امکان توقیف سهم الارث پدری زوج بابت مهریه به همراه جاری
سلام. از شوهرم طلاق نگرفته ام ۶ ساله جدا زندگی میکنیم خانه اش جزء مستثنیات دین هست. ۲ساله بچه ها رو فرستاده پیش من که با مادرم زندگی میکنم و مستاجر هست مادرم نفقه بچه ها رو نمیده پسر۲۴ ساله دختر ۱۷ ساله. و زن صیغه کرده تفاهم نداریم . ۱0۰ عدد سکه مهریه ام است خانه ی پدریش که سهم الارث اش است و میخوام توقیف کنم ولی جاری بنده ۴ سال پیش به خاطر مهریه اش توقیف کرده و هنوز توقیفه ...من چه کار باید بکنم که حق خودم و از شوهرم بگیرم؟
امتیاز:
|
تعداد بازدید: 8414
آیا می شود سهم ارث شوهر را که جاری قبلا اقدام نموده، توقیف کرد ؟
- شما میتوانید به دفتر ازدواج و طلاقی که سند ازدواج شما را تنظیم نموده است مراجعه نمایید و با ارایه سند ازدواج خود درخواست صدور اجرائیه برای مهریه خود بنمایید.
- سپس به اداره ثبت مراجعه نموده و سهم الارث همسر خود را از خانه موروثی وی توقیف و مهریه خود را از این طریق مطالبه نمایید.
- چنانچه جاری شما قبلا مهریه خود را اجرا گذاشته و خانه پدر همسرتان را توقیف نموده، این توقیف فقط به میزان سهم الارث همسر وی از خانه موروثی میباشد و حتی اگر میزان مهریه وی بیشتر از سهم الارث شوهرش باشد نمیتواند سهم بقیه ورثه را توقیف نماید. زیرا سهم الارث هر شخص مانند سایر دارایی های وی متعلق به خودش میباشد حتی اگر این سهم الارث هنوز بین ورثه تقسیم نشده باشد.
- شما نیز فقط میتوانید سهم همسرتان از خانه موروثی را مطالبه نمایید. مثلا چنانچه سهم وی یک دانگ از ملک باشد، شما صرفا همین یک دانگ را میتوانید توقیف نمایید ولو اینکه ارزش مهریه شما بیشتر از قیمت یک دانگ از ملک موصوف باشد.
نمونه شماره 2- امکان گرفتن مهریه از سهم الارث
سلام وقت بخیر. یه خونه پدری دارم که 8نفریم 3 پسر و 5 دختر هستیم که 3 نفرمون مجرد هستیم خانمم به صورت توافقی طلاق گرفت الان رجوع زده واسه مهریه. بچه ها هیچکدوم حاضر به بفروش خانه نیستیم منم هیچی ندارم. فقط میمونه سهم ارث که از خونه واسم میمونه گفتم راهی هست که نتونه بجای مهریه بردارش .
پاسخ وکیل :
- مطابق مقررات راجع به طلاق خلع یا طلاق توافقی، زن می تواند پس از وقوع و جریان صیغه طلاق تا پایان عده (سه ماه) به مهریه ای که ضمن طلاق بخشیده شده است رجوع نماید.در صورت رجوع زن به مهریه (ما بذل) مرد نیز حق رجوع به طلاق خواهد داشت.
- سوال شما این است که آیا می توانید زن را از دریافت مهریه خود بازدارید؟! و پاسخ طبیعتاً این خواهد بود که خیر؛ با توجه به اینکه شما مال دارید، راهی برای جلوگیری از امکان مطالبه مهریه توسط زن نیست.
- به عنوان یک راه حل مطمئن می توانیم به شما پیشنهاد دهیم که خیلی سریع سهم الارث خود را بفروشید و با پول آن یک خانه برای سکونت خود خریده یا رهن کامل نمایید در این صورت مال شما جزء مستثنیات دین خواهد بود.