X
مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری - دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: دوشنبه 08 آذر 1400

 راه های جدا شدن و پایان دادن مدت در صیغه و عقد موقت

یکی از آشنایان دختری هست 23 ساله که حدود پنج ماه قبل با پسری صیغه ی دوساله خوندن صیغه به صورت محضری نبوده ولی روحانی صیغه نامه مهر و امضا کرده و به هر دو طرف داده ایشون دو ماهی هست که درگیر هستن واسه جدا شدن و اصطلاحا پس خواندن صیغه ولی شخص مقابل زیر بار نمیره ایشون صیغه نامه رو پاره کردن.راه حل قانونی واسه این مشکل هست؟متاسفانه مشکل دیگه هم هست و اونم اینکه ایشون بخاطر دعوایی که داشتن بکارتشون آسیب دیده ولی نه به طور کامل و پزشکی که معاینه کرده گفته اگه شکایت کنن مجبور هستن عقد کنن.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 52092

چطور می شود بدون رضایت شوهر به عقد موقت پایان داد ؟

  • ازدواج موقت یا صیغه نکاح زن و مرد برای مدت معلوم و با مهریه ی مشخص بوده که با پایان مدت رابطه ی زوجیت از بین می رود.
  • ارکان اساسی ازدواج موقت تعیین مهر و مشخص نمودن مدت عقد می باشد و در صورتی که یکی از این دو وجود نداشته باشد، ازدواج موقت باطل است.
  • تعیین مدت عقد و مهریه جزء شرایط اختصاصی صحت ازدواج موقت می باشد بنابراین شرایط دیگری که برای صحت نکاح موقت لازم است همانند شرایط صحت نکاح دائم می باشد. این شرایط عمومی عبارت است از اهلیت طرفین، قصد و رضای طرفین، بالغ بودن طرفین، مجرد بودن زن، عدم وجود مانع در ازدواج زن و مرد و جاری نمودن صیغه محرمیت توسط طرفین یا عاقد. تفاوت دیگری که در نکاح موقت با دائم وجود دارد در آثار عقد است؛ نفقه و ارث بری وجود ندارد با این حال در خصوص نفقه طرفین می¬ توانند در عقد شرط نفقه را لحاظ نمایند اما در صورتی که این شرط مقرر نشود تکلیفی بر گردن مرد از این بابت نخواهد بود. 
  • در رابطه با راه های جدا شدن در صیغه، عقد و ازدواج موقت باید گفت طلاق در عقد موقت وجود ندارد. موارد انحلال عقد موقت شامل فوت یا جنون یکی از طرفیت، انقضای مدت معین شده یا بخشش مدت باقی مانده توسط مرد، عیوب زن یا مرد که به موجب قانون حق فسخ نکاح برای طرف مقابل ایجاد می کند، می باشد.
  • لازم به ذکر است که ازدواج موقت زن تنها با یک مرد امکان پذیر بوده و زن نمی تواند به صیغه ی چند مرد بطور همزمان درآید هرچند موقت باشد اما برای مرد از این نظر محدودیتی نمی باشد. 

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص جدا شدن در عقد موقت - صیغه

♦  در پاسخ به پرسشی که طرح فرمودید و راه های جدا شدن در عقد موقت باید گفت  در عقد موقت (نکاح موقت، نکاح منقطع، متعه) یا صیغه، چیزی تحت عنوان طلاق نیست و اختیار انحلال عقد کاملا در دست مرد است که به آن اصطلاحاً ((بذل مدت)) گفته می شود.

مانند طلاق در مورد بذل مدت هم مرد می تواند به زن وکالت بدهد تا علاوه بر خود، خانم هم این حق را داشته باشد بدین معنا که اگر خانم از جانب شوهر وکالت در بذل مدت داشته باشد می تواند مدت باقیمانده را بذل کند وگرنه باید یکی از دلایلی که اختیار فسخ عقد را به او می دهد داشته باشد و یا اینکه منتظر بماند مدت عقد به پایان برسد. عیوبی که موجب حق فسخ برای زن می گردد مطابق ماده 1122 و 1125 قانون مدنی خواهد بود.
♦  به هرحال این خانم همسر آقا بودند و از بین رفتن بکارت توسط همسرشان انجام شده است و کاملا قانونی و شرعی است و این تصور که چون بکارت زایل شده حتی اگر راضی هم نباشد به زور عقدش میکنند اشتباه است. برای عقد ازدواج هیچ اجباری نمی تواند در کار باشد.

♦  اگر خانم اصرار به جدایی دارند باید با مراجعه به دادگاه تقاضای اجبار مرد به بذل مدت را بنمایند.قاضی پس از رسیدن در صورت رضایت مرد، واقعه بذل مدت را ثبت و در صورت مقاومت و عدم تمایل مرد دستور و حکم ثبت آن را صادر می نماید.

 

 

مستندات قانونی - راه های پایان دادن به صیغه - عقد موقت

ماده ۱۰۷۵ قانون مدنی
نکاح وقتی منقطع است که برای مدت معینی واقع شده باشد.


ماده ۱۰۷۶ قانون مدنی
مدت نکاح منقطع باید کاملا معین شود.


ماده ۱۰۷۷ قانون مدنی
در نکاح منقطع احکام راجع به وراثت زن و به مهر او همان است که در باب ارث و در فصل آتی مقرر شده است.


ماده ۱۰۷۸ قانون مدنی
هر چیزی را که مالیت داشته و قابل تملک نیز باشد میتوان مهر قرار داد.


ماده ۱۰۹۵ قانون مدنی
 در نکاح منقطع عدم مهر در عقد موجب بطلان است .


ماده ۱۰۹۶ قانون مدنی
در نکاح منقطع موت زن دراثناء مدت موجب سقوط مهر نمی شود و همچنین است اگر شوهر تا آخر مدت با او نزدیکی نکند.


ماده ۱۰۹۷ قانون مدنی
در نکاح منقطع هرگاه شوهر قبل از نزدیکی تمام مدت نکاح را ببخشد باید نصف مهر را بدهد.


ماده ۱۰۹۸ قانون مدنی
  در صورتی که عقد نکاح اعم از دائم یا منقطع باطل بوده و نزدیکی واقع نشده زن حق مهر ندارد و اگر مهر را گرفته شوهر می تواند آن را استرداد نماید.


ماده ۱۱۱۳ قانون مدنی
در عقد انقطاع زن حق نفقه ندارد مگر اینکه شرط شده یا آنکه عقد مبنی بر آن جاری شده باشد.


ماده ۱۱۲۰ قانون مدنی
عقد نکاح به فسخ یا به طلاق یا به بذل مدت در عقد انقطاع منحل می شود.


ماده ۱۱۲۲ قانون مدنی
عیوب زیر در مرد موجب حق فسخ برای زن خواهد بود:
۱) خصاء
۲) عنن به شرط اینکه ولو یکبار عمل زناشویی را انجام نداده باشد.
۳) مقطوع بودن آلت تناسلی به اندازه ای که قادر به عمل زناشویی نباشد.


ماده ۱۱۲۵ قانون مدنی
جنون و عنن در مرد هرگاه بعد از عقد هم حادث شود موجب حق فسخ برای زن خواهد بود.


ماده ۱۱۳۹ قانون مدنی
طلاق مخصوص عقد دائم است و زن منقطعه به انقضاء مدت یا بذل آن از طرف شوهر از زوجیت خارج می شود.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های تماس و مشاوره با وکیل متخصص دعاوی خانواده در تهران 

ثبت امتیاز
نظرات

پنجشنبه, 08 دی,1401

محمد

سلام اگرزنی بااجبارمرد صیغه موقت‌ رازبانی قبول کند آیا صیغه درست است یاباطل است

یکشنبه, 19 فروردین,1403

امیر ابراهیمی

عقد موقت بیست ساله با مهریه ۱۴ سکه.
زن بعد از چند ماه بدون اطلاع مرد به محضر رفته و بزل مهریه نموده و ابطال گرفته. سپس با مرد زندگی کرده. و مرد بدون اطلاع از این موضوع . مهریه زن را به صورت سکه و همینطور لوازم منزل.مبالغ نقدی .و ۴۰ درصد جهیزیه و ... به زن پرداخت نموده. سپس طی شش ماه. زن با دعوا کردن. و سپس ثبت شکایت کیفری با عنوان مزاحمت و جعل پیج اینستگرام و ... مرد را موجب آزار و دادگاه و حتی زندان و ... گرفتار کرده. و مرد به دلیل بی اطلاعی از قانون. و همینطور عدم شکایت از زن. به یکباره پس از حکم دادگاه بابت شکایت کیفری بابت مزاحمت. از زن فاصله گرفته. و البته در همین حین شکایت.زن یک چک سفید امضا نیز از مرد گرفته.که مرد به زن نزدیک نشود. حال که شش سال از جریان میگذرد. و زن هم مهریه گرفته . و هم ده برابر مهریه پول و وسایل زندگی گرفته .مرد چطور میتواند اقدام کند جهت گرفتن تمام مهریه و وسایل زندگی و پولهایی که زن با فریب گرفته بوده. و صیغه را هم که باطل کرده بوده.البته مرد هیچ وقت با این ابطال عقد موافقت نکرده بوده. ولیکن یکباره از اون گذشته.راهنمایی کنید.

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آرشیو موضوعی

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.