تغییر نام ترکیبی دو تکه ای و مرکب در شناسنامه
بنده محمد جواد ....هستم و ۳۳ سال سن دارم. از آنجایی که به نام کوچک خود علاقه ای از کودکی نداشتم و از طرفی نام من ترکیبی از دو اسم بوده و همین سبب صدا زدن من از جانب بقیه گاهی به اسم محمد و گاهی به اسم جواد میشه و همینطور مترادف های مذموم و ناپسندی که به اسم جواد نسبت داده میشه از قبیل: فلان چیز جواد شده (به معنی خز شدن چیزی در عرف)، تمایل به تغییر نام کوچک خودم دارم. لطفا تو این زمینه جهت انجام اقدامات لازم بنده رو راهنمایی بفرمائید.
امتیاز:
|
تعداد بازدید: 2387
پاسخ – آیا می توان نام کوچک را به دلیل دو جزیی بودن تغییر داد ؟
- در رابطه با تغییر نام باید گفت امکان تغییر نام وجود دارد. به موجب ماده 20 قانون ثبت احوال انتخاب نام با اعلام کننده است، برای نامگذاری یک نام ساده یا مرکب (حسین، محمد مهدی و مانند آن) که عرفا یک نام محسوب می شود انتخاب خواهد شد.
- نکات تغییر نام کوچک با توجه به تبصره های این ماده عبارت اند از:
1- انتخاب نام هایی که موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی می گردد و همچنین انتخاب عناوین و القاب و نام های زننده و مستهجن یا نامتناسب با جنس ممنوع است.
2- تشخیص نام های ممنوع با شورای عالی ثبت احوال می باشد.
3- انتخاب نام در مورد اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی تابع زبان و فرهنگ دینی آنان است.
- خواهان تغییر نام کوچک برای انجام این کار به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی رجوع کرده و دادخواست خود را به طرفیت اداره ی ثبت احوال محل صدور شناسنامه ی خود ثبت نماید.
- مدارک مورد نیاز جهت تغییر نام کوچک کارت ملی و شناسنامه می باشد.
- پس از وصول دادخواست به دادگاه جلسه ی رسیدگی تشکیل گردیده و شهود خواهان حاضر می گردند.
- لازم به ذکر است که برای افرادی که سن آنها به 18 سال تمام نرسیده است انجام این اقدامات باید توسط پدر یا جد پدری یا سرپرست قانونی آنها صورت پذیرد.
- البته افرادی که به 18 سال نرسیده اند می توانند با گرفتن حکم رشد خود اقدام به تغییر نام خود نمایند.
پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص تغییر نام ترکیبی در شناسنامه
♦ در پاسخ به پرسش شما در رابطه با تغییر نام ترکیبی دو تکه ای و مرکب در شناسنامه باید گفت امکان طرح این خواسته در قالب دادخواست به دادگاه عمومی وجود دارد تحت عنوان الزام ثبت احوال به صدور شناسنامه جدید با این مضمون که بخشی از اسم به دلیل اصطلاحات عرفی نامناسب که به آن نسبت داده شده موجب تحقیر و ایجاد مشکل در روابط اجتماعی گردیده ضمن آنکه جنابعالی با قست دیگر اسم معرفی و شناخته شده هستید.
♦ لازم به ذکر است تقدیم دادخواست به معنی مجوز تغییر نام نیست و رای دادگاه تنها عامل تعیین کننده است.
مستندات قانونی - تغییر نام کوچک
ماده ۲۰ قانون ثبت احوال
(اصلاحی ۱۳۶۳/۱۰/۱۸) - انتخاب نام با اعلامکننده است، برای نامگذاری یک نام ساده یا مرکب(حسین، محمد مهدی و مانند آن)که عرفا یک نام محسوب میشود انتخاب خواهد شد.
تبصره ۱ (الحاقی ۱۳۶۳/۱۰/۱۸) - انتخاب نامهایی که موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی میگردد و همچنین انتخاب عناوین و القاب و نامهای زننده و مستهجن یا نامتناسب با جنس ممنوع است.
تبصره ۲ (الحاقی ۱۳۶۳/۱۰/۱۸) - تشخیص نامهای ممنوع با شورای عالی ثبت احوال میباشد و این شورا نمونههای آن را تعیین و به سازمان اعلام میکند.
تبصره ۳ (الحاقی ۱۳۶۳/۱۰/۱۸) - انتخاب نام در مورد اقلیتهای دینی شناخته شده در قانون اساسی تابع زبان و فرهنگ دینی آنان است.
تبصره ۴ (الحاقی ۱۳۶۳/۱۰/۱۸) - در اسناد سجلی اقلیتهای دینی شناخته شده در قانون اساسی کشور نوع دین آنان قید میشود.
تبصره ۵ (الحاقی ۱۳۶۳/۱۰/۱۸) - ذکر سیادت در اسناد سجلی ساداتی که سیادت آنان در اسناد سجلی پدر و یا جد پدری مندرج باشد و یا سیادت آنان با دلائل شرعی ثابت گردد الزامی است مگر کسانی که خود را سیّد ندانند و یا عدم سیادت آنان شرعا احراز شود.
تبصره ۶ (الحاقی ۱۳۶۳/۱۰/۱۸) - مراتب تشرف پیروان ادیان دیگر به دین مبین اسلام همراه با تغییرات مربوط به نام و نام خانوادگی آنان در اسناد سجلی ثبت میشود.
پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما
جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید - 88019243