X
خدمات دفتر وکالت و مشاوره حقوقی دادگران حامی
جرایم مرتبط با شرب خمر و مجازات آنها

 جرایم مرتبط با شرب خمر و مجازات آنها

  |  
بازدید: 2446
  |  
امتیاز: Article Rating

 

شرب خمر و جرائم مرتبط با آن 

 

الف) انواع جرائم مربوط به شرب خمر :

1- مصرف مسکر

2- تجاهر به استعمال مشروبات الکلی

3- فروش و در معرض فروش قراردادن

4- حمل

5-نگهداری

6- در اختیار دیگری قراردادن

7-ساختن

8- وارد نمودن مشروبات الکی به کشور (قاچاق مشروبات الکی)

9- دائر کردن محلی برای شرب خمر یا دعوت کردن مردم به محل شرب خمر

 

 

مصرف مسکر :

مصرف مسکر از قبیل خوردن ,تزریق و تدخین آن , کم باشد یا زیاد , جامد باشد یا مایع , مست کند یا نکند خالص باشد یا مخلوط به گونه ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند , موجب حد است . مطابق تبصره ماده 264 قانون مجازات , خوردن فقاع (آب جو مسکر) موجب حد است هرچند مستی نیاورد .

مجازات شرب خمر : مجازات شرب خمر , حد است و قانون گذار میزان آن را هشتاد ضربه شلاق تعیین نموده است .

  • غیر مسلمان برای مصرف مسکر مجازات نمی شود مگر اینکه تظاهر به استعمال آن کند .
  •  اگر مصرف مسکر توسط غیر مسلمان علنی نباشد لکن مرتکب در حال مستی در معابر یا اماکن عمومی ظاهر شود به مجازات مقرر برای تظاهر به عمل حرام محکوم می شود .

 

 

تجاهر به استعمال مشروبات الکلی :

هر کس متجهاراٌ  و به نحو علنی در اماکن و معابر و مجامع عمومی مشروبات الکلی استعمال نماید , علاوه بر اجرای حد شرعی شرب خمر , به دو تا شش ماه حبس تعزیری محکوم می شود .

 

 

ساختن، فروش، حمل و نگهداری مشروبات الکلی :

مطابق ماده 702 قانون مجازات , هر کس مشروبات الکلی را بخرد یا بفروشد یا در معرض فروش قرار دهد یا حمل یا نگهداری کند یا در اختیار دیگری قرار دهد به شش ماه تا یکسال حبس و تا هفتاد چهار ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی کالای یادشده محکوم می شود .

 

 

قاچاق مشروبات الکلی

مطابق ماده 703 قانون مجازات , وارد نمودن مشروبات الکلی به کشور قاچاق محسوب می گردد و وارد کننده صرف نظر از میزان آن به شش ماه تا پنج سال حبس و تا هفتادو چهار ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان ده برابر ارزش عرفی کالای یاد شده محکوم می شود . رسیدگی به این جرم در صلاحیت محاکم عمومی است . در خصوص مواد 702 و 703 هر گاه مشروبات الکلی مکشوفه به میزان بیش از بیست لیتر باشد , وسایلی که برای حمل آن مورد استفاده قرار می گیرد چنانچه با طلاع مالک باشد به نفع دولت ضبط خواهد شد در غیر این صورت مرتکب به پرداخت معادل قیمت وسیله نقلیه نیز محکوم خواهد شد . آلات و ادواتی که جهت ساختن یا تسهیل ارتکاب جرائم موضوع مواد مذکور مورد استفاده قرار می گیرد و وجوه حاصله از معاملات مربوط به نفع دولت ضبط خواهد شد . 

نکته : مجازات انفصال موقت علاوه بر مجازات های فوق برای کارکنان دولت یا شرکت های دولتی و شرکت ها یا موسسات وابسطه به دولت , شوراها , شهرداری ها یا نهاد های انقلاب اسلامی و به طور کلی قوای سه گانه و همچنین اعضاء نیروهای مسلح و مأموران به خدمات عمومی که در جرائم موضوع ماده 702 و 703 , مباشرت معاونت یا مشارکت نمایند .

 

دائر کردن محلی برای شرب خمر :

مطابق ماده 704 قانون مجازات هر کس محلی را برای شرب خمر دایر کرده باشد یا مردم را به آن جا دعوت کند به سه ماه تا دو سال حبس و هفتاد و چهار ضربه شلاق و با از یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی یا هر دو آن ها محکوم خواهد شد و در صورتی که هر دو مورد را مرتکب شود به حداکثر مجازات محکوم خواهد شد . 

 

 

تکرار جرم :

مطابق ماده 136 قانون مجازات , هرگاه کسی سه بار مرتکب یک نوع جرم موجب حد شود و هر بار حد آن جرم بر او جاری شود , حد وی در مرتبه چهارم اعدام است .

 

 

مطالب مرتبط با دعاوی کیفری: 

1- قرار جلب به دادرسی (مجرمیت)

2- وکیل دادگستری خوب و با تجربه در تهران

3- اعاده دادرسی در قوانین كیفری - وکیل کیفری

4- دعاوی کیفری و مجازاتها - وکیل دعاوی کیفری

2.4 از 5 (25 امتیاز)
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جهت مشاوره حقوقی یا اعطای وکالت به وکیل دادگستری همین حالا تماس بگیرید.
تلفن ثابت:88019243-88019244
تلفن همراه :09121457035

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.