X

مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری - دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: شنبه 04 دی 1400

 طلاق به دلیل اعتیادمرد به دیدن تصاویرمستهجن و پورنوگرافی

آیا با اعتیاد زوج به دیدن تصاویر مستهجن و پورنوگرافی، زوجه می تواند درخواست طلاق دهد؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 5276

آیا اعتیاد به دیدن پورنوگرافی می تواند علت طلاق باشد ؟ 

  •  براساس قانون مدنی یکی از موارد طلاق، طلاق از طرف زن می باشد که در این نوع از طلاق زن می تواند با ارائه دلایل خاصی اقدامات قانونی لازم را صورت دهد.
  • طبق قانون زوج اختیار طلاق دادن زوجه را دارد و برای اینکه زن بتواند از همسرش جدا شود مستلزم این است که به دادگاه دلایل موجهی ارائه نماید که یکی از دلایل می تواند درخواست طلاق برمبنای عسر و حرج باشد.
  • عسر و حرج و یا سختی نامتعارف و شدید به زوجه این امکان را می دهد که بتواند به دادگاه دادخواست عسر و حرج ارائه دهد. دادگاه متعاقبا چنانچه عسر و حرج را موجه تشخیص داد بر اساس آن حکم طلاق زوجه را صادر می¬نماید. 

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص طلاق زن بدلیل سوء رفتار مرد

  • در پاسخ شما لازم به ذکر است عسر و حرج همانطور که توضیح داده شد شرایطی دارد که از لحاظ منطقی، عقلی و شرعی برای زن ادامه زندگی به نفع زن نباشد و قانونگذار عسر و حرج زن را مبنای طلاق زوجه قرار داده است.
  • مواردی که جزء عسر و حرج محسوب می¬شوند شخصی هستند، براساس ماده 1130 قانون مدنی: " در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد ، وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند . چنان چه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود ، دادگاه می‌تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد ، زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می‌ شود " 
  • شما می توانید با اثبات اینکه شرایط موجود موجب دشواری نامتعارف و مشقتتان شده اقدامات قانونی لازم را انجام دهید. در واقع به براساس ماده 1146 قانون مدنی این طلاق به دلیل کراهتی که زن از همسرش دارد صورت می گیرد که جهت تحقق این نوع از طلاق، شما باید عوض (عین مهر، معادل آن، بیشتر یا کمتر از مهر) را بپردازید و کراهت و تنفر نیز باید وجود داشته باشد.
  • برای این منظور جهت ارائه دادخواست طلاق بر اساس عسر و حرج به دادگاه خانواده مراجعه کنید. متعاقبا در صورت احراز مشقت و عسر و حرج قاضی دادگاه می تواند حکم طلاق را صادر نماید، تا شما بتوانید با طی تشریفاتی که برای طلاق لازم است از همسرتان جدا شوید. درصورتی که همسر شما راضی به طلاق دادنتان نباشد، شما می توانید با حکمی که قاضی صادر می کند طلاق بگیرید. 
  • نحوه طلاق به علت عسر و حرج بدین صورت است که شما باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه و دادخواستتان را از این طریق به دادگاه خانواده ارسال کنید.
  • اگر شهری که در آن سکونت دارید دادگاه خانواده ندارد، می توانید دعوای طلاق را در دادگاه عمومی مطرح نمایید. 
  • متعاقب مشخص نمودن وقت و رسیدن زمان دادرسی و پس از اینکه دادگاه به اظهارتتان توجه کرد، شما باید بتوانید مشقت و عسر و حرجتان را اثبات نمایید. نظیر سایر دعاوی شما می توانید با ادله اثبات دعوا (شهادت، اقرار، مدرک پزشکی و ..) اقدام به این نوع از طلاق نمایید.
  • در مجموع طرق اثبات عسر و حرج تا حدودی دشوار است اما غیر ممکن نیست در غیر این صورت اصلا در قانون پیش بینی نمی شد. اما اینکه بتوانید آنرا اثبات نمایید بسیار مهم و در تصمیمی که دادگاه خواهد گرفت تأثیرگذار است. اگر شما برای عسر و حرج اقدام کنید ولی دادگاه آنرا نپذیرد، این امکان را دارید که مجدد درخواستتان را مطرح نمایید و از لحاظ حقوقی مختومه نخواهد شد. 

 

همانطور که گفته شد زن می تواند بنا به دلایل مختلفی نظیر اعتیاد، ضرب و شتم و هر دلیل شخصی دیگری که شرایط را برای وی غیر قابل تحمل و سخت نموده تقاضای طلاق نماید. لازم است که شما درخواستتان را به دادگاه خانواده ارائه کنید و دادگاه با توجه به دلایل استنادی شما حکم طلاق را صادر می کند. 

 

مستندات قانونی - درخواست طلاق زن به دلیل فساد اخلاقی مرد

ماده 1146 قانون مدنی

 طلاق خلع آن است که زن به واسطه کراهتی که از شوهر خود دارد، در مقابل مالی که به شوهر می‌دهد، طلاق بگیرد؛ اعم از اینکه مال مزبور عین مهر یا معادل آن یا بیشتر یا کمتر از مهر باشد.


ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی

در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنان چه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می‌تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود.
تبصره (۱۳۸۱/۴/۲۹) - عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه‌ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می‌گردد:
۱- ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.
۲- اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.
۳- محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر.
۴- ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.
۵- ابتلای زوج به بیماری‌های صعب‌العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه‌ی صعب‌العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.
موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود، حکم طلاق صادر نماید.


ماده ۱۲۵۸ قانون مدنی

 دلایلی که اشخاص برای ادعاهای خود می‌توانند ارائه نمایند عبارتند از:
•    اقرار
•    اسناد کتبی
•    شهادت
•    امارات
•    قسم


ماده 257 قانون آیین دادرسی مدنی

دادگاه می تواند راسا یا به درخواست هریک از اصحاب دعوا قرار ارجاع امر به کارشناس را صادر نماید. در قرار دادگاه، موضوعی که نظر کارشناس نسبت به آن لازم است و نیزمدتی که کارشناس باید اظهار عقیده کند، تعیین می گردد.
 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

راه های تماس و مشاوره با وکیل متخصص طلاق و دعاوی خانواده

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آرشیو موضوعی

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.