X
مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری - دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: شنبه 16 بهمن 1400

 راه باطل کردن صلح نامه عمری در صورت عدم رضایت فرزندان

پدر من که نود و هشت سال داره صلح نامه عمری برای ۳نفر از فرزندانش نوشته که ما خبر نداشتیم و حتی پدرم به انها گفت که به پسر بزرگم بگویید که ان هم راضی باشد و انها گفتند راضی است در صورتی که پسر بزرگ او اصلا اطلاعی از این موضوع نداشته و ۲ شاهدی هم که صلح نامه را امضا کردند در محضر پدرم حضور نداشتند چون بنده هم حضور داشتم و میدانم البته من امضا نکردم و ما از انها شکایت کردیم و دادخواست نوشتیم ۲ماه قبل ولی انها در جواب ،این موضوع را دروغ کذب دانستند ولی حقیقت داشت وقاضی هم حال پدرم را مساعد ندانست انها صلح نامه را به وکیل خود هم ندادند که ارایه بکنه برای همین قاضی پرونده را مختومه اعلام کرد و حالا پدر بنده فوت کرده و صلح نامه را اورده اند البته این هم بگویم ۱ نفر از متصالحها پشیمان شده و در دادگاه هم همه چیز را به قاضی توضیح داده و ان دو متصالح به او گفتند که باید امضا کنی وگرنه سهم تو هم مال ما میشود.اول اینکه این حرف صحت دارد؟دوم اینکه طبق توضیحات میتوان با شکایت ابطال صلح نامه کاری کرد؟ چون انها به صورت مخفی دارند کار خودشونو انجام میدهند وما نمیدانیم در چه مرحله ای هستند.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 27736

چگونه می شود صلحنامه عمری را باطل کرد ؟

  • صلح عمری عقدی است که بر اساس آن شخص حق استفاده از مال یا منافع مال خود را برای مدت عمر خود یا عمر متصالح یا عمر شخص دیگر به متصالح واگذار می نماید.
  • در صلح عمری آن افراد برای اموال خود و برای بعد از مرگشان تعیین و تکلیف می کنند.
  • در واقع با انعقاد صلح عمری مالک می تواند ملک خود را به متصالح منتقل کند، بدون آن که منافع نیز منتقل گردد.
  • عقد صلح عمری یک عقد لازم می باشد و طرفین نمی توانند بی دلیل آن را برهم بزنند نمایند مگر با تولفق طرفین یا به موجب قانون.
  • همچنین صلحنامه با جنون، سفاهت و فوت هر یک از طرفین نیز برهم نمی خورد.
  • ابطال صلحنامه تابع مقررات عمومی ابطال عقود می باشد. توضیح آنکه قرارداد باطل به قراردادی گفته می شـود كـه وجـود و عـدم آن يكـسان بـوده و  هـيچ اثـری نداشته باشد.
  • به عبارت دیگر، معامله باطل به عقدی اطـلاق مـی گـردد كه از ابتدای ايجاد، فاقد اثر بوده و با معدوم تفاوتی ندارد. به عقد باطل، فاسد هم گفته می شود. 
  • در تفاوت معامله قابل ابطال با معامله قابل فسخ باید گفت عقد قابل فسخ به هر عقدی اطلاق می شود كه با اراده هـر يـک از طـرفين يـا هـر دو طـرف يـا شخص ثالث قابل انحلال باشد .
  • منشأ پيـدايش حـق فـسخ بـا توجه به اصل لزوم قراردادها ممكن است قانون يا شرط ضمن عقد باشد. عقود قابل فسخ بر دو قسم هستند: عقود جايز و لازم قابل فسخ .
  • معـاملات قابـل فـسخ و قابـل ابطـال هـر دو جـزء معاملات صحيح هستند ولی با فسخ، اثر عقد نسبت به آینده از ميان می رود و تـا هنگـام فـسخ، كليه آثار بر معامله بار می شود و حال آنكه با ابطال، كليه آثار معامله در گذشـته نيـز مرتفـع گرديده، در آينده هم اثری نخواهد داشت. 

 

موارد ابطال صلحنامه عمری

در رابطه با راه باطل کردن صلح نامه عمری باید گفت موارد زیر باعث ابطال صلحنامه عمری می گردد:

1- فقدان قصد طرفین

2- فقدان اهلیت

(در صورتی که یکی از طرفین یا هر دو، برای انعقاد عقد صلح عمری اهلیت نداشته (عاقل، بالغ و رشید نباشند) یا آنکه قصد انعقاد این عقد را نداشته باشند، صلحنامه مذکور قابل ابطال می باشد.)

3- جهت نامشروع

4- معلوم، معین، مشروع و عقلایی نبودن مورد معامله

(اگر موردی که شخص به دیگری صلح می نماید، معین و مشخص نبوده یا قابلیت تسلیم و انتقال نداشته باشد، عقد مذکور قابل ابطال است. اشتباه در مورد صلح، اشتباه در طرف صلح عمری، انگیزه ی نامشروع برای انعقاد عقد صلح عمری نیز موجب ابطال این عقد می گردد.)

5- اشتباه در موضوع معامله
6- اشتباه در طرف عقد

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص ابطال صلح عمری

♦  در پاسخ به پرسش شما در خصوص راه باطل کردن صلح نامه عمری در صورت عدم رضایت فرزندان باید گفت صلحنامه عمری لازم بوده و  تنها به موجب قانون یا توافق طرفین منحل می گردد و عدم رضایت سایرین تأثیری در صحت یا بطلان این عقد ندارد.

♦  همچنین، اگر کسی صلح را رد کند آن فرد جز صلح گیرندگان محسوب نشده و سهم او مانند ارث بین ورثه تقسیم میشود و چنین نیست که اگر وی از عقد صلح عدول نماید سهم آن مال آن دو نفر دیگر بشود. 
♦  برای ابطال صلح نامه و بررسی راههای امکان آن بهتر از حضورا به یک وکیل متخصص قرارداد مراجعه نمائید. اگر شما در شهر تهران سکونت دارید میتوانید با دفتر ما هماهنگ کرده و حضورا مراجعه کنید.

 

 

مستندات قانونی - ابطال صلح عمری

جهت اطلاع از مقررات مربوط به صلح نامه و راه های ابطال آن مقررات زیر را مطالعه فرمایید :

قانون مدنی از ماده 190 تا 220  و   از ماده 752 تا 770

    


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

ثبت امتیاز
نظرات

چهارشنبه, 16 آذر,1401

مسعود

سلام،اگر پدری بیسواد ۸۶ ساله دارای ۶ فرزند باشد،به یکی از فرزندان صلحنامه عمری بدون اطلاع بقیه دهد،آیا میتوان وکیل گرفت؟صلحنامه را باطل‌ کرد؟البته پدر فوت کرده،یا وقت تلف کردن است؟باتشکر از دانش شما


پاسخ وکیل:
با سلام
این صلحنامه صحیح است و بدون دلیل موجه امکان ابطال آن وجود ندارد.

چهارشنبه, 07 تیر,1402

معصومه

با سلام و عرض خدا قوت به استاد ارجمندم.همسر من یک دستگاه اپارتمان به نام من کرده البته صلح عمری ودر آن قید نکرده که مهریه و حق و حقوق من را دیگر نمی‌دهد حالا می‌گوید نمیدهم و بقیه اموالش را میخواهد بصورت صلح عمری به فرزندانش بدهد حالا من چی باید بکنم آیا می‌توانم از او بگیرم حق و حقوقم را لطفا من را راهنمایی بفرماید سپاسگزارم


پاسخ وکیل:
با سلام
اگر شما برای مهریه اقدامی نکرده باشید انعقاد قرارداد صلح عمری بین پدر و فرزندان صحیح بوده و قابلیت خدشه و ایراد تحت عناوینی چون معامله صوری یا معامله به قصد فرار از دین ندارد.

جمعه, 05 آبان,1402

امیرحسین

سلام.چند سال پیش پدربزرگم اموالش رو بین ۴تا دخترش محضری صلح کرد و پسرشو از ارث محروم کرد.بعد از فوتش دختراش پشیمون شدن و بین خودشون کاغذی امضا کردن(غیرمحضری)و به برادرشون ارث دادن.اما بعدش یکی از دخترا پشیمون شد و گفت هرچی طبق صلح نامه هست همون باشه.آیا اون کاغذی که بین خودشون امضا کردن میتونه موجب لغو صلحنامه بشه؟؟؟


پاسخ وکیل:
با سلام
بستگی به ماهیت آن دستنوشته دارد، اگر در قالب صلح تنظیم شده و حکایت از واگذاری سهم داشته باشد لازم الاجرا است.

پنجشنبه, 23 فروردین,1403

beewe

سلام خسته نباشید ببخشید بنده مادرم مبتلا به بیماری بودن و برای اینکه ارثشون به پدرو مادر نرسه صلح نامه نوشتن بین بنده و خاهرم اما الان به این نتیجه رسیدن که حتی بزنن ملک رو به نام من فقط مورد بعدی ای که هست اینه که ملک سندش اوقافیه و هزینش خیلی بالاست خاستم ببینم برای لغو صلح نامه توسط مالک و یکی از طرف های صلح نامه چکار میتونم بکنم


پاسخ وکیل:
با سلام
راه های انحلال قرارداد چند قسم دارد : اول اقاله یعنی هر دو طرف با تراضی عقد را منحل کنند دوم وجود اختیار فسخ معامله که ممکن است در قرارداد درج شده باشد یا نشده باشد یا ممکن است بر اثر وجود عوامل خارج از اراده قرارداد منفسخ شود اما در اینجا بهترین کار اقاله است و اگر قرارداد عادی است حتما به امضا و مهر شهودی برسد.

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آرشیو موضوعی

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.