X

خدمات دفتر وکالت و مشاوره حقوقی دادگران حامی

 همه چیز درباره دستور تخلیه فوری ملک

همه چیز درباره دستور تخلیه فوری ملک

قانونگذار در جهت حمایت از موجرین و تسهیل تخلیه در صورت انقضاء مدت اقدام به وضع مقررات و تاسیس عنوان دستور تخلیه نموده است.موجر یا مالک با توسل به عنوان دستور تخلیه می تواند بدون مراجعه به دادگاه و به صورت فوری به محض انقضاء مدت تقاضای صدور یک دستور قضایی یا اجرایی موسوم به دستور تخلیه را بنماید.هر چند که صدور دستور تخلیه بدون نیاز به تشکیل جلسه رسیدگی به صورت فوری و آنی است اما اجرای آن با عنایت به مصوبه سران قوا و نیز امکان استمهال پیش بینی شده در قانون آنطور که انتظار می رود سریع نیست.

 

همه چیز در خصوص تخلیه و مشاوره با وکیل متخصص تخلیه

  |  
بازدید: 45042
  |  
تاریخ انتشار: 14 مرداد 1399
  |  
امتیاز: Article Rating

 

 

دستور تخلیه ملک با حکم تخلیه چه تفاوتی دارد ؟

  • مهم ترین فرق دستور تخلیه با حکم تخلیه این است که دستور تخلیه بدون رسیدگی قضایی توسط شورای حل اختلاف یا اداره اجرای ثبت صادر می شود ولی حکم تخلیه ضرورتاً نیازمند تشکیل جلسه رسیدگی و صدور حکم است و حتماً یک قاضی بر روند اجرای حکم نظارت دارد یا حکم مستقیماً توسط خود شخص قاضی صادر می شود.
  • همچنین برای دستور تخلیه رعایت تشریفات آیین دادرسی ضروری نیست ولی متقابلاً حکم تخلیه کاملا در چارچوب مقررات آیین دادرسی مدنی مورد طرح و رسیدگی قرار می گیرد.
  • از دیگر تفاوت های مهم این دو می تواند این باشد که اجرای دستور تخلیه نیازمند صدور اجراییه نیست ولی اجرای حکم تخلیه نیاز به صدور اجراییه دارد.
  • دستور تخلیه در صورتی که اجاره نامه یا رسمی باشد یا اگر عادی است دو نفر آن را امضا کرده باشند‌، در اجاره نامه مدت قرارداد ذکر شده باشد، در دو نسخه تنظیم شده و طرفین آن را امضا نموده باشند و مدت اجاره تمام شده باشد از اجرای ثبت (در صورتی که اجاره نامه در دفاتر اسناد رسمی تنظیم گردیده باشد) یا شورای حل اختلاف صادر شده و بدون تشکیل جلسه رسیدگی طولانی علیه مستاجر ملک صادر می گردد.در غیر این صورت، یعنی در حالتی که هر یک از این موارد موجود نباشد و موجر بخواهد تخلیه مستاجر را بگیرد باید جلسه رسیدگی تشکیل گردد و دادگاه در خصوص تخلیه حکم صادر نماید.
  • در دستور تخلیه نیزا به صدور اجراییه نبوده و فورا اثاثیه ی او قابل تخلیه می باشد در صورتی که در رابطه با حکم تخلیه صدور اجراییه لازم بوده و پس از ابلاغ حکم مستاجر برای تخلیه 10 روز فرصت دارد.
  • لازم به ذکر است رسیدگی و صدور حکم تخلیه در صلاحیت شورای حل اختلاف می باشد مگر موردی که قرار داد اجاره فی مابین محل اختلاف باشد و یا اصل مالکیت موجر مورد ایراد واقع گردد که در صلاحیت دادگاه می باشد. رای شورای حل اختلاف در خصوص حکم تخلیه ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدید نظر خواهی در دادگاه عمومی و حقوقی می باشد.

 

 

مراحل گرفتن دستور تخلیه ملک استیجاری

در صورت انقضاء مدت و داشتن شرایط لازم برای صدور دستور تخلیه حسب مورد در خصوص اسناد عادی و رسمی مراحل زیر را باید طی نمود:

 

الف -مراحل تقاضای دستور تخلیه با سند اجاره عادی

1- مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و تقاضای صدور دستور تخلیه از شورای حل اختلاف .

2- مراجعه حضوری به شورای حل اختلاف جهت تکمیل مدارک، ارائه اصول اسناد و پیگیری صدور دستور تخلیه.

3- پیگیری ابلاغ دستور تخلیه به مستاجر

4- در صورت عدم تخلیه در مهلت مقرر پیگیری ارسال پرونده به اجرای احکام 

5- پیگیری اجرای حکم و در صورت استمهال یا اعتراض ارائه پاسخ و دفاع 

6- پرداخت مبلغ ودیعه یا قرض الحسنه به حساب صندوق دادگستری

7- تقدیم دادخواست مطالبه اجور معوقه یا ضرر و زیان پس از صدور دستور تخلیه توسط مالک

 

ب-مراحل تقاضای دستور تخلیه با سند اجاره رسمی

1- مراجعه به دفترخانه تنظیم کننده سند رسمی اجاره و درخواست صدور اجراییه

2- پیگیری وصول پرونده و اجراییه صادره از دفترخانه تنظیم کننده سند به اداره اجرای ثبت

3- پیگیری تشکیل پرونده اجرایی و صدور دستور ریاست اداره اجرای ثبت یا معاونت مربوطه جهت ابلاغ اجراییه

4- در صورت ادعای حق یا شکایت نسبت به قانونی بودن دستور تخلیه از سوی مستاجر در دادگاه عمومی محل وقوع ملک، پاسخ به ادعاها و شکایات مطرح شده.

5- پرداخت مبلغ ودیعه یا قرض الحسنه مستاجر به حساب معرفی شده توسط اداره اجرای ثبت.

6- در صورت ادعای مالک مبنی بر عدم دریافت قسمتی از اجاره های ماهیانه یا ورود خسارت به ملک یا بدهی مستاجر بابت شارژ و امثال اینها مالک می تواند در مرجع صالح در این خصوص دادخواست بدهد.

 

 

شرایط گرفتن دستور تخلیه فوری

برای امکان درخواست و صدور دستور تخلیه در خصوص اسناد عادی و رسمی اجاره وجود شرایط زیر ضروری است :

1- وجود قرارداد کتبی عادی یا رسمی که به امضاء موجر و مستاجر رسیده باشد.

2- ذکر مدت اجاره در قرارداد

3- امضاء حداقل دو شاهد ذیل قرارداد

4- وجود حداقل دو نسخه اصل از قرارداد

5- انقضاء مدت اجاره

6- در قراردادهای اجاره اماکن تجاری ، عدم تعریف و وجود حق سرقفلی یا کسب و پیشه و تجارت 

 

 

مدارک مورد نیاز برای دستور تخلیه

مدارک لازم برای صدور دستور تخلیه عبارتتد از :

1- قرارداد اجاره عادی یا رسمی واجد شرایط قانونی (قرارداد کتبی ، امضاء دو شاهد با ذکر مدت در دو نسخه)

2- مدارک مالکیت موجر نسبت به ملک استیجاری 

3- مدارک شناسایی جهت احراز هویت مالک

4- در صورت تقدیم دادخواست مطالبه اجور معوقه یا خسارات وارده به ملک یا بدهی های مستاجر همراه با دستور تخلیه، ضمیمه مدارک بدهی یا ورود خسارت

 

 

نحوه اجرای دستور تخلیه به چه صورت است ؟

پس از صدور دستور تخلیه در خصوص اسناد عادی در شوراهای حل اختلاف ابتدا دستور صادره به مستاجر یا وابستگان وی که در محل حضور دارند ابلاغ می شود.مستاجر سه روز مهلت خواهد داشت که اقدام به تخلیه محل و تحویل آن به موجر بنماید .در صورت عدم اقدام تخلیه در روز معین شده در دستور تخلیه توسط مامورین اجرا یا کلانتری محل انجام خواهد شد.

در خصوص اسناد رسمی اجاره نیز ترتیب اجرا و مراحل آن همانند اجرای مفاد سایر اسناد رسمی است.جز اینکه در صورت استمهال مستاجر امکان اعطاء مدت تا حداکثر یک ماه با نظر مقام قضایی وجود خواهد داشت.

 

برای ارتباط با وکیل متخصص تخلیه کلیک کنید.           88019244 - 88019243

 

مقررات قانونی راجع به دستور تخلیه فوری

1-  قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1376/05/26

الف - در ماده 3 این قانون به امکان صدور دستور تخلیه فوری در خصوص اسناد عادی و رسمی اشاره شده است.

ب- در ماده 4 این قانون به ضرورت عودت مبلغ قرض الحسنه و امکان مطالبه اجور معوقه و خسارات توسط موجر از مستاجر اشاره شده است.

ج- در ماده 5 قانون مورد اشاره به مستاجر حق داده شده است که شکایت خود در خصوص وجود حق یا تمدید قرارداد یا مواردی از این دست را در قالب شکایت تقدیم دادگاه نماید (مرجع عالی تر از صادر کننده دستور تخلیه).

 

2- آیین نامه اجرایی روابط موجر و مستاجر مصوب 1378/02/19

قسمت عمده این قانون اختصاص به نحوه صدور دستور تخلیه و چگونگی اجرای آن دارد.که متن آن جهت اطالع جهت اطلاع در ادامه مطلب می آید .

ماده ۱ - منظور از واژه قانون در این آیین نامه قانون روابط موجر و مستأجر - مصوب ۱۳۷۶.۵.۲۶ - می‌باشد.
ماده ۲ - موارد زیر مشمول مقررات قانون نمی‌باشد:
۱ - روابط استیجاری قبل از اجرای قانون.
۲ - روابط ناشی از انتقال حقوقی قانونی مستأجر سابق به مستأجر جدید با اجازه موجردر صورتی که قرار داد اجاره قبل از لازم‌الاجرا شدن قانون باشد.
۳ - روابط ناشی از صلح منافع یا هر عنوان دیگر و نیز تصرفات برحسب تراضی شفاهی باموجر به عنوان اجاره.
۴ - موارد تخلیه اماکن استیجاری قبل از انقضای مدت مندرج در قرارداد .
۵ - در صورتی که سند عادی اجاره بر طبق ضوابط مقرر در ماده (۲) قانون تنظیم نشده
باشد.
‌تبصره - رابطه استیجاری در اماکنی که ابتدا" از تاریخ لازم الاجرا شدن قانون به اجاره واگذار شده یا می‌شود یا پس از تاریخ یاد شده توسط طرفهای‌قرارداد اجارهتمدید می‌گردد، مشمول مقررات قانون مورد اشاره خواهد بود.
ماده ۳ - رسیدگی به درخواست تخلیه در مورد سند عادی موضوع ماده (۲) قانون بدون تقدیم دادخواست و با ابطال تمبر مربوط به دعاوی غیر مالی و‌بدون رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی به عمل خواهد آمد.
ماده ۴ - رییس حوزه قضایی یا دادگاه مرجوع الیه با احراز مالکیت یا ذی نفع بودن موجر حسب مورد مبادرت به صدور دستور تخلیه خواهد نمود.
ماده ۵ - ابلاغ اوراق قضایی و یا اوراق اجراییه به مستأجر در محل عین مستأجره و به موجر در محل مندرج در قرارداد صورت میگیرد؛ مگر اینکه‌طرفین ترتیب دیگری را مقرر نموده باشند.
ماده ۶ - اجرای دستور تخلیه صادره توسط مقام قضایی نیاز به صدور اجراییه ندارد و توسط مأمور، ابلاغ و اجرا می‌گردد. مأمور مکلف است آن را‌ظرف (۲۴) ساعت به شخص مستأجر ابلاغ و در نسخه ثانی رسید دریافت کند و در صورت امتناع مستأجر از دادن رسید مراتب را در ابلاغ نامه قید و‌ظرف (۳) روز نسبت به اجرای مفاد دستور اقدام نماید.
ماده ۷ - چنانچه مستأجر در محل حضور نداشته باشد مفاد دستور تخلیه به یکی از بستگان یا خادمان وی که سن ظاهری او برای تمییز اهمیت موضوع‌کافی باشد ابلاغ می‌شود.
ماده ۸ - هرگاه اشخاص مذکور در ماده قبل در محل حضور نداشته باشند یا از دادن رسید امتناع ورزند، مأمور مراتب را در اعلامیه‌ای قید و به محل‌الصاق می‌نماید.
‌تبصره - در اعلامیه، مراتب مراجعه مأمور و استنکاف اشخاص و یا عدم حضور آنان و نیز مفاد دستور مقام قضایی درج شده و همچنین این مطلب قید‌خواهد شد که چنانچه ظرف (۳) روز مستأجر اقدام به تخلیه محل و تحویل آن به موجر یا نماینده قانونی وی و یا دفتر دادگاه ننماید، امر تخلیه در روز و‌ساعت معین توسط مأمور اجرا انجام می‌پذیرد.
ماده ۹ - در مورد اسناد رسمی اجاره، درخواست صدور اجراییه جهت تخلیه مورد اجاره از دفترخانه تنظیم کننده سند به عمل خواهد آمد.
ماده ۱۰ - در خواست نامه برای اسناد عادی اجاره در فرم مخصوص تنظیم می‌شود و شامل نکات زیر خواهد بود:
‌الف - نام و نام خانوادگی و نام پدر و محل اقامت موجر یا نماینده قانونی و یا قایم مقام وی،
ب - نام و نام خانوادگی و محل اقامت مستأجر یا قایم مقام قانونی وی .
پ - مشخصات عین مستأجره
ت - مشخصات و تاریخ سند اجاره
‌تبصره ۱ - تصویر مصدق قرارداد باید پیوست در خواست نامه یاد شده باشد.
‌تبصره ۲ - در صورت فوت موجر یا مستأجر، وراث آنها و در صورت انتقال عین از ید موجر و یا منافع از ید مستأجر ایادی منتقل الیهم و در صورت‌ حجر موجر یا مستأجر نماینده قانونی آنها قایم مقام قانونی آنان می‌باشند.
ماده ۱۱ - سر دفتر پس از احراز هویت و صلاحیت در خواست کننده اوراق اجراییه را ظرف (۲۴) ساعت در (۳) نسخه با قید تخلیه محل عین مستأجر‌موضوع سند تهیه و به مهر ویژه اجرا منقوش و جهت اقدام به دایره اجرای اسناد رسمی ثبت محل ارسال می‌نماید.
ماده ۱۲ - اجرای ثبت موظف است با وصول اوراق اجراییه از دفتر خانه ظرف حداکثر (۲۴) ساعت نسبت به تشکیل پرونده و صدور دستور ابلاغ و‌تخلیه به مأمور اقدام نموده و مأمور مکلف است ظرف (۴۸) ساعت اوراق اجراییه را ابلاغ و طبق قسمت اخیر ماده (۶) و مواد (۷) و (۸) این آیین نامه‌عمل نماید.
ماده ۱۳ - چنانچه در زمان اجرای دستور تخلیه مراجع قضایی و دوایر اجرای ثبت به علت وقوع حوادث غیر مترقبه مستأجر قادر به تخلیه مورد اجاره‌نباشد و استمهال نماید، مراتب در خواست وی توسط مأمور اجرا به مقام قضایی دستور دهنده گزارش می‌شود. مقام قضایی صالح مربوط می‌تواند با استمهال مستأجر برای یک نوبت به مدت حداکثر یک ماه موافقت کند.
ماده ۱۴ - دفاتر اسناد رسمی علاوه بر رعایت شرایط عمومی تنظیم اسناد اجاره مکلفند در سند اجاره اماکن با کار بری تجاری و اماکنی که با رعایت‌قوانین و مقررات مربوط به منظور استفاده تجاری واگذار می‌شوند، تصریح کنند که عقد اجاره با سرقفلی یا بدون سرقفلی واقع شده است و در‌قراردادهای عادی اجاره نیز طرفین مکلفند سند اجاره را با قید همین مطلب تنظیم نمایند.
ماده ۱۵ - اجرای مقررات ماده (۷) قانون، ناظر به مواردی است که در عقد اجاره شرط شده باشد که موجر هر ساله مکلف به تمدید مدت اجاره بدون‌افزایش اجاره بها می‌باشد.
ماده ۱۶ - مستأجر اماکن تجاری در مدت اجاره چنانچه حق انتقال به غیر از او سلب نشده باشد می‌تواند با اخذ مبلغی به عنوان سرقفلی مورد اجاره را‌برای همان شغل و با رعایت سایر شرایط مندرج در اجاره نامه به دیگری منتقل نماید.
ماده ۱۷ - در غیر از موارد مذکور در ماده (۴) قانون چنانچه مستأجر مدعی حقی باشد می‌تواند طبق مقررات از دادگاه عمومی محل وقوع ملک در‌خواست احقاق حق کند، این امر مانع اجرای دستور تخلیه نمی‌باشد فقط دادگاه پس از ثبوت ادعا به تأمین حقوق مستأجر و جبران خسارت او حکم‌می‌نماید در این خصوص مستأجر می‌تواند تأمین حقوق خود را از دادگاه در خواست نموده و دادگاه مکلفل است نسبت به آن تصمیم مقتضی اتخاذ‌نماید .
ماده ۱۸ - در صورتی که دستور تخلیه مورد اجاره صادر شود و مستأجر نسبت به اصالت قرارداد مستند دستور، شکایتی داشته و یا مدعی تمدید‌قرارداد اجاره باشد شکایت خود را به دادگاه عمومی محل وقوع ملک تقدیم می‌نماید. اعلام شکایت مانع اجرای دستور تخلیه نمی‌باشد مگر اینکه‌دادگاه رسیدگی کننده شکایت مستأجر را مدلل بداند در این صورت پس از اخذ تأمین متناسب با ضرر و زیان احتمالی موجر قرار توقیف عملیات‌اجرایی تخلیه را صادر خواهد نمود.
ماده ۱۹ - چنانچه شکایت مستأجر مورد اشاره در ماده قبل به موجب حکم نهایی رد شود موجر حق دارد خسارتی را که از توقیف اجرای دستور تخلیه‌به او وارد شده است بر طبق قوانین و مقررات مطالبه کند .
ماده ۲۰ - چنانچه موجر مبلغی به عنوان ودیعه یا تضمین یا قرض الحسنه و یا سند تعهد آور و مشابه آن از مستأجر دریافت کرده و در سند اجاره (‌عادی‌و یا رسمی) درج شده باشد یا توسط خود موجر عنوان شود در این صورت تخلیه و تحویل مورد اجاره به موجر موکول به استرداد سند یا وجه یاد شده‌به مستأجر و ارایه رسید آن به ضمیمه در خواست تخلیه به مرجع قضایی و یا ارایه آن به دایره اجرای ثبت و یا سپردن آن بر حسب مورد به دایره اجرای‌دادگستری و یا دایره اجرای ثبت می‌باشد .
‌تبصره - در صورتی که ودیعه یا تضمین یا قرض الحسنه و یا سند تعهدآور و مشابه آن در سند اجاره (‌عادی و یا رسمی) ذکر نشده باشد و توسط موجر‌نیز هنگام در خواست و تقاضای تخلیه مطرح نشود و مستأجر از این جهت مدعی حقی شود می‌تواند طبق ماده (۵) قانون اقدام به احقاق حق خود‌نماید .

 

 

شرایط دستور تخلیه

 

اعتراض به دستور تخلیه امکان پذیر است ؟

همانطور که در بالا اشاره شد دستور تخلیه از سوی موجر و مستاجر قابل اعتراض است.و البته آنطور که از مقررات استنباط می شود شکایت و اعتراض نسبت به آن با طرق معمول شکایت متفاوت است؛ مانند اینکه مستاجر می تواند در صورت ادعای وجود حق بدون امکان توقف اجرای دستور تخلیه نسبت به آن اعتراض نماید یا اینکه مستاجر حق خواهد داشت از مقام قضایی صالح تقاضای مهلت بنماید.

همچنین موجر می تواند در صورت رد تقاضای صدور دستور تخلیه در شورای حل اختلاف نزد قاضی این شورا در این خصوص اعتراض کند.

در هر حال لازم است توجه شود که چون دستور تخلیه با حکم تخلیه متفاوت است و از جهت ماهیت نه حکم محسوب می شود و نه قرار ، آنچه برای آراء و نحوه شکایت از آنها در قانون آمده است ، در خصوص دستور تخلیه صدق نمی نماید و البته قانونگذار تلاش نموده راه هایی را برای حفظ حقوق موجر پیش بینی نماید.

 

 

نمونه دستور تخلیه صادره از شورای حل اختلاف 

بتاریخ ........ در وقت فوق العاده پرونده کلاسه ...... حوزه ......

شورای حل اختلاف مجتمع شماهر 6 تهران تحت نظر ایت و برابر محتویات پرونده ملاحظه می گردد اقدامات اعضاء حوزه منجر به صلح و سازش بین طرفین دعوا نگردیده، لذا پرونده از طرف سرپرست مجتمع در اجرای مواد 11 و 45 قانون شورای حل اختلاف 87/04/18 جهت صدور رای به اینجانب ارجاع گردیده که با عنایت به محتویات پرونده، ختم تحقیقات را اعلام و به شرح ذیل مبادرت به اتخاذ تصمیم نهایی می نماید :

رای قاضی شورا

دستور تخلیه

در خصوص دادخواست خواهان .............. فرزند ..... به طرفیت خوانده ........ فرزند ....... مبنی بر درخواست صدور دستور تخلیه یک دستگاه آپارتمان مسکونی به پلاک ثبتی فرعی ... بخش ... اراضی ..... به نشانی ........... نظر به اینکه رابطه استیجاری ما بین طرفین به حکایت مندرجات سند اجاره عادی ابرازی از طرف خواهن که در حین تنظیم توسط دوشاهد گواهی شده ثابت بوده و عقد اجاره نیز در مورخ ....... به انقضاء رسیده و موجر با تقدیم درخواست عدم رضایت خود را به ادامه رابطه استیجاری اعلام داشته و مبلغ ودیعه اجاره را طی فیش شماره ..... مورخ .... به حساب شماره ..... امانی دادگستری واریز نموده.لذا استمرار تصرف مستاجر در عین مستاجره فاقد وجاهت شرعی و قانونی بوده و در اجرای ماده 11 قانون شورای حل اختلاف و مواد 3 و 4 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال 1376 دستور تخلیه به مستاجر از عین مستاجره فوق صادر و اعلام می گردد.اجرای احکام دادگستری ظرف مدت 24 ساعت نسخه دوم این دستور رار به مستاجر ابلاغ و ظرف مدت 3 روز پس از ابلاغ، نسبت به اجرای تخلیه و تحویل مورد اجاره موجر اقدام می نماید دستور صادره قطعی است.

 

همه چیز در خصوص گرفتن حکم تخلیه ملک

 

خدمات دفتر وکالت دادگران حامی در خصوص دستور تخلیه ملک

1- قبول وکالت در خصوص دعاوی تخلیه اعم از دستور تخلیه، حکم تخلیه و ...

دفتر وکالت دادگران حامی آمادگی قبول وکالت کلیه دعاوی تخلیه اعم از اماکن مسکونی و تجاری را با منصفانه ترین قیمت و در کوتاهترین زمان، دارد.وکلای با تجربه و با سابقه دادگران با داشتن تجربه پرونده های متعدد در زمینه دعاوی ملکی و تخلیه این اطمینان را به شما خواهند داد که باطرح درست دعوا و پیگیری های مستمر شما را به نتیجه مطلوب و دلخواهتان برسانند.

لازم به ذکر است امکان قبول وکالت از ایرانیان مقیم خارج از کشور و پیگیری دعوای این عزیزان بدون حضور  و درگیری ایشان در پرونده مقدور می باشد.

 

2- ارائه مشاوره حقوقی تخصصی در زمینه دعاوی تخلیه

از آنجایی که رمز پیروزی در هر دعوایی طرح صحیح و انتخاب بهترین و کوتاهترین راه است ؛ مخاطبان گرامی دفتر وکالت ما می توانند در صورت نیاز به اخذ مشاوره و مشورت با وکیل متخصص تخلیه ملک به صورت آنلاین و حضوری از مشاوره با وکلای خبره دادگران حامی بهره مند شوند.

 

3- تنظیم دادخواست، شکواییه و لوایح دفاعیه

در سیستم قضایی ما شروع و استارت یک دعوا با تقدیم دادخواست و شکواییه در محاکم قضایی صورت می پذیرد و همانطور که گفته شد شرط پیروزی در هر دعوایی در درجه اول طرح و شروع درست آن دعوا  می باشد.تنظیم دادخواست، شکواییه و لایحه دفاعیه حرفه ای یکی دیگر از خدمات دفتر وکالت ما برای مخاطبان گرامی می باشد.

 

نکات مهم تخلیه ملک 

  • با توجه به این که با وقوع قرارداد اجاره عین مستاجره در مالکیت موجر باقی می ماند و مستاجر فقط مالک منافع آن می شود و نیز مدت دار بودن عقد اجاره، در صورت منقضی شدن مدت اجاره مالکیت عین مستاجره مجدداً باید به موجر بازگردد. زیرا با پایان یافتن مدت عقد اجاره، مالکیت مستاجر بر منافع عین مستاجره به پایان می رسد. حال اگر مستاجر به منقضی شدن موعد اجاره از تخلیه ملک خودداری کند، می توان علیه او دعوای تخلیه مطرح نمود.
  • علاوه بر منقضی شدن مدت اجاره و عدم تخلیه ملک توسط مستاجر، موجر در سه مورد دیگر نیز می تواند تقاضای صدور حکم تخلیه را مطرح نماید:

1- مستاجر بیش از سه ماه مبلغ اجاره را پرداخت نکرده باشد.

2- مستاجر کاری بر خلاف قرارداد اجاره انجام داده باشد.

3- مورد اجاره را در صورت شرط عدم انتقال، به غیر اجاره داده باشد

  •  در صورتی قرارداد اجاره به صورت عادی تنظیم شده باشد، ( قراردادهای عادی اجاره باید با قید مدت اجاره در دو نسخه تنظیم شود و به امضای موجر و مستاجر برسد و به وسیله دو نفر افراد مورد اعتماد طرفین به عنوان شهود گواهی گردد.) پس از حصول شرایط تخلیه، ظرف یک هفته پس از تقدیم تقاضای تخلیه به دستور مقام قضایی در مرجع قضایی توسط ضابطین قوه قضائیه انجام خواهد گرفت.
  •  در صورتی که قرارداد اجاره به صورت رسمی تنظیم شده باشد، پس از حصول شرایط تخلیه، ظرف یک هفته پس از تقاضای تخلیه توسط دوایر اجرای ثبت صورت خواهد گرفت.
  •  در صورتی که موجر مبلغی به عنوان ودیعه یا قرض الحسنه یا تضمین و یا سند تعهدآور و مشابه آن از مستاجر دریافت کرده باشد، تخلیه و تحویل مورد اجاره به موجر موکول به استرداد سند یا وجه مذکور به مستاجر و یا سپردن آن به دایره اجراست.
  •  چنانچه موجر مدعی ورود خسارت به عین مستاجره از ناحیه مستاجر و یا عدم پرداخت مال الاجاره یا بدهی بابت قبوض تلفن، آب، برق و گاز مصرفی بوده و متقاضی جبران خسارت وارده و یا پرداخت بدهی های فوق از محل وجوه یاد شده باشد، موظف است همزمان با تودیع وجه سند، گواهی دفتر شعبه دادگاه صالح را مبنی بر تسلیم دادخواست مطالبه ضرر و زیان به میزان مورد ادعا به دایره اجراء تحویل نماید. در این صورت دایره اجراء از تسلیم وجه یا سند به مستاجر به همان میزان خودداری و پس از صدور رای دادگاه و کسر مطالبات موجر اقدام به رد آن به مستاجر خواهد کرد.
  •  چنانچه مستاجر در مورد مفاد قرارداد ارائه شده از سوی موجر مدعی هرگونه حقی باشد، ضمن اجرای دستور تخلیه شکایت خود را به دادگاه صالح تقدیم و پس از اثبات حق مورد ادعا و نیز جبران خسارت وارده حکم مقتضی صادر می شود.

 

2.92 از 5 (36 امتیاز)
نظرات
ﺳﻪشنبه, 29 آذر,1401

سلام مطالب امزنده و کاربردی است زحمت شما شایسته ارزش و قدردانی است،ممنونم


پاسخ وکیل :
با سلام
خواهش میکنم.سپاس از توجه شما

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جهت مشاوره حقوقی یا اعطای وکالت به وکیل دادگستری همین حالا تماس بگیرید.
تلفن دادگران حامی تلفن ثابت:88019243-88019244
شماره تماس دادگران حامیتلفن همراه :09121457035

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.