X
خدمات دفتر وکالت و مشاوره حقوقی دادگران حامی

 ممنوع الخروجی و رفع آن

ممنوع الخروجی و رفع آن

ممنوع نمودن افراد جهت خروج از کشور ممکن است بدلیل وقوع یک جرم و در دسترس قرار دادن متهم در مرحله رسیدگی باشد یا به دلیل نوعی مجازات یا اجبار شخص بدهکار به پرداخت و تسویه بدهی های خود و در نهایت ممکن است بدلیل جلوگیری از فرار شخص و مورد غفلت قرار دادن ادای تعهدات مالی او. از همین رو است که مراجع قانونی اشخاص متهم یا محکومان به مجازات یا بدهکاران مالیاتی یا بدهکاران به اشخاص را ممنوع الخروج می نمایند.

  |  
بازدید: 8214
  |  
امتیاز: Article Rating

 

رفع ممنوع الخروجی

 

نکات مهم ممنوع الخروجی

  • نکته مهم این است که در خصوص دستور یا قرار بودن ممنوعیت خروج از کشور باید قائل به تفکیک شد.
  • ماده 188 قانون آیین دادرسی کیفری در خصوص دستور منع خروج متهم از کشور بیان می دارد تا هنگامی که قبل از اثبات جرم به متهم دسترسی حاصل نشده، بازپرس می تواند با توجه به اهمیت و ادله وقوع جرم، دستور منع خروج او را از کشور صادر کند.
  • مدت اعتبار این دستور، شش ماه و قابل تمدید است.
  • در صورت حضور متهم در بازپرسی، صدور قرار موقوفی، ترک یا منع تعقیب، ممنوعیت خروج منتفی و مراتب بلافاصله به مراجع مربوطه اطلاع داده می شود و در صورت انقضای مدت، دستور منتفی می شود.(دستور قبل از اثبات مجرمیت صادر می شود.)
  • ماده 247 و 248 قانون آیین دادرسی کیفری در خصوص ممنوعیت خروج از کشور بیان می دارد، بازپرس متناسب با جرم ارتکابی علاوه بر صدور قرار تأمینی می تواند قرار نظارت قضایی را که شامل یک یا چند مورد ذیل می شود برای مدن معینی صادر کند که یکی از این قرارها ی نظارت قرار ممنوعیت خروج از کشور است که ظرف 10 روز نیز قابل اعتراض در دادگاه صالح است.(بدوی و تجدید نظر)
  • اعتبار قرار ممنوعیت خروج از کشور شش ماه و قابل تمدید است.(قرار بعد از اثبات مجرمیت صادر می شود)
  • مراجع قضایی مکلف اند در موارد قانونی پس از اتخاذ تصمیم بر ممنوعیت خروج از کشور، مراتب را به دادستانی کل کشور ارسال نمایند تا از آن طریق به مراجع ذیربط اعلام گردد.
  • ماده 509 قانون آیین دادرسی کیفری اشاره می کند که در صورت وقوع جرم هر گاه اقدامات قاضی اجرای احکام کیفری منتهی به دسترسی به محکوم علیه نشود و بیم فرار از کشور باشد، می تواند دستور منع خروج او را از کشور صادر کند. اما به محض حضور یا دستگیری او دستور لغو می گردد.(در مرحله اجرای حکم)
  • اصولاً اشخاصی که محکومیت کیفری قطعی دارند و مجازات خود را نگذرانده اند ممنوع الخروج می باشند.
  • رفع ممنوع الخروجی مشروط به انجام تعهد ار سوی فرد محکوم است.مثلاً شوهری که به دلیل عدم پرداخت مهریه ممنوع الخروج شده است با پرداخت یا سپردن تأمین مناسب می تواند از آن رفع اثر نماید.
  • در سایر موارد دادگاه و مراجع قضایی نیز نسبت به رفع دستور یا قرار ممنوعیت خروج از کشور اقدام می کنند.(ماده 188 قانون آیین دادرسی کیفری)

 

 

مطالب مرتبط با ممنوع الخروجی :

1- ممنوع الخروجی زوج - زوجه - فرزند مشترک

2- ممنوع الخروج کردن فرزند توسط مادر و پدر

3- پرونده عملی رفع، جلوگیری و برداشتن ممنوع الخروجی

4- راه های اعتراض به رأی دادگاه ، واخواهی، تجدیدنظر، فرجام

2.48 از 5 (21 امتیاز)
نظرات
پنجشنبه, 08 مهر,1400

روح اله محمدی

من بخاطر خروج غیر قانونی که دادگاهی شدم و قرارمنع تعقب گرفتم اما اداره مهاجرت پاسپورت منو توقیف کرد ویکسال ممنوع الخروجم کرده چطوری میشه این ممنوع الخروجم را رفع کرد ؟


پاسخ وکیل:
با سلام
معنی اینکار این است که شما مجرم شناخته نشده اید ولی به خاطر تخلفی که انجام داده اید به تصمیم خود اداره گذرنامه 6 ماه ممنوع الخروج شده اید.در واقع باید بدانید که جرم با تخلف متفاوت است.

پنجشنبه, 19 خرداد,1401

محمدرضا میلانی

با سلام، همسر من بخاطر اختلافات خانوادگی با توجه به مهریه و تعداد سکه من را ممنوع الخروج نموده. اکنون که حکم طلاق صادر شده و پرداخت مهریه هم به طور اقساطی توسط بنده انجام می شود چطور می توانم نسبت به لغو حکم ممنوع الخروجی اقدام نمایم؟


پاسخ وکیل:
با سلام
در صورتی که تمام مهریه تقسیط شده باشد و مرجع صادر کننده دستور ممنوعیت خروج اداره اجرای ثبت باشد باید دادخواست ابطال اجراییه ثبتی و رفع ممنوع الخروجی بدهید.برای بررسی سایر صور ، لازم است حضوراً جهت مشاوره مراجعه نمایید.

ﺳﻪشنبه, 01 آذر,1401

مسعود

با سلام .بنده از طریق اجرای احکام کیفری ممنوع خروج شده‌ام.۶ ماه از تاریخ ممنوع خروجی بنده گذشته.آیا در سیستم گذرنامه رفع ممنوع خروجی میشود یا باید نامه از دادگاه باشد؟ معمولا پس از ۶ ماه چقدر زمان میبرد تا رفع ممنوع خروجی شود ؟


پاسخ وکیل:
با سلام
تصور غلطی است که فکر کنید پس از مدتی ممنوع الخروجی خود به خود رفع می شود .هر چند که قانون در بعضی موارد برای ممنوع الخروجی مدت اعتبار گذاشته ولی انفعال و عدم اقدام چاره مناسبی برای رفع ممنوع الخروجی نیست.

ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جهت مشاوره حقوقی یا اعطای وکالت به وکیل دادگستری همین حالا تماس بگیرید.
تلفن ثابت:88019243-88019244
تلفن همراه :09121457035

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.