظهارنامه توسط اداره ثبت اسناد و املاک کشور یا دفاتر دادگاهها ابلاغ می شود.
تبصره- اداره ثبت اسناد و دفتر دادگاهها می توانند از ابلاغ اظهارنامه هایی که حاوی مطالب خلاف اخلاق و خارج از نزاکت باشد خودداری نمایند.
ماده ۲۴۸ قانون آیین دادرسی مدنی
دادگاه می تواند راسا یا به درخواست هریک از اصحاب دعوا قرار معاینه محل راصادر نماید. موضوع قرار و وقت اجرای آن باید به طرفین ابلاغ شود.
ماده ۲۴۹ قانون آیین دادرسی مدنی
در صورتی که طرفین دعوا یا یکی از آنان به اطلاعات اهل محل استناد نمایند، اگرچه به طور کلی باشد و اسامی مطلعین را هم ذکر نکنند، دادگاه قرار تحقیق محلی صادر می نماید. چنانچه قرار تحقیق محلی به درخواست یکی از طرفین صادر گردد، طرف دیگر دعوا می تواند در موقع تحقیقات، مطلعین خود را در محل حاضر نماید که اطلاع انها نیز استماع شود.
پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما
جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید - 88019243