مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری - دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 18 خرداد 1400

 تقسیم ملک ارثی با مبایعه نامه و سند عادی

با سلام. یک قطعه باغ چای متروکه از مرحوم پدر مان فاقد سند ثبتی به ۴ برادر ۴ خواهر به ارث رسیده . تعدادی از ورثه امکان دادن وکالت جهت تقسیم اموال ندارند. از دادگاه درخواست تقسیم ملک ارثی و در غیر اینصورت فروش آنرا نموده ام لیکن تمایلی به مزایده ندارم. کارشناس هم تعیین شده. سوال : آیا ملک مذکور تقسیم میشود یا مزایده میرود ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 4022

آیا ملکی که به ارث رسیده و سند عادی دارد قابل تقسیم است ؟

  • برای تقسیم ملک موروثی که سند مالکیت آن عادی و غیر رسمی است در صورتی که ورثه با هم توافق داشته باشند حسب توافق وراث عمل می شود؛ یعنی اگر توافق بر فروش داشته باشند همگی با توافق ملک را فروخته و پول آن را تقسیم می کنند و اگر توافق بر تقسیم نمایند مطابق توافق ملک تقسیم شده و سهم هر کس به او داده می شود.
  • در صورت عدم توافق بر تقسیم یا فروش، هر یک از ورثه می تواند اول از دادگاه تقاضای تقسیم نمایند اگر دادگاه با ارجاع به کارشناس تشخیص دهد که ملک بدون کاهش ارزش قابل تقسیم است آن را تقسیم و به اصطلاح افراز می نماید و اگر دادگاه تشخیص دهد که تقسیم موجب کاهش ارزش ملک می شود دستور فروش آن را صادر می نماید که طبیعاتاً هر یک از ورثه می توانند در عملیات مزایده و فروش شرکت نموده و ملک را بخرند.
  • باید توجه داشت که غیر از تقاضای تقسیم ملکی که به ارث رسیده است در شرایط عادی می توان تقاضای افراز از اداره ثبت و دستور فروش را نیز از دادگاه محل وقوع ملک نمود.
  • ولی اگر ملک سند رسمی مالکیت نداشته باشد نمی توان برای تقاضای افراز به اداره ثبت مراجعه کرد؛ تقاضای افراز در چنین فرضی در صلاحیت رسیدگی دادگاه حقوقی محل وقوع ملک است .
  • اگر ملک فاقد سند رسمی مالکیت باشد در خصوص آن تقاضای دستور فروش هم نمی توان نمود.
  • رایج ترین شکل مطالبه سهم ارث در خصوص املاک موروثی، تقاضای تقسیم ارث یا تقاضای ماترک است. با توجه به اینکه قانونگذار برای تقاضای تقسیم هیچ محدودیتی را در خصوص نوع اموال در نظر نگرفته است، صرفنظر از دلیل مالکیت برای تقسیم هر مالی می توان به این خواسته متوسل شد.
  • البته باید توجه داشت که در هر حال و قبل از آن باید گواهی انحصار وراثت صادر شده باشد. 
  • یکی دیگر از اقداماتی که به طور غیر مستقیم بر تسریع روند تقسیم تاثیر می گذارد، خلع ید مشاعی است؛ با این توضیح که یکی از ورثه علیه شخصی که متصرف است شکایت خلع ید مطرح نماید و به این واسطه او را مجبور به پذیرش پیشنهاد تقسیم بنماید. که متاسفانه امکان طرح دعوای خلع ید مشاعی هم در خصوص املاک دارای سند عادی وجود ندارد. 

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آرشیو موضوعی

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.