مشاوره با وکیل دادگستری- دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 24 اسفند 1400

 سوال حقوقی - استرداد و پس گرفتن هدایای نامزدی

با سلام تقریبا یک سال پیش خانمم خونه رو ترک کرد. من میخوام دادخواست استرداد طلاجات بدم البته فاکتور همه اش به اسم مادرم هست و ایشون میخواد دادخواست استرداد هدایای نامزدی بده آیا میشه پس گرفت؟ باید به عنوان هبه مطرح کنیم یا عاریه اگر عاریه قوی تر هست چطوری میتونیم اثبات کنیم عاریه هست؟ چون عرفا هبه محسوب میشه ولی حقیقتا عاریه بود و شاهد هم داریم چون راضی به وصلت نبودن فقط گفتن میخریم مراسمات استفاده کن برا همین شاهد داریم فاکتور هم به اسم مادرمه البته خانمم دادگاه تمکین حاضر نشد و ناشزه هست و جهزیه رو هم استرداد کرده برده. ممنون.

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 996

 

پاسخ - رجوع از هبه - استرداد هدایا   

  • هدایایی که از طرف هر یک از طرفین چه در دوران نامزدی و چه پس از آن در دوران عقد به دیگری داده میشود، عرفا هبه محسوب میشوند.
  • ماده 1037 قانون مدنی بیان میدارد

هر یک از نامزدها می ‌تواند در صورت بهم خوردن وصلت منظور هدایائی را که به طرف دیگر یا ابوین او برای وصلت منظور داده ‌است مطالبه کند اگر عین هدایا موجود نباشد مستحق قیمت هدایائی خواهد بود که عادتا نگاه داشته می‌شود مگر اینکه آن هدایا بدون تقصیر طرف دیگر تلف شده‌ باشد.

  • اما در مورد هدایایی که پس از دوران عقد داده میشوند مشمول مقررات هبه میباشد چون همانطور که گفته شد طلاهای واگذار شده عرفا هبه محسوب میشوند.
  • به موجب مقررات مربوط به هبه، هبه در مواردی قابل رجوع نیست
  • ماده 803 قانون مدنی مقرر میدارد بعد از قبض نیز واهب میتواند با بقاء عین موهوبه از هبه رجوع کند مگر در موارد ذیل:

۱ ) در صورتی که متهب پدر یا مادر یا اولاد واهب باشد.

۲ ) در صورتی که هبه معوض بوده و عوض هم داده شده باشد.

۳ ) در صورتی که عین موهوبه از ملکیت متهب خارج شده یا متعلق حق غیر واقع شود خواه قهراً مثل اینکه عین موهوبه برهن داده شود.

۴ ) در صورتی که در عین موهوبه تغییری حاصل شود.

پس به موجب بند 3 چنانچه این هدایا منتقل شده باشد، قابل رجوع نمیباشند.

  • در رابطه با اینکه فاکتورهای طلاها به نام مادرتان میباشد، شخص ایشان باید دعوی استرداد را مطرح نمایند و ثابت نمایند طلاها نزد همسر شما میباشد. در هر حال همانطور که گفته شد عرفا همه هدایا در حکم هبه میباشند و اثبات این موضوع که عاریه میباشند بسیار بعید به نظر میرسد. 

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.