X

 آیا برای اعسار و تقسیط میشود وکیل گرفت؟

آیا برای اعسار و تقسیط میشود وکیل گرفت؟

در دعوای اعسار فردی که محکوم به پرداخت وجهی شده و از سوی یک مرجع صالح بدهکار شناخته شده است با این توجیه که در حال حاضر مالی برای پرداخت بدهی خود ندارد یا توان پرداخت یکجای آن را ندارد و با اثبات این ناتوانی و طی تشریفات لازم و پس از اثبات ناتوانی وی در پرداخت از سوی دادگاه به او مهلت داده شده یا بدهی قسطی می شود (تقسیط). اقدام برای اثبات اعسار هم چنین این اثر را دارد که محکوم له و طلبکار امکان اعمال ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی را نداشته و نمی تواند حکم جلب بدهکار را بگیرد.

 

  |  
بازدید: 21913
  |  
امتیاز: Article Rating

وکیل اعسار

 

نکات مهم دعوای اعسار(وکالت در اعسار)

  • باور غلطی وجود دارد که در دعوای اعسار امکان معرفی وکیل نیست و بعضاً تصور میشود داشتن وکیل در دعوای اعسار به منزله مال دار بودن و به نوعی نقض غرض است در حالی که در واقع دستمزد وکیل در بسیاری از مواقع در مقابل خواسته های چند صد میلیون تومانی یا حتی بعضاً چند میلیارد، مبلغ اندک و ناچیزی است.
  • به طور اجمالی متوسط دستمزد وکیل در یک پرونده اعسار بسته به مورد چیزی در حدود 30 تا 100 میلیون تومان است و در مقابل خواسته ای که ممکن است چند میلیارد تومان باشد دور از ذهن و غیر قابل باور نیست که موکل مدعی عدم توانایی پرداخت باشد.
  • دعوای اعسار یک دعوای غیر مالی است پس فرقی نمی کند که شما ادعای ناتوانی از پرداخت 100 میلیون تومان را داشته باشید یا 100 میلیارد تومان، در هر حال رسیدگی به این دعوا نیاز به پرداخت هزینه ندارد ولی بعضاً از سوی وکلا میزان خواسته وجه موضوع اعسار ملاک محاسبه دستمزد قرار می گیرد.
  • برای مبالغ محکوم به بالای 100 میلیون تومان که خواهان اعسار و تقسیط مدعی ناتوانی پرداخت آن است داشتن وکیل منطقی و باور پذیر است و توصیه می شود برای مبالغ کمتر از 100 میلیون تومان از مشورت یک وکیل بهره برده و خود راساً دعوا را مدیریت و پیش بینی ننمایید.
  • بر 

 

نمونه رأی دادگاه اعسار از پرداخت

پرونده کلاسه : .............. شعبه 266 دادگاه خانواده مجتمع قضایی خانواده 2 (ونک) تهران تصمیم نهایی شماره ............

خواهان : آقای .......... به نشانی تهران

خوانده : خانم ........ فرزند ........ با وکالت وکیل دادگستری به نشانی تهران – میدان فاطمی

خواسته : اعسار از پرداخت محکوم به

گردشکار: خواهان دادخواستی به خواسته فوق به طرفیت خوانده بالا تقدیم داشته که پس از ارجاع به این شعبه و ثبت به کلاسه فوق و جری تشریفات قانونی در وقت فوق العاده / مقرر دادگاه به تصدی امضاءکننده زیر تشکیل است و با توجه به محتویات پرونده ختم رسیدگی اعلام و به شرح زیر مبادرت به صدور رای می نماید.

متن رای دادگاه دعوای اعسار

در خصوص دادخواست آقای ....... فرزند ........ به طرفیت خانم ......... فرزند ........ با وکالت مسعود محمدی وکیل دادگستری به خواسته اعسار از پرداخت یکجای محکوم به موضوع دادنامه شماره ......... با عنایت به جامع محتویات پرونده نظر به اینکه خواهان جهت اثبات ادعای خود به شهادت شهود استناد نموده و شهود وی نیز عنوان نموده اند که خواهان با توجه به وضعیت مالی قادر به پرداخت نقدی و یکجای محکوم به نمی باشد لذا دادگاه دعوی خواهان را به شرح مذکور مقرون به واقع تشخیص داده و به استناد به ماده 1 و 20 و 23 قانون اعسار و ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب 77 و ماده 19 آیین نامه اجرایی آن ضمن احراز اعسار خواهان از پرداخت یکجا و نقدی محکوم به مذکور حکم به تقسیط آن به صورت پرداخت پنج میلیون تومان به صورت یکجا و الباقی از قرار هر ماه پانصد هزار تومان تا تسویه کامل محکوم به در حق خوانده صادر و اعلام می دارد. بدیهی است چنانچه خوانده اموالی بعدا از خواهان به دست آورد، می تواند نسبت به وصول محکوم به از محل آن ها اقدام نماید. رای صادره حضوری است و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.

رییس شعبه 266 دادگاه عمومی حقوقی تهران

 

 

سوالات متداول در خصوص اعسار و تقسیط محکوم به 


سوال حقوقی - اعسار از پرداخت چک برگشتی

یک چک به مبلغ 15 میلیون داشتم. دو روز از تاریخ چک گذشت و نقد نشد. طرف حسابمون چک رو برگشت زد و ما بهش گفتیم ۲۰ روز به ما وقت بده. چک رو نگه دار نگه نداشت میگه میخوام ببرم دادگاه از طریق قانون اقدام کنم ... ما باید در دادگاه چی جواب بدیم و چیکار میکنن ممنون میشم راهنمایی کنید.

پاسخ :

به هرحال باید وجه چک رو بپردازین، اگر توانایی پرداخت یکجای مبلغ چک رو ندارین میتونین دادخواست اعسار بدین و درخواست بکنین که بدهیتون تقسیط بشه.


سوال حقوقی - شهادت دروغ در دعوای اعسار

سلام در جلسه اعسار اگر خوانده نتواند مالی معرفی کند چطور ثابت کند شهادت شاهدین دروغ است؟

پاسخ :

هر دلیلی که نشان از تمکن مالی خواهان باشد از جمله شهادت شهود و یا می تواند جرح شهود را مطرح کند به این معنی که اظهار کند شهود صلاحیت ادای شهادت را ندارند.


سوال حقوقی - تقاضای اعسار

از طرف بانک محکوم به پرداخت چهار فقره چک به مبلغ سی و یک میلیون تومان شدیم.1.آیا اگر من بخواهم پرداخت کنم همه مبلغ رو باید پرداخت کنم یا سی و یک میلیون تقسیم بر چهار می شه 2.چطور تقاضای اعسار کنم.

​پاسخ :

شما در مقابل بانک مسئولیت تضامنی دارید و مسئول پرداخت همه این مبلغ هستید نه فقط بخشی از آن.در خصوص تقاضای اعسار بله می توانید این کار را انجام دهید و اگر مالی برای توقیف معرفی نکرده اید و وثیقه ای نزد بانک نگذاشته باشید می توانید تقاضای اعسار بدهید.


سوال حقوقی - تقسیط بدهی

اگه فردی تو دادگاه حقوقی محکوم به پرداخت مبلغی حدود صد میلیون به ما بشه ولی اظهار اعسار کنه و بگه پولی ندارم و مالی هم ازش شناخته نشه ایا با تقاضای تقسیط بدهیش موافقت میشه یا اگر ما رضایت به تقسیط نداشته باشیم (چون میدونیم پول رو داره که یکجا بده) حتما میره زندان؟ در واقع ایا تو تقسیط بدهی محکوم علیه رضایت ما (شاکی) موثره یا نه؟ میتونیم بگیم یا یکجا بده یا بره زندان؟ یا این در اختیار قاضیه؟

پاسخ :

رضايت شما هيچ تأثيري در حکم اعسار نداره و شما بايد دفاع كنيد كه اين آقا تواناي پرداخت يكجا را دارد.


سوال حقوقی - یکپارچه سازی پرونده ها اعسار

من معامله ای کردم و بابت آن سه فقره چک و سفته داده ام و طرف الان روی هر سه فقره جداگانه اقدام کرده البته نیمی از مبلغ را پرداخت کرده ام ولی متاسفانه اقدام کرده ولی جدا گانه در صورتی که هر سه فقره مربوط به یک قرارداد است.آیا من می توانم تقاضا بدهم هر سه پرونده را یکی کنند تا در زمان نیاز به اعسار یک جا بتوانم تقاضای اعسار بدهم.آیا اصلا امکان دارد که تقاضای یکی کردن سه پرونده را بدهم؟

پاسخ :

اگر موضوع پرونده و طرف پرونده يكي هست بله مي توانيد آنها را یکپارچه نمایید و در صورت لزوم تقاضای اعسار فرمایید.

 

ایجاد شده توسط مسعود محمدی، وکیل پایه یک دادگستری
2.52 از 5 (31 امتیاز)
اشتراک گذاری
نظرات

جمعه, 31 اردیبهشت,1400

مهدی

سلام من در یک پرونده محکوم به پرداخت وجه شدم که پس از درخواست اعسار قاضی رای به تقسیط داده اند . ولی دادگاه تجدید نظر بدلیل عدم رعایت شکلی استشهادیه اعسار فوق را رد نموده است. حال اینکه مجددا می توانم درخواست اعسار بدهم یا نه؟ و همچنین چون الان شاکی حکم جلب بنده را دارد آیا برای پرونده خود می توانم وکیل بگیرم که در جلسه اعسار مجدد وکیل به همراه شاهدین جدید بروند وحضور داشته باشند و خودم نروم؟

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.