X
خدمات دفتر وکالت و مشاوره حقوقی دادگران حامی

 اثبات نکاح و ازدواج

اثبات نکاح و ازدواج

گاهی اوقات پیش می آید که رابطه ازدواج و زن و شوهری بین یک زن و مرد وجود دارد اما به هر دلیل و انگیزه ای (مثل پنهان کاری، مسامحه، عدم اجازه از همسر اول و یا شرایط اضطراری و فورس ماژور) زن و مردی با هم ازدواج می نمایند اما نسبت به ثبت آن در دفتر خانه ازدواج و دفتر ثبت ازدواج اقدامی نمی کنند.هر یک از زن و شوهر در صورت امتناع هر یک از طرفین می توانند با مراجعه به دادگاه الزام طرف دیگر را به ثبت ازدواج و واقعه نکاح بخواهد.طبیعی و بدیهی است که قاضی رسیدگی کننده در صورت احراز رابطه زوجین و اثبات نکاح، دستور ثبت آن را می دهد و حتی اگر طرف مقابل حاضر به امضای دفاتر و اوراق نشود با حضور نماینده دادگاه ازدواج به ثبت رسیده و سند ازدواج صادر می شود.

 

  |  
بازدید: 3654
  |  
امتیاز: Article Rating

 

دلایل اهمیت اثبات نکاح

1- بعد از فوت همسر برای سهیم شدن در ارث

 در شرایطی که فردی فوت می کند همسر او از وراث محسوب می شود بنابراین اگر مرد یا زنی فوت کنند و فردی مدعی این باشد که همسر او بوده است و مستحق سهم الارث می باشد اما سند برای اثبات این حرف نداشته باشد باید ابتدا در دادگاه دعوای اثبات نکاح مطرح کند و بعد از گرفتن رأی توسط دادگاه در صورت اثبات ادعا می تواند از ترکه متوفی سهم الارث مقرر را ببرد .

 

2- اثبات وجود فرزند مشترک 

در شرایطی که یکی از زن و مرد مدعی است فرزند او حاصل ازدواج او با فرد دیگر است و فرد دیگری هم این را انکار کند یا مدعی شود فرزند نامشروع است فردی که مدعی وجود فرزند ناشی از ازدواج مشروع است برای اثبات ادعای فرد باید دعوای اثبات نکاح مطرح کند .

 

3- ملزم شدن زوج به پرداخت مهریه

برای مطالبه مهریه باید پیوند نکاح بین زن و مرد برقرار باشد و مرد تعهد به پرداخت مهریه مشخص کرده باشد و اگر هم مهریه مشخص نشده باشد در هر صورت با پیوند نکاح زن مستحق مهرالمثل است و در هر زمان می تواند آن را مطالبه کند .حال اگر سندی برای اثبات ادعای خود مبنی بر ازدواج نداشته باشد باید ابتدا با طرح دعوای اثبات نکاح . رابطه زوجیت را اثبات کند تا مستحق دریافت مهریه و بتواند بعد ار آن دعوای الزام به پرداخت مهریه مطرح کند .

 

4- ملزم شدن زوج به پرداخت نفقه و اجرت المثل 

زن با ازدواج مستحق دریافت نفقه از زوج است و در صورت انجام کار در منزل برای زوج مستحق دریافت اجرت المثل ایام زوجیت می باشد . حال اگر زنی سند ازدواج نداشته باشد و نتواند رابطه زوجیت را اثبات کند نمی تواند برای مطالبه نفقه و اجرت المثل خود در دادگاه طرح دعوا کند مگر اینکه ابتدا با طرح دعوا اثبات نکاح رابطه زوجیت را اثبات کند تا در دعوای مطالبه نفقه و اجرت المثل دارای سمت باشد و مستحق دریافت این حقوق مالی . 

 

5- الزام به تمکین زوجه 

در صورتی که بدون عذر موجه زوجه منزل مشترک زناشویی را ترک کرده باشد و یا وظایف زناشویی را برآورده نکند مرد می تواند دعوای الزام به تمکین مطرح کند اما اگر مرد برای طرح دعوا سندی برای اثبات رابطه زوجیت نداشته باشد باید ابتدأ دعوای اثبات نکاح را مطرح کند و در صورت اثبات ادعایش و اثبات رابطه ی زوجیت در صورت عدم تمکین توسط زوجه , زوج می تواند دعوای الزام به تمکین را مطرح کند.

 

نکته : به طور کلی برای مطالبه هر حقی از طرف هر یک از زوجین, نیاز به وجود رابطه زوجیت (اثبات نکاح) است.

 

 

2.25 از 5 (24 امتیاز)
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جهت مشاوره حقوقی یا اعطای وکالت به وکیل دادگستری همین حالا تماس بگیرید.
تلفن ثابت:88019243-88019244
تلفن همراه :09121457035

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.