سوال حقوقی جرم ترک انفاق در مورد زنی که از حق حبس استفاده می کند
زوج هر ماه مبلغی را به حساب زوجه واریز کرده اما ایشان دادخواست نفقه معوقه را داده و بنده مبلغی را محکوم شدم. نفقه معوقه زوج مربوط به ندانستن مبلغ قطعی است که کارشناس اعلام نموده وبنده آن را ندادم. زوجه بعد از مدتی درخواست طلاق بدلیل ترک انفاق بنده کرده (بند اول شروط عقدنامه). بعد از آن زوج قبل از وقت رسیدگی به این موضوع، آن را پرداخت کرد. البته زوجه حدود سه سال که از حق حبس استفاده می نماید و مهریه را نیز به صورت اقساط دریافت می کند.
۱- آیا طبق نظریه وحدت رویه ۶۳۳ که می گوید ترک انفاق باعث شکایت کیفری نمی شود، هنوز در دادگاه ها لازم الاجرا است؟ اگر هست پس چرا حکم جلب صادر می شود؟
۲- آیا زوجه می تواند طلاق بگیرد به این دلیل که زوج ترک انفاق کرده؟ در صورتی که زوج هر ماه مبلغی را به حسابش واریز کرده و نفقه معوقه بنده به خاطر ندانستن مبلغ قطعی بوده که آن را قبل از وقت رسیدگی دادگاه پرداخت کرده ام.
امتیاز:
پاسخ به سوال حقوقی 
1- بله طبق این رای وحدت رویه زمانی که زوجه از حق حبس خود استفاده می کند، نمی توان در مورد ترک انفاق شکایت کیفری مطرح کرد. در صورتی که در دادگاه حقوقی رای قطعی صادر شده و به در مرحله اجرای حکم زوج از پرداخت محکوم به استنکاف ورزد، زوجه می تواند حکم جلب زوج را بگیرد و اگر شکایت کیفری مطرح شده می توانید قاضی را از اینکه زوجه از حق حبس خود استفاده می کند مطلع سازید.
2- در صورتی که اختلاف میزان نفقه را که دادگاه حکم به پرداخت آن داده پرداخت نکنید زوجه می تواند طلاق بگیرد.